Autor Tema: Kupovina Karoq-a 1.0 TSI 110 KS Ambition Plus  (Pročitano 1884 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže radoszverZapočeo temu

Kupovina Karoq-a 1.0 TSI 110 KS Ambition Plus
« poslato: 22. Feb, 2021. 10:28 »
Pozdrav svima,

Molim za komentar i misljenje vezano za Karoq 1.0 TSI manuelni u ambition Plus paketu. Ovaj paket sam slucajno video i sada trenutno autokuce nude popust na njega. Dakle tu su i grejaci, parking senzori, kessy, radio bolero, smart link i slicno.

U sustini misljenje mi je potrebno jer smo mi inicijalno gledali Kamiqa, sa istim motorom, ali kada dodam ili njegov ambition plus paket ili dodam nesto od opreme za njega cenovno ne mogu reci da je cena ista, ni da je razlika mala ali su tu negde.
Pa me zanima da li ici na veceg Karoqa ili Kamiqa koji je malo kompaktniji.

Isto, opcija je samo 1.0 motor TSI, nikako 1.5.
Ono sto sam primetio da ljudi koji imaju karoq-a pa i kodiaqa nahvalili su kamiqa sto je super :) pa dakle sta da radim sa Karoqom onda :)
Hvala unapred na komentarima.
Pozdrav,
  • Vozi: Kamiq 2021, 1.0 tsi, 81kW, ambition plus, Velvet Red

Na mreži Bingodalton

Odg: Kupovina Karoq-a 1.0 TSI 110 KS Ambition Plus
« Odgovor #1 poslato: 22. Feb, 2021. 13:24 »
Mnogo faktora je tu, za sta je potreban auto, broj clanova porodice, zaista milion faktora i tvojih licnih afiniteta.
Ja bih pre uzeo veci i klasu vise. Ali to sam ja.
I nisam siguran koliko se Karoq mehsnicki razlikuje od manjeg brata.

Kao vecita dilema Superb/Ocravia, a to su dve razlicite klase automobila.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže Madra

« Odgovor #2 poslato: 22. Feb, 2021. 13:35 »
Imao sam istu dilemu, kaparisao sam na kraju Kamiqa jer se plašim da je ovaj motor možda ne adekvatan za karoseriju Karoqa. Karoq ima dosta veći prtljažnik kao i onaj pravi osećaj vožnje u povišenom - SUV vozilu dok je Kamiq po svemu više kao malo povišeni hatchback.
  • Vozi: Rapid, Kamiq

« Odgovor #3 poslato: 22. Feb, 2021. 15:14 »
Hvala momci,

Gledamo porodican auto (4 clana). Da se razumemo, meni koji vozim fabiju matoru i jedan i drugi ce biti kao raketa.
Samo neki subjektivan osecaj kada sam seo u kamiqa jeste da mi fali malo mesta  dok kada sam seo u Kamiq bilo je to to.
E sad, to malo mesta nije jeftino :) A opet posto prelazim iz fabije pitanje je da li mi treba. Cenovno oni se razlikuju u 2 hiljade evra pri cemu Karoq dolazi sa vise opreme.

I ovo sta Madra rece, ali i to mislim da je jako subjektivno jeste 1.0 motor ako se uzme za Karoqa, da li ce se auto muciti ili ne. U sustini Kamiqa bih uzeo pre zbog motora, a karoqa zbog svega ostalog :)

Van mreže Maksimus

« Odgovor #4 poslato: 22. Feb, 2021. 15:27 »
Kupi onaj koji ce te vise obradovati.
Realno gledano ni jedan ni drugi niti su preterano brzi niti su beskorisno spori,tako da ne bih brinuo o motoru vec bih izabrao auto u kojem cu se lepse osecati.
Inace mislim da auto c segmenta po pravilu bolje sluzi na otvorenom putu od B segmenta.

« Odgovor #5 poslato: 22. Feb, 2021. 17:53 »
Maksimuse,

Mislim da si napisao najbolji komentar a to  vazi sutra za svakog kupca:
Kupi onaj koji ce te vise obradovati :)

U narednim danima cu pokusati da organizujem testne voznje pa cu odluciti. Jer to jos nisam probao sa ovim automobilima.

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #6 poslato: 22. Feb, 2021. 23:05 »
Oko pola sekunde sporiji je Karoq, zbog svojih 100kg vise, ali pruza i 30% veci gepek u 14cm vecoj duzini.
Tih 10.6s sekundi i 187km/h, realno odgovara tom vozilu sa tim motorom.
Nesto slabije ubrzanje ima Fiat Stilo karavan 1.9jtd, a rekao bih za nase uslove sasvim solidno ide.
Karoq jeste neki suvic, dok mi je Kamiq neki poviseni hatch, doduse novije generacije. Ako za 2k dobijas i vise opreme, po meni je ozbiljniji auto.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže fobia24

« Odgovor #7 poslato: 23. Feb, 2021. 06:38 »
Kamiq je svakako kasnije izasao, samim tim i modernije izgleda da ne ulazim u raspravu sta je prostranije jer to znas i ti, ali nije predmet pitanja. Trazi neki popust i na kamiq ako se odlucis na onu cenu koja je u katalogu.

Van mreže bgdn

« Odgovor #8 poslato: 23. Feb, 2021. 07:49 »
Имао сам велику сличну дилему. Чак сам отишао да купим камика а изашао са кароком.
У суштини 1.0 мотор 85kw солидно носи карока по равници. Преко двоје одраслих унутар аута се осети али није страшно. Носи он то без проблема. Зависи како и куда планираш да га возиш. Ја сваки дан правим минимум 100-120 км магистралним путевима овде по равници, потрошња ми је ~6,2 све укупно сабрано и са градском вожњом (реално када саберем километре и поделим са наточеним горивом). Када обилазим на 80 kmh или 90 спуштам из 6 у четврту или пету брзину и повуче сасвим фино.  Чак шта више ми је и невероватно да је то мотор од 999ccm. Не возим спортски али и не вучем се по путу. Иде сасвим фино.
1.0 је 1.0 мислим да ни у камику неће бити ништа знатно бољи aли је комфор карока већи.
Камик је мало модернији, Карок је комфорнији и озбиљнији. 1.0 је 1.0. 😁
  • Vozi: karoq

Van mreže ppshope

« Odgovor #9 poslato: 25. Feb, 2021. 09:35 »
Pozdrav. I ja sam blizu kupovine upravo ovog auta. Ima dosta opreme i popust koji daju je korektan, s tim što bih ja probao da još malo korigujem cenu  :))
Odradio sam probnu vožnju  ali u Scali upravo sa tim motorom i prijatno sam se iznenadio, mada je Scala lakša. Danas cu od prijatelja probati i Karoqa.
Sve u svemu i ja sam prvo bio za Kamiq ali sam se zbog prostora prebacio na Karoq.
  • Vozi: Karoq 1.0 2021

Van mreže vuksa11

« Odgovor #10 poslato: 25. Feb, 2021. 09:49 »
Ako nije tajna koliko sa popustom sada košta navedena verzija Karoqa?
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI DSG

Van mreže ppshope

« Odgovor #11 poslato: 25. Feb, 2021. 10:17 »
Nije tajna, ponuda  je za gorenavedeni Ambition PLUS, 19450 sa popustom od nekih 3000e. S tim što se ja nadam da ta cena može bar još malo nadole.
  • Vozi: Karoq 1.0 2021