Autor Tema: menjanje halogenih sijalica led sijalicama  (Pročitano 2367 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže SrkinsZapočeo temu

menjanje halogenih sijalica led sijalicama
« poslato: 23. Feb, 2021. 13:25 »
Pozdrav drustvo... hteo bih da menjam komplet halogenke sa led sijalicama na octavia a7 2015
Da li neko zna gde da nadjem tabelu sa svim sijalicama sto u faru,maglenkama i u eneterijeru,da znam sta da porucujem.
Hvala unapred
  • Vozi: octavia mk3 2015 elegance

Van mreže Zox024

Van mreže mar_cog

Odg: menjanje halogenih sijalica led sijalicama
« Odgovor #2 poslato: 23. Feb, 2021. 21:34 »
Druze, bojim se da zamenom sijalica ne cinis uslugu ni sebi a ni drugima u saobracaju, vec bas suprotno...
Da li je nesto vec radjeno sa farovima ili su fabrika?
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI

Van mreže SrkinsZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: 24. Feb, 2021. 01:29 »
Nisam za sad ništa menjao, fabričke su halogenke
  • Vozi: octavia mk3 2015 elegance

Van mreže mar_cog

« Odgovor #4 poslato: 24. Feb, 2021. 06:57 »
Rasipanje svetlosti je drugacije za halogenu i za led sijalicu. Da bi led radio kako treba, treba ti projektor, a ako ga nemas, mislim da za a7 mogu da se kupe fabricki farovi sa projektorima. Nesto jeftinija opcija je ugradnja aftermarket projektora u postojece farove.

Van mreže squirll

• Vozi: Superb 2020 Style Plus 190hp DSG 4x4

Van mreže dixon

« Odgovor #6 poslato: 24. Feb, 2021. 08:30 »
За оборена светла сам у потпуности сагласан. Исто тако и за магленке, LED у магленки је чиста шминка, прва магла и нећете видети прст пред носом, ссмо се утопи светло као и ксенон. Али позиције као нека слабија LED сијалица, зашто да не? Лепше је... Ја фабрички имам би-ксеноне, у позицију сам убацио LED, а чекам да стигне и за дуго светло, остало не дирај .

Што се расипања светлости тиче, провозај се магистралом негде ноћу и кад крену опел корсе старе 20 година са белим светлом у фаровима, видећеш о чему причамо, забљесне те више него кад неко има укључена дуга... А не верујем да је из позиције возача тоолико боље у односу на класичну халогену. Тек кад се убаце пројектори је друга прича

Van mreže mar_cog

« Odgovor #7 poslato: 24. Feb, 2021. 09:03 »
Led pozicije su ok, ja ih isto imam, vide se  mnogo bolje od halogene pa mi sluze kao dnevno svetlo  :)
Sto se maglenki tice, sto manje Kelvina to je efikasnije.
Ako zelis da poboljsas vidljivost trazi halogene sijalice sa jacim intenzitetom svetla (tipa osram nightbreaker i slicno)

Van mreže dixon

« Odgovor #8 poslato: 24. Feb, 2021. 09:44 »
Мени osram nightbreaker не би трајао 3, месеца... Дневна светла су ми магленке на 50%. И са обичном osram жутом халогеном сам баш задовољан искрено. Кад их укључиш у магли баш се види разлика

Van mreže Zox024

« Odgovor #9 poslato: 24. Feb, 2021. 10:54 »
Zasto mislis da night braker ne bi trajao dugo kod tebe, zanima me jer sam ga cesto kupovao za Volvo i cini mi se kao da je osetljiv jako a skup, relativno brzo mi je riknjavao, a sad sam razmisljao na Fabiu zeninu da ga stavim

Van mreže dixon

« Odgovor #10 poslato: 24. Feb, 2021. 11:12 »
Сви кажу да nightbreaker нема неки животни век... Чак и на кутији сијалице ти стоји да као јаче сија али има краћи животни век. Кажем ти код мене магленка ради по дану на 50%, а позиције и ксенон само ноћу (тако сам укодирао).

Van mreže dixon

« Odgovor #11 poslato: 24. Feb, 2021. 11:21 »
Ево ти са кп слика, али има иста и на osram сајту... Lifetime је кратак.

[SPOILER=slika][/SPOILER]

Van mreže Zox024

« Odgovor #12 poslato: 24. Feb, 2021. 11:33 »
Duplo kraci nego standard koliko vidim

Van mreže dixon

« Odgovor #13 poslato: 24. Feb, 2021. 11:36 »
Управо тако. Ето ти зашто верујем да мени не би 3 месеца издржале јер људи кажу да им на 6-12 месеци иначе рикну, а не возе стално са магленкама, док је код мене обрнуто , по дану се магленка не гаси

Van mreže mar_cog

« Odgovor #14 poslato: 24. Feb, 2021. 12:05 »
Ja sam nightbreaker naveo primera radi, zato sto navodno jace sija od ostalih. Siguran sam da postoji nesto bolje tj dugotrajnije. Ja licno imam neke zalihe old school Narva sijalica koje su dosle uz auto, pa ne mogu iz iskustva da kazem koje koliko traju i kako sijaju.