Autor Tema: Povecana potrosnja u leru  (Pročitano 3393 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vladan92Započeo temu

Povecana potrosnja u leru
« poslato: 08. Mar, 2021. 22:42 »
Pozdrav za sve
Imam sledeci problem, ako je to uopste problem. Vozim skodu octaviu 2015 1.6 tdi 81kw, do skoro mi je potrosnja u leru cim se zagreje auto konstantno bila 0.6l/h, u zadnje vreme povecala se potrosnja i varira izmedju 0.8 i 0.9 kroz ceo dan, akumulator je bio za zamenu pa sam mozda mislio da zbog slabijeg akumulatora vuce vise goriva medjutim nakon zamene sa novim potrosnja u leru je ista 0.8 - 0.9. Auto je presao 186 000, veliki servis jos nije radjen niti bilo sta sto bi moglo mozda da utice da se potrosnja poveca, sve sto je radjeno u zadnje vreme je mali servis... Auto se ponasa isto kao i kada je potrosnja u leru bila 0.6l/h... Da li imate neke ideje sta bi moglo da bude problem?
  • Vozi: Skoda Superb combi 2014

Van mreže grafigo

Odg: Povecana potrosnja u leru
« Odgovor #1 poslato: 09. Mar, 2021. 08:06 »
Idi negde da ti testiraju dizne.
  • Vozi: Octavia 1.6Tdi Greenline 2014

Van mreže Miro MNE

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 24
« Odgovor #2 poslato: 09. Mar, 2021. 09:33 »
186kkm i još nije rađen veliki servis??? Fabrika jede g...a al ne moraš baš u svemu fabriku slušati - ako auto radi normalno, dizne su ok definitivno vidim problem u tome što nije odrađen veliki servis. Kod njih se dizne lako skidaju al taj motor nema problema sa diznama kao prethodna generacija tako da mislim da bi pukao bzv pare na testiranje istih i njihovu ugradnju.
  • Vozi: Fabia 2.0 MPI

« Odgovor #3 poslato: 09. Mar, 2021. 09:40 »
Na poslednjem malom servisu je izvrsena inspekcija kaisa i sta vec moze da se vidi bez skidanja i vodena pumpa i sve je bilo u redu, bar to sto je moglo da se vidi pa je zato odluceno da se jos uvek ne odradi, medjutim ako to moze da bude razlog povecane potrosnje verovatno necu cekati jos dugo, video sam na drugim temama da lose gorivo moze biti uzrok medjutim kako je auto kod mene zadnjih 44k sipam samo i iskljucibo q max na petrolu, tako da sam i to eliminisao.
Hvala na odgovoru
Jos jedna stvar, kad upalim auto obrtaji su mi na 750, cim dam gas iliti krenem da vozim,  kazaljka za obrtaje bude malo iznad 750

Van mreže grafigo

« Odgovor #4 poslato: 09. Mar, 2021. 11:14 »
Veliki servis je za taj motor predvidjen na 210kkm.

Kod mene se vrednosti pri radu na leru krecu 0.5 - 0.6l/h, a auto je na 295kkm.

Na prethodnom autu (Passat B5.5) je vrednost bila na 0.8 kada sam ga uzeo, ali se u kasnijoj eksploataciji sa kvalitetnijim gorivom i dosta voznje na otvorenom smanjila i spala na 0.6 - 0.7 l/h.

Ne znam kako veliki servis moze da utice na potrošnju u leru?
  • Vozi: Octavia 1.6Tdi Greenline 2014

Van mreže lolo

« Odgovor #5 poslato: 25. Mar, 2021. 18:56 »
moja skoda je 2015. 77KW i radio sam veliki servis 200 000,ili je bilo malo vise (mrzi me da pogledam knjizicu)i onda a i sad potrosnja na leru je 0,5 l/h.
  • Vozi: Octavia 1.6 TDI DPF Kb5 Elegance Green tec DSG

« Odgovor #6 poslato: 25. Mar, 2021. 21:05 »
Inace nisam uradio veliki servis, nakon sledeceg sipanja goriva do vrha, postepeno je obarao potrosnju u leru i dosao do sadasnjih 0.3-0.4 tako da mi sada vec neko vreme, zadnjih 800km drzi potrosnju na leru 0.3-.0.4 tako da je najverovatnije u prethodnom sipanju bilo gorivo losijeg kvaliteta iako uvek sipam q max na petrolu, ali svako sipanje mi je skoro od rezerve do vrha, tako da sam to povezao sa losim gorivom koje mi je ocigledno zapalo ili je bio splet vise okolnosti meni nepoznatih, uglavnom nista nisam uradio i sad je sve ok...

Van mreže sloba147

« Odgovor #7 poslato: 24. Jun, 2021. 11:22 »
Nisam strucan, ali mislim da kad poveca obrtaje na leru regenerise DPF. To se desava i u voznji, ali se retko primecuje. Sve u svemu nista strasno, desice se opet.
  • Vozi: octavia a7

Van mreže dosra20

« Odgovor #8 poslato: 24. Jun, 2021. 12:45 »
Meni se poveća potrošnja u leru kad radi regeneraciju ili kad klima radi
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9SDI 2006