Autor Tema: Rapid SB ACTIVE 1.6 TDI 85KW - Akumulator  (Pročitano 1575 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Avangarda87Započeo temu

Rapid SB ACTIVE 1.6 TDI 85KW - Akumulator
« poslato: 22. Mar, 2021. 19:59 »
Pozdrav svima, pre mesec dana sam postao vlasnik ovog modela a pre toga nisam vozio škodine modele. Jednostavno ispala je prilika da se kupi pouzdan i održavan auto. Imam nekoliko pitanja a prvo i najvažnije je:

1. GDE JE AKUMULATOR? :)) :)) :)) :)) :))

Kad to rešim ako ima raspoloženih da daju neke savete vezano za održavanje i dodatnu opremu bio bih zahvalan.
Prvenstveno me zanima da li ovaj model ima plivajući zamajac i neku vrstu DPF ili slično? Auto je prešao 238000 2015 godište i kroz knjižicu ne vidim da je nešto od toga menjano ili čišćeno što ne znači da nije.

Takođe zanima me da li preporučujete da se nešto radi sa turbinom preventivno?

Veliki servis je odrađen na 120000 tako da sam što se toga tiče miran.

Hvala svima unapred na odgovorima
  • Vozi: Škoda rapid

Van mreže Baltazar

Odg: Rapid SB ACTIVE 1.6 TDI 85KW - Akumulator
« Odgovor #1 poslato: 22. Mar, 2021. 20:14 »
U gepeku je akumulator.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2 tsi 2014

« Odgovor #2 poslato: 22. Mar, 2021. 20:16 »
U gepeku je akumulator.

Jel može malo preciznije ovlaš sam gledao po mraku ali nisam mogao da lociram iako sam pretpostavio da treba biti negde u gepeku? :-)

Van mreže Baltazar

• Vozi: Škoda Rapid 1.2 tsi 2014

Na mreži Markkoni

« Odgovor #5 poslato: 22. Mar, 2021. 23:01 »
Da, ispod rezervnog je.

Van mreže MS Becej

« Odgovor #6 poslato: 02. Feb, 2025. 11:18 »
Pozdrav svima, da ne zapocinjem novu temu kad je vec pisano o ovome , par pitanja, Skoda Rapid 2016. 1.6 TDI, u autu je jos uvek fabricki akumulator, juce mi se posle neke krace voznje upali lampica i natpis “akumulator se ne puni” , posle mozda kilometar voznje se lampica ugasila, pretpostavljam da je vreme za novi akumulator, u pitanju je auto sa start-stop sistemom, malo sam danas pogledao gde stoji akumulator, i koliko vidim moram sve da vadim , mislim na one stiropore oko njega da bih mogao da odvrnem drzace, ali vidim da ima osim klema i neko rebrasto crevce ubodeno u akumulator, nakacicu i slike da vidite , ne znam da li neki zamenski akumulator ima tu rupicu za prikljucak? Razmisljao sam o Varti ili Exide AMG akumulatoru, da li je to dobar izbor?
  • Vozi: Skoda rapid 1.6 TDI

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #7 poslato: 02. Feb, 2025. 13:14 »
Свака част овом фабричком аку!!!  :bravo:
Не знам да ли ти ико од нас крајњих корисника може дати заиста добар савет који аку да купиш, јер наша искуства су са релативно малог узорка.
Прави одговор вероватно знају дистрибутери или продавци неке марке, али ни они неће да кажу целу истину јер "сваки Циго свога коња хвали".
По мени, ако можеш у месту где живиш да нађеш радњу или сервис који ти гарантује да се можеш директно њима обратити у случају било каквих проблема у гаранцији, и да ће ти одмах заменити акумулатор у случају неке неисправности, мислим да је ово важније и од марке и чак и цене. Јер јесте да су то негативна искуства, али по разним форумима се може прочитати да аку купиш у радњи, а неко други је одговоран за одржавање у гаранцији, па кад се њему обратиш а он ти скине аку да би га испитао, па то траје пар дана, и онда неретко одговор буде "отказ је због неправилног коришћења" или слично, а теби за све те дане ауто није у возном стању, јер ретко ко даје заменски аку, а још ређе неко од нас има резервни аку.
И још једна туга је да аку прва уградња ретко умире одједном, док сваки следећи умре у моменту, без посебне најаве.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži wkobre

« Odgovor #8 poslato: 02. Feb, 2025. 15:28 »
Kupovao sam isključivo Varta, ali su počeli da crkavaju kako istekne garancija od 3 godine. Prešao sam na Exide i za sada sam zadovoljan  bravo2
Mislim da je vredno pomena da je na drugoj temi neko imao iskustvo baš suprotno od mene. Tako da preseci sam i kupi što te više vuče  ;)
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K