Autor Tema: Presvlake za sedišta  (Pročitano 5093 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mile-mileZapočeo temu

Presvlake za sedišta
« poslato: 30. Mar, 2021. 21:35 »
Pozz drustvo, ovako hteo bi da nabavim presvlake za octaviu ali imam pitanje u vezi vazdusnih jastuka u sedistima ,tj da li je sigurno nabaciti presvlake a da ne ugrozi rad istih? Molim Admina ako naslov nje za ovu temu da se premesti
  • Vozi: Octavia 2.0 tdi dsg 2013fl eleg

Van mreže lonely_wolf

Odg: Presvlake za sedišta
« Odgovor #1 poslato: 30. Mar, 2021. 22:16 »
Presvlake moraju imati otvore na mjestima vazdušnih jastuka i ne smije biti prekriveno.
Ja sam za svoju prošlu Octaviu namjenski poručio presvlake upravo za taj model i bukvalno su izgledale kao "fabričke" stim da sam birao dezen i materijale.
Naime ovde u okolici Sarajeva (Pazarić) ima firma koja se bavi samo šivenjem i ugradnjom presvlaka za sve modele auta, tako da sam kod njih to sve odradio i presvlake su imale otvore na mjestima vazdušnih jastuka.
http://autotex.ba/
  • Vozi: Superb_3 FL Style+ 1.5TSI MT6

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #2 poslato: 30. Mar, 2021. 22:17 »
Imas presvlake bas koje idu na sedista sa vazdusnim jastucima. Na samim presvlakama pise airbeg.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #3 poslato: 31. Mar, 2021. 08:29 »
Hvala 🍻

Van mreže milosn8

« Odgovor #4 poslato: 31. Mar, 2021. 08:57 »
Presvlake moraju imati otvore na mjestima vazdušnih jastuka i ne smije biti prekriveno.
Ja sam za svoju prošlu Octaviu namjenski poručio presvlake upravo za taj model i bukvalno su izgledale kao "fabričke" stim da sam birao dezen i materijale.
Naime ovde u okolici Sarajeva (Pazarić) ima firma koja se bavi samo šivenjem i ugradnjom presvlaka za sve modele auta, tako da sam kod njih to sve odradio i presvlake su imale otvore na mjestima vazdušnih jastuka.
Pogledao sam slike na sajtu autotexa, bas su dobre presvlake koje rade. Da li ima ovako nesto u Srbiji, jel moze neko da preporuci?

« Odgovor #5 poslato: 31. Mar, 2021. 15:11 »
Ja sam cuo za nekog Andrica iz Sapca ima na inst.za octaviu mi trazi 10000 din

Na mreži djordjebg

« Odgovor #6 poslato: 01. Apr, 2021. 08:34 »
Vajs, TC Piramida. Rade odlicne presvlake.

Van mreže dexterslab011

« Odgovor #7 poslato: 01. Apr, 2021. 14:24 »
Jos jedna preporuka za Vajs, kanim se da odvojim pare za njih. Uradio sam ih u Daciji koju sam vozio, 4 godine se mrdnule nisu.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže Miro MNE

« Odgovor #8 poslato: 01. Apr, 2021. 16:38 »

Mala ispravka nemaju otvore na tim mjestima (tj. možda te konkretne imaju) već su obilježene natpisom Airbag i šav na tom dijelu presvlake oko airbag-a je namjerno slabiji kako bi se presvlaka lakše pocijepala i airbag nesmetano izvršio svoju namjenu.
  • Vozi: Fabia 2.0 MPI

« Odgovor #9 poslato: 02. Apr, 2021. 13:36 »
Kod Vajsa 10500 i na mesto gde je vaz.jastuk stavlja čičak traku to je bez montaže (sa+1500) ima ekipa koja to radi. Isporuka 3-4 dana od narudžbine. 

Van mreže Manjaro

« Odgovor #10 poslato: 26. Jul, 2024. 23:05 »
Uskoro bi trebalo da preuzmem Octaviu A8, verziju pre facelift-a, Style oprema. Zanima me da li neko zna gde se mogu nabaviti odgovarajuce presvlake za automobil? Zeleo bih da sacuvam sedista koliko je moguce od habanja i prljanja. Pa ne znam da li postoje neke presvlake koje mogu da se navuku na sedista i koje su 100% kompatibilne (imaju proreze za rucice na sedistima, zatim ne znam da li sedista imaju vazdusne jastuke u sebi).
  • Vozi: Octavia IV 1.5 TSI

Van mreže fobia24

« Odgovor #11 poslato: 27. Jul, 2024. 07:36 »
Ja sam narucio po meri ali u Sloveniji jer tu i zivim. Bice slika kad montiram. Inace sam protivnik presvlaka i bilo cega sto se stavlja na interijer, ali kako ce auto biti na taksiju, morao sam jer ce se desavati da neko nesto prospe u najmanju ruku. Cena je poprilicna i sa montazom (skidanje zadnje klupe) cena je 350e (250 presvlake i 100 montaza).
Sigurno ima i u Srbiji da neko radi po meri i to kad se namontira ne mrda.
Npr na mojoj A8 rs nisam stavio, a i ne bih sve i da ih dzabe dobijem. Na novoj tdi kao radni auto ce biti iz materijala koji moze da se pere po potrebi.
Svakako sedista imaju vek trajanja i presvlake sacuvaju samo originalni stof, ali ne i konstrukciju. To je dobro samo ako ocekujes da postoji opasnost da vise puta u toku eksploatacije isprljaju. Jer za cenu presvlaka ti mozes platiti ful detailing auta sa sve dubinskim pranjem, sto je potrebno tek nakon nekih 5g normalne upotrebe.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #12 poslato: 27. Jul, 2024. 08:34 »
http://www.vajsco.com/index.html

Пре доста година сам код ових узео пресвлаке, тада за Opel Astra F караван, али се сећам да сам био изузетно задовољан квалитетом и изгледом.
Раде их по мери за конкретан ауто, са свим зачкољицама које имају. Бираш материјал, дезен, можеш ставити натпис, лого који хоћеш...
Ја сам их сам стављао, али мислим да је боље платити њима да их монтирају, јер вероватно знају све цаке како да их упасују и да идеално легну.
Најбоље отићи на лице места и видети.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže Manjaro

« Odgovor #13 poslato: 27. Jul, 2024. 11:34 »
Hvala na odgovorima:) Ja sam mislio da imaju neke presvlake koje se samo navuku na sedista, čisto da ih zaštitim od prljanja. Nisam znao da to podrazumeva i skidanje zadnjih sedista, a i cifra je poprilična. Tako da cu vrv da pogledam samo neke prostirke za prednja sedista.
  • Vozi: Octavia IV 1.5 TSI

Van mreže fobia24

« Odgovor #14 poslato: 27. Jul, 2024. 13:10 »
Imas i te jeftine varijante univerzalne koje se navuku za 5min, ali to ce spadati stalno i jako ruzno izgledati. Bukvalno steta za nov auto.