Nadam se da tema odgovara podforumu...

Elem, u potrazi sam za autom koji bi primarno sluzio za grad i bio automatik. Nacelno ce biti zenin, ali nekako verujem cemo svi u kuci ovaj auto vecinom koristiti a oktavija ostajati parkirana...

Automatik iz razloga sto supruga nema mnogo iskustva za volanom, sto ce u kolima biti uvek i dvoje male dece i verujem da ce automatski menjac dosta olaksati snalazenje po gradu i brdu na kome zivimo. Benzinac iz razloga sto mi se cini kao manje komplikovano i jeftinije resenje za par hiljada kilometara godisnje gradske voznje a sve deonice su po 1-2km.
U startu sam gledao samo citigo/up/mii, madjutim sa 4/5 vrata nema ni jedan. Kasnije sam poceo da gledam i fabiju 2, ali imaju samo karavani. Samo jedna ima sa dsg menjacem i 1.2tsi motorom iz 2012 god. Pretpostavljam da je to varijanta sa lancem i da je manje pouzdana od 1.2tsi koji imam u oktaviji(2015). Gledao sam i yaris 2, hondu jazz i a klasu, ali to su sve cvt ili asg kakav se ugradjuje i u citigo, a za koje nisam procitao neke dobre komentare.
Moje pitanje je da li po vasem misljenju postoji neko prihvaljivo resenje u ceni do 4 ili plafon 5 hiljada? Da li su neki ASG i CVT menjaci zadovoljavajuce resenje? Plasim se da ce na kraju proci jos koji mesec i u manjku izbora poceti da gledam fabiju 3 sa tsi motorom i dsg menjacem, koja mi iz ove perspektive deluje kao resenje svih problema

ali jednostavno ne bih da se zaduzujem u ovom trenutku...
Pozdrav