Autor Tema: (TSR) Prepoznavanje znakova u Srbiji i Crnoj Gori  (Pročitano 1081 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže atlas382Započeo temu

(TSR) Prepoznavanje znakova u Srbiji i Crnoj Gori
« poslato: 10. Apr, 2021. 16:21 »
Poštovani,

U paketu opreme imam TSR iliti prepoznavanje znakova (uglavnom za ograničenje brzine i preticanje). Imam problem, kad udjem u Srbiju, čim na Columbusu dobijem obaveštenje o opštim ograničenjima u zemlji, izbaci mi i upozorenje "Trafic Sign Recognition not available in this country". U čitavoj evropi radi normalno. Samo Crna Gora i Srbija ne.

Znakovi su standardni, nisu ništa drugačiji nego bilo gde u EU. Ne znam zašto bi Škoda ograničila upotrebu. Pa me zanima da li je to generalno onemogućeno na nivou regiona ili je potrenbo uraditi neki update ? Da li Škode kupljene u Srbiji imaju ovu mogućnost ?
  • Vozi: 2017 Superb 2.0TDI 4x4 L&K

Van mreže dixon

Odg: (TSR) Prepoznavanje znakova u Srbiji i Crnoj Gori
« Odgovor #1 poslato: 10. Apr, 2021. 18:31 »
Ограничено је генерално за наше просторе... Нико не зна зашто, да ли зато што су знакови лоше обележени па неће да се бахћу... Пре свега реци нам које је годиште возила. На супербу 2015-2019 (pre facelift), може се кодирањем адаптирати да знакове хвата само са камере уместо да обједињује из камере и из навигације. На тај начин ће радити свугде, међутим исписиваће само знакове које детектује камера на шоферки и при сваком стартовању возила ће ти избацити обавештење да је препознавање знакова ограничено све док је ухвати први знак. Након тога знакове мења на борду и на навигацији кад наиђе други знак или уколико не ухвати ни један знак у року од 30мин (тад се склоне сви знакови и са борда и са нави).

« Odgovor #2 poslato: 10. Apr, 2021. 19:04 »
Škoda je 2017, pre-facelift. Ali je za nordijsko tržište, pa sam mislio da možda ima neki dodatni update za naše. Ali ako je to slučaj generalno, onda mi je to baš bezveze. Kod Audija recimo isti sistem radi normalno. Što se tiče znakova kod nas, razumeo bih da su kao u Albaniji potpuno drugačijeg oblika i izgleda pa da ne prepoznaje. Ali su standardizovani kao i svuda u Evropi. Ne vidim šta je najgore što može da se desi. I u EU kad vozim hvata na auto putu sve one sporedne znakove na priključenjima, pa mi umesto 120 pokaže 70, pa nije smak sveta.

U ssl, hvala na odgovoru !

Van mreže dixon

« Odgovor #3 poslato: 10. Apr, 2021. 19:23 »
Ако си из Београда јави се па можемо средити, тиме се бавим :).

А што се тиче аудија, другачије функционише систем и другачије су камере скроз, па на око то делује исто али је у позадини ипак другачија прича у односу на шкоду, сеат и vw

« Odgovor #4 poslato: 10. Apr, 2021. 20:20 »
Ne živim već dugo u Srbiji, dolazim često al više vremenski provedem sa ove druge strane. Tako da ne bi mi odgovarala workaround varijanta ali svakako cenim inicijativu za pomoć :)