Autor Tema: Kondenz, prskalice farova...  (Pročitano 925 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BlokoviZapočeo temu

Kondenz, prskalice farova...
« poslato: 20. Apr, 2021. 01:12 »
Cao svima, kupio sam Oktaviju Elegance 2015god 1.9 105ks pre neki dan i ima par problema
Prvi je taj da je malo poceo da kondezuje desni far pa bi to isao da resavam (ako neko ima savet kod koga bilo bi ekstra)
Drugo poklopac rezervoara kad se auto zakljuca ostaje otvoren 😔
Treci problem je prskalice farova kada se upali za soferku dole se ne aktiviraju (xenonski farovi su u pitanju)
Ako neko ima neke predloge i savete neka javi kao i ako ima dobrog majstora za poliranje (ima od gradske voznje fino posla da se odradi 😂) Hvala unapred 🤠
  • Vozi: Octavia 2015 1.9 105hp

Van mreže kova07

Odg: Kondenz, prskalice farova...
« Odgovor #1 poslato: 20. Apr, 2021. 16:56 »
Za farove je normalno da imaju kondenzat.
Kao na mojoj Superb-ici kad sam ju kupio su se uzasno maglili te sam mislio da nesto ne valja. No medutim sto sam se vise vozio bilo je sve manje.
Sad ima samo malo po rubovima.
Ako je auto dugo stajao proci ce za tjedan/dva. Poslije necete vise ni obracati paznju na to. 

Sto se tice pranja farova, mozda je tajmer namjesten da se upale tek nakon xy puta stiskanja pranja soferke.
Meni je namjesteno na svaki 10. put. Znaci 9 puta stisnem na soferku nista, 10. put poslje soferke idu i farovi.
Mozda je kod vas namjesteno na vise. Ne znam tocno koliko je maksimalan broj moguce stavit. Netko je bio pricao da je mjenjao da se svaki 40. put pali za pranje farova
  • Vozi: Škoda Superb MK3

Na mreži vojkan85

« Odgovor #2 poslato: 20. Apr, 2021. 16:58 »
Čestitke na kupovini, ali 2015. 1.9TDI? Ili je neka greška :)? Za poliranje mi se javi na vojkan85@gmail.com, imam čoveka koji ludački radi poliranja. Za poklopac proveri motorčić da li se vraća ili ostaje. Ako se ne vraća onda je problem u njemu.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Na mreži Mareska

« Odgovor #3 poslato: 20. Apr, 2021. 18:25 »
Gde se nalazi taj za poliranje?
  • Vozi: Superb

Na mreži vojkan85

« Odgovor #4 poslato: 20. Apr, 2021. 18:36 »
Ako mene pitas, Zvezdara.

Na mreži Mareska

« Odgovor #5 poslato: 20. Apr, 2021. 20:08 »
Moze kontakt i koja mu je cena?
  • Vozi: Superb

Na mreži vojkan85

« Odgovor #6 poslato: 20. Apr, 2021. 20:27 »
Imas pp :).

« Odgovor #7 poslato: 24. Apr, 2021. 01:10 »
Za farove je normalno da imaju kondenzat.
Kao na mojoj Superb-ici kad sam ju kupio su se uzasno maglili te sam mislio da nesto ne valja. No medutim sto sam se vise vozio bilo je sve manje.
Sad ima samo malo po rubovima.
Ako je auto dugo stajao proci ce za tjedan/dva. Poslije necete vise ni obracati paznju na to. 

Sto se tice pranja farova, mozda je tajmer namjesten da se upale tek nakon xy puta stiskanja pranja soferke.
Meni je namjesteno na svaki 10. put. Znaci 9 puta stisnem na soferku nista, 10. put poslje soferke idu i farovi.
Mozda je kod vas namjesteno na vise. Ne znam tocno koliko je maksimalan broj moguce stavit. Netko je bio pricao da je mjenjao da se svaki 40. put pali za pranje farova
Vidis o tom tajmeru nisam ni razmisljao🤔
Far se razmaglio, vozio sam ga na puske opet da ga perem i nema kondeza, ja sam pomislio da nije negde napukao ali nije jer da jeste valjda bi se opet to pojavilo. Hvala na odg😃😃😃

« Odgovor #8 poslato: 24. Apr, 2021. 01:21 »
Čestitke na kupovini, ali 2015. 1.9TDI? Ili je neka greška :)? Za poliranje mi se javi na vojkan85@gmail.com, imam čoveka koji ludački radi poliranja. Za poklopac proveri motorčić da li se vraća ili ostaje. Ako se ne vraća onda je problem u njemu.
Hvala puno autic je brutalan 🥳😃
E ja sam kreten, svima pricam da je 1. 9 ustvari je 1.6 🙄 nikako da se naviknem, prosli je bio 1.9
Msm da se ne vraca nisam obracao paznju to cu ujutru da odradim i javljam se za poliranje
Hvala jos jednom 😎😉