Autor Tema: Abs pali lampicu  (Pročitano 6099 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sasacalkoZapočeo temu

Abs pali lampicu
« poslato: 18. Dec, 2013. 11:34 »
Kad dam kontakt, komjuter izvrši proveru i ugasi lampicu za abs. Kada upalim auto, upali se lampica za abs, svetli dve,tri sekunde i ugasi se. Probao sam, abs radi normalno. Da li je to možda normalno, pitam, jer mi je ovo prva zima sa fabiom? Auto stoji pod nadstrešnicom. (1.4 mpi, 2001, karavan)

Na mreži 2 Busy

Odg: Abs pali lampicu
« Odgovor #1 poslato: 18. Dec, 2013. 12:13 »
Proveri senzore ABS-a.

Sent from my ST23i  

Van mreže Neba

« Odgovor #2 poslato: 18. Dec, 2013. 12:36 »
Kako se to proverava ?  :D
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže dulefontana

« Odgovor #3 poslato: 18. Dec, 2013. 12:53 »
Generalno na VAG vozilima se desava da se upali lampica za ABS. Meni se isto jednom desilo da se upalila, iako je ABS funkcionisao. Na netu sam nasao da u 95% slucajeva je „kvar“ upravo do osiguraca ABS-a. Postupak otklanjanja kvara je sledeci: izvadi se osigurac od 30A koji se nalazi na akumulatoru i ili zameni novim, ili se lepo ocisti. Nakon ponistavanja greske ne bi trebalo da se ponovo pojavi. U onih 5% ulazi da je kvar u samoj ABS pumpi.

Na mreži URKE 80

« Odgovor #4 poslato: 18. Dec, 2013. 23:52 »
Potpuno isti slučaj i kod mene na mojoj 1.9 SDI. Pitao majstora i kaže da je sve ok. Priključio i na dijagnostiku i sve ok. Jutros sam namerno zaleteo auto na pravcu po ledu ispred zgrade i ABS radi normalno.
  • Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #5 poslato: 19. Dec, 2013. 00:52 »
Kako se to proverava ?  :D

Koliko se sećam Fabia ima Hall senzor broja obrtaja točka, kod njega se meri broj impulsa (sa povećanjem broja obrtaja točka povećava se i broj impulsa) preko osciloskopa pa je najlakše da se proveri preko dijagnostike koja ima osciloskop :)
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže Apatinac

« Odgovor #6 poslato: 01. Apr, 2014. 22:45 »
meni se desava da se ponekad pali lampica ali kad pada kisa i kad je vlazno onda ne .Dali se moze nekako proveriti senzor jer u toku voznje mi se upali u kad ugasim auto u voznji i opet ga upalim lampica se gasi
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

Van mreže vule035

« Odgovor #7 poslato: 06. Apr, 2014. 20:32 »
Meni se ovo dešava ali samo na prvo paljenje ujutru, tj. zasvetli na delić sekunde kad zaverglam ali to je zbog slabijeg akumulatora.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4 MPI 50kW 2002. god.

Van mreže Turbo

« Odgovor #8 poslato: 16. Apr, 2014. 23:41 »
Kad dam kontakt, komjuter izvrši proveru i ugasi lampicu za abs. Kada upalim auto, upali se lampica za abs, svetli dve,tri sekunde i ugasi se. Probao sam, abs radi normalno. Da li je to možda normalno, pitam, jer mi je ovo prva zima sa fabiom? Auto stoji pod nadstrešnicom. (1.4 mpi, 2001, karavan)

Upravo ovo isto mi se malopre desilo. Auto nije paljen više od dan. Samo nije svetlela dve tri sekunde već možda 1s. Onda sam se odvezao, dva sata kasnije opet upalio auto i opet isto. Kada sam stigao nazad, ugasio, i opet upalio auto, ali se lampica ovaj put nije javljala.

Zna li se konačno šta je?

Edit: E da, ABS radi odlično  >:D

Van mreže paun

« Odgovor #9 poslato: 17. Apr, 2014. 14:20 »
Kod mene na octavi zasvetli na sec dok zaverglam i kada sastavi odmah se iskljuci. E sada ne znam da li je to normalno, ali abs radi normalno i na dijagnostici nema gresaka.

Van mreže Turbo

« Odgovor #10 poslato: 17. Apr, 2014. 14:25 »
Tako i treba, ali ovde se pali naknadno neposredno po paljenju, zasvetli na trenutak.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #11 poslato: 17. Apr, 2014. 18:11 »
Ocisti ona tri glavna osiguraca na akumulatoru. Trebalo bi da su iste jacine, tako da mozes i da im zamenis mesta.

Van mreže Turbo

« Odgovor #12 poslato: 17. Apr, 2014. 19:43 »
Uradiću to, mada danas sve ok, nije se palila.

Van mreže sasacalkoZapočeo temu

« Odgovor #13 poslato: 24. Apr, 2014. 10:29 »
‚‚dulefontana‚‚ možeš li da mi kažeš koja su to tri glavna osigurača od 30A koja treba da očistim. Ja ih nisam našao. Evo slike, pa kad si u mogućnosti javi. Hvala

Van mreže Turbo

« Odgovor #14 poslato: 24. Apr, 2014. 11:15 »
Ja sam za vikend rasturio sve oko akumulatora i nema nigde ovih osigurača kao na desnoj strani gornje slike.