Čestitke kolega za urađen posao

. Baš kako kažeš: ako postoje osnovni uslovi i znanje da se mali servis uradi u sopstvenoj režiji - treba se odvažiti i držati sudbinu svog automobila u svojim rukama. Em znaš da je sve urađeno kako treba, em si jeftinije prošao, a na kraju ostaje i onaj sjajan osećaj da si nešto dobro uradio svojim rukama. Hvala na podeli iskustva!
Uzgred, ne mislim da su Filtron loši filiteri (mislim da je to isto što i Wix). Nema tu šta da ne valja: karton koji godinu dana mehanički sakuplja nečistoće i posle ide u đubre. Ako je iole "kršten" proizvođač, to je verujem dovoljno testirano i sasvim je OK kao rešenje za godinu dana.
Po meni, ima mnogo mistfikacija oko malog servisa koje vrlo često dolaze iz radionica: na primer: da se filter vazduha kabine ne sme usisavati nego da se filter mora menjati (naprotiv, moje mišljenje je da je sjajno na svaka dva-tri meseca izvaditi ga, otresti ga i usisati čime se mehanički izbace nečistoće - naravno ne sve, ali bolje da makar te krupne odu, nego da stoje u filtreu i preko njih struji vazhuh koji udišemo u kabini); zatim praksa servisera da izduvavaju filter kompresorom (ovo mislim da je užasno jer se sitne nečistoće samo nabiju dublje u karton) no oni tamo imaju kompresor a nemaju usisivač, pa je i to po meni razlog zašto izduvavaju. A motorna ulja su priča bez kraja...
No tek kada sam počneš da se baviš svojim autom, kreneš da sakupljaš znanja i uskustva, pa onda nadalje, radiš po svom osećaju za dobro po auto i novčanik.