Autor Tema: Problemi sa proizvodnjom u Skodi  (Pročitano 29216 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Mareska

Odg: Problemi sa proizvodnjom u Skodi
« Odgovor #105 poslato: 24. Jun, 2023. 15:40 »
Hvala, jos se lomim da li da definitivno potpisem ugovor..
  • Vozi: Superb

Van mreže che_guevara

« Odgovor #106 poslato: 24. Jun, 2023. 19:42 »
ne potpisuj ništa
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Van mreže fobia24Započeo temu

« Odgovor #107 poslato: 24. Jun, 2023. 20:17 »
Zasto da ne? Ako se zna cena i proizvodna nedelja, to je garancija za kupca veca nego za prodavca.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #108 poslato: 24. Jun, 2023. 20:31 »
Hvala, jos se lomim da li da definitivno potpisem ugovor..

Па ако уговором добијаш ауто који баш желиш, и ако се гарантује цена, чему размишљање?
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži Mareska

« Odgovor #109 poslato: 24. Jun, 2023. 22:00 »
Zato sto ne mogu da shvatim da oktavia 2.0 manuelni menjac kosta 26.000e.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #110 poslato: 24. Jun, 2023. 22:12 »

Писали смо и раније о томе овде, и ја прихватам да је можда било можда неких објективних проблема за произвођаче аутомобила, у вези са короном и Украјином, али лично мислим да су то превазиђени проблеми, и да је против нас купаца изведена једна психолошка операција, односно да су цене остале напумпане и након решења проблема, а без оправданог разлога, те да произвођачи своје грешке наплаћују преко нас, као и што мислим да је развој електромобила дебело финансиран кроз цене аутомобила које ми данас неоправдано плаћамо.
Сетимо се и сличних ситуација са конверзијом дојче марака у евре, па проблема комшија Рвата када су са куне прешли на евро, и ко зна колико је још сличних ситуација искоришћено за ојађивање купаца.

Na mreži Mareska

« Odgovor #111 poslato: 24. Jun, 2023. 22:29 »
Nisam pametan imam jos vremena da razmislim, cene novih tesko da ce pasti,a opet za te pare moze da se uzme dooobar polovan auto.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #112 poslato: 24. Jun, 2023. 22:56 »
Nisam pametan imam jos vremena da razmislim, cene novih tesko da ce pasti,a opet za te pare moze da se uzme dooobar polovan auto.

Данас сам поставио слике нове Ф4, и то можеш видети, али жао ми што не могу поставити и мирис новог аута...  ;) ;) ;)
Јер кад то осетиш дилеме више нећеш имати...
Само напред, у нову Октавиу, или Карока, или који год!

« Odgovor #113 poslato: 25. Jun, 2023. 07:27 »
Cene su otisle gore svega. I jos ce rasti jer ce proizvodnja sus automobila poskupeti. Skoda ima odredjenu marzu koja ce vremenom porasti prelaskom na elektro program jer je proizvodnja elektro automobila jeftinija. Poskupele su sirovine, neke visestruko, energija, transport... Euro je pao dosta, to gledam svaki dan jer zivim u EU. Cene u svim oblastima skacu. I zarada skode se je smanjila, tako da nije to neko odlucio da digne  cene bez razloga da bi psiholoski testirao ljude. Sada mogu jedino brendovi sa najvecim marzama da drze cene bez podizanja kao sto su hundai grupa, kinezi na prvom mestu, a i tesla. I pitanje je hoce li oni to ili ne dok im prodaja ide konstantnom uzlaznom putanjom.

Van mreže che_guevara

« Odgovor #114 poslato: 25. Jun, 2023. 10:40 »
Zasto da ne? Ako se zna cena i proizvodna nedelja, to je garancija za kupca veca nego za prodavca.
to možda kod vas u sloveniji...u srbiji nema garancija ni za koga

Van mreže che_guevara

« Odgovor #115 poslato: 25. Jun, 2023. 10:53 »
to nije skupo, tj povoljno je za kupovinu novog auta te kategorije...pa nova corsa je preko 18.000, clio, dacia takođe...zamisli ona džoger kanta je preko 20.000, šta reći...
ako kreneš u kupovinu polovnjaka još dublja i prljavija močvara te čeka
druga je stvar ako si stavljen na čekanje na kojekakvim listama, zaključavanje, otključavanje i ostale budalaštine...ja sam to batalio jer hoću da vozim a ne da čekam i krenuo u potragu za autom koji je na lageru, koji postoji i vidljiv i opipljiv je...ubo sam džekpot što i tebi želim

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #116 poslato: 25. Jun, 2023. 10:54 »
Cene su otisle gore svega.
Јесу, пре 2-3 године, када је било неких оправданих разлога за то, али ситуација се донекле смирила а цене остају на нивоу и слабо иду доле у свим областима, па и у ауто индустрији, и сви произвођачи држе сличне цене, и они који су имали и они који нису имали проблеме.
Skoda ima odredjenu marzu koja ce vremenom porasti prelaskom na elektro program jer je proizvodnja elektro automobila jeftinija.
Овде си ме мало збунио. Имају одређену маржу која ће порасти јер је производња електромобила јефтинија!!! По томе значи да иде још једно драње купаца а без разлога и уз увећан профит, који је по мени и сада већ неоправдан.
Волео бих видети на основу чега си закључио да је производња електромобила јефтинија. Мислим да се електромобили намећу као нека мантра и да мало људи стане и мало размисли да ли је заиста тако и да ли су они заправо уопште еколошки, без обзира на њихову цену. У читању свега и свачега, налетео сам на анализу једног Немца (нажалост, нисам архивирао линк, и остављам простора за проверу веродостојности те анализе), али човек је анализом показао да не да нису еколошки већ су катастрофа, када се посматра цео животни циклус електромобила а не само оно време док се вози. Навео је да се много више и много скупљих материјала, еколошки зајебанијих, као и енергије и воде утроши за производњу једног електромобила. Затим је поставио питање одакле ће се произвести толика струја (и да ли ће бити из еколошких прихватљивих извора), да ли ће електроенергетски системи имати ресурса за то, колика ће због електромобила бити цена струје, и на крају проблем рециклаже батерија којима се заврши животни век, и ко ће плаћати ту рециклажу (држава или власник, мада ми се одговор јавља  :().
Бојим се да се овде од силне "буке" и фенсераја око елктромобила не постављају и не виде сва питања, а поготово се не виде одговори.
I pitanje je hoce li oni to ili ne dok im prodaja ide konstantnom uzlaznom putanjom.
А то њихово понашање са ценама је последица те психолошке операције, намерне или случајне, и они ће држати цене све док ми купујемо, а многи ипак купујемо и дајемо им поприличан екстрапрофит.  :(

Na mreži Mareska

« Odgovor #117 poslato: 25. Jun, 2023. 15:01 »
to nije skupo, tj povoljno je za kupovinu novog auta te kategorije...pa nova corsa je preko 18.000, clio, dacia takođe...zamisli ona džoger kanta je preko 20.000, šta reći...
ako kreneš u kupovinu polovnjaka još dublja i prljavija močvara te čeka
druga je stvar ako si stavljen na čekanje na kojekakvim listama, zaključavanje, otključavanje i ostale budalaštine...ja sam to batalio jer hoću da vozim a ne da čekam i krenuo u potragu za autom koji je na lageru, koji postoji i vidljiv i opipljiv je...ubo sam džekpot što i tebi želim
Nema nikakvih lista, auto sam porucio u februaru a subvenciju sam sada dobio i otisao do skode da vidim situaciju oni mi kazu proizvodi se u 38.nedelji sve je to ok. Nego se razmisljam da li uopste da ulazim u tu pricu.

« Odgovor #118 poslato: 25. Jun, 2023. 17:51 »
Kakva je situacija na trzistu moci ces prodati tu oktaviju kroz pola godine za iste ili vece novce. 2021 kada sam prodao moju zelenu rs staru tada 2.5g bio sam zadovoljan cenom od 20000e, a danas da sam je ostavio kao drugi auto mogao bih je prodati za isti novac ako ne i vise.

Na mreži Mareska

« Odgovor #119 poslato: 25. Jun, 2023. 18:39 »
Tesko evo vec sada ima oktavia 2 godine starih za 21/23k/eura