Autor Tema: Lupanje pri kocenju  (Pročitano 8657 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Vladan92Započeo temu

Lupanje pri kocenju
« poslato: 06. Jul, 2021. 11:04 »
Pozdrav, imam problem, ako je to problem uopste da u trenutku kocenja cujem jednokratni tup zvuk kao da lupi nesto kada krenem da kocim a stisnuto je kvacilo ili je auto u leru, najcesce se cuje kada se recimo isparkiravam u rikverc i krecem da izbacujem iz brzine i da kocim i pri startu kocenja cuje se "tup" kao da lupi nesto. To lupanje sam poceo da cujem nedugo nakon sto sam zamenio plocice i diskove napred pa ne znam da li ima neke veze s tim da nesto nije namesteno kako treba... da li imate neku predstavu sta bi moglo biti? Udarac se cuje negde kod prednjeg trapa ali ne mogu najbolje da ga lociram. Hvala, pozdrav.

U pitanju je skoda octavia 1.6 tdi 2015
Udarac bude jednokratan ine javlja se pri kocenju u brzini
  • Vozi: Skoda Superb combi 2014

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

Odg: Lupanje pri kocenju
« Odgovor #1 poslato: 06. Jul, 2021. 14:15 »
Nisu dobro namestene plocice ili su stavljene neodgovarajuce. Imao sam isti problem. Oteraj u servis gde si menjao da pregledaju.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #2 poslato: 08. Jul, 2021. 19:59 »
Bas kao sto kolega kaze
Nazad u servis da se prekontrolise verovatno stavili manje plocice pa imaju lufta ili lose namontirali
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže Vladan92Započeo temu

« Odgovor #3 poslato: 08. Jul, 2021. 22:16 »
Plocice sam odneo ja, ate su u pitanju, po sasiji, ne bi smelo da su neodgovarajuce, a videcu onda ovih dana da odem do servisa, pa cu javiti ishod uglavnom. Hvala
  • Vozi: Skoda Superb combi 2014

Van mreže vojkan85

« Odgovor #4 poslato: 09. Jul, 2021. 08:47 »
Meni se dešava ista stvar ali Bogu hvala nema problema. Kada idem u rikverc i zakočim čuje se udarac, bio sam u servisu kažu sve ok, nema šta da radi jer je sve na svom mestu. Možda sama struktura u pločicama nije dobra, ATE malo znaju da škripe, Textar je malo mekša komponenta čini mi se.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

« Odgovor #5 poslato: 09. Jul, 2021. 14:22 »
Ne sme nista da lupa na kocenju. Ne igrajte se sa najbitnijom stavkom na autu. Menjajte servis ako jedni ne znaju znaju drugi

Van mreže vojkan85

« Odgovor #6 poslato: 09. Jul, 2021. 14:36 »
Brate Buco i ovlasceni je rekao da je sve ok =)). Bio na tehnickom, sve uredno ali cuje se.

« Odgovor #7 poslato: 09. Jul, 2021. 15:34 »
Ovlasceni ne shvatam kao servis  :). Rade ljudi za plate koje nesto i zabole da se pomuce, svi koji su nesto umeli prebacili su se da rade privatno. Zalosno ali istinito. Bila su mi vozila razlicitih marki po ovlascenim i resili nisu nista jbg.

U prevodu, kako brate moj moze da kaze da je ok sve kad lupa ?

Van mreže vojkan85

« Odgovor #8 poslato: 09. Jul, 2021. 15:51 »
Kazu nisu culi anomaliju, ne vide da su diskovi potroseni. Menjaci delova sta reci. Posle sam bio kod mog majstora kaze ne cujem osim skripe malo plocica da ista lupa, ja reko, onda sam ja lud ali nisam =)).

« Odgovor #9 poslato: 09. Jul, 2021. 16:05 »
E to je vec pitanje da li si ti utripovao  =))

Van mreže vojkan85

« Odgovor #10 poslato: 09. Jul, 2021. 16:08 »
Nisam majke mi, cuje se :)).

Van mreže pajapop

« Odgovor #11 poslato: 09. Jul, 2021. 18:37 »
u trenutku kocenja cujem jednokratni tup zvuk kao da lupi nesto kada krenem da kocim a stisnuto je kvacilo ili je auto u leru, najcesce se cuje kada se recimo isparkiravam u rikverc i krecem da izbacujem iz brzine i da kocim i pri startu kocenja cuje se "tup" kao da lupi nesto. ..Udarac bude jednokratan ine javlja se pri kocenju u brzini
Tup udarac, kad je vozilo van brzine...Nesklad u brzini glavcine usled kocenja i poluosovine...Zvuk nastaje zbog lufta u homokinetickom zglobu...To je problem, luft u zglobu... >:(
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

« Odgovor #12 poslato: 09. Jul, 2021. 18:43 »
Covek lepo napisao problem nakon zamene diskova i plocica.

E sad malo u off, cemu ovi smajli mrstenja ?

Na mreži Mihailo

« Odgovor #13 poslato: 09. Jul, 2021. 20:52 »
Isto se cuje kod mene, ja uocavam kad se parkiram u rikverc pa kocim tokom kretanja u nazad. Majstor rekao pukle opruge pri vrhu, zvuk ostao kad su zamenjene... Opruge jesu bile pukle, ali ocigledno problem nije do njih... Takodje ate plocice... I meni je palo na pamet da imaju lufta pa prilikom promene smera kocenja prave ovaj zvuk...
A skripanje je katastrofa, kao najgore turske plocice da sam kupio a ne ate...
  • Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

Van mreže vojkan85

« Odgovor #14 poslato: 09. Jul, 2021. 21:02 »
Isti slucaj, zato u sredu Eibach ide napolje a H&R na kola pa cemo da vidimo.