Autor Tema: Problem sa memorijom sedista u Superbu III  (Pročitano 3282 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže LoshmiZapočeo temu

Problem sa memorijom sedista u Superbu III
« poslato: 06. Jul, 2021. 12:52 »
Pozdrav ljudi,

Pre skoro godinu dana sam uzeo polovni Skoda Superb III L&K. Do sada me to nije nesto preterano zanimalo, pa sam tek pre neki dan probao da memorisem poziciju na sedistu. I onda sam shvatio da to ne radi. Kada odaberem broj, ne cuje se "beep" kao potvrda.
Nasao sam na Internetu neko uputstvo za reset (gurnuti sediste skroz napred, pa skroz nazad itd), ali mi ovo nije resilo problem.

Da li neko ima iskustva sa ovim problemom i moze da predlozi potencijalno resenje?

Hvala unapred,

Van mreže dixon

Odg: Problem sa memorijom sedista u Superbu III
« Odgovor #1 poslato: 06. Jul, 2021. 12:58 »
Поздрав, мора се накачити на дијагностику могуће да је оксидирала плочица за меморију па нема комуникације... Треба проверити, можда је и модул у проблему..

« Odgovor #2 poslato: 06. Jul, 2021. 16:48 »
Hvala mnogo na javljanju.
To mi je jedna od opcija, da odem u servis, ali da budem iskren, malo me mrzi, pa sam mislio, ako je moguce da to zaobidjem.
Sacekacu jos malod a vidim da li neko ima jos neki predlog, pa ako ne, pravac servis.

Van mreže SuperB

« Odgovor #4 poslato: 07. Jul, 2021. 14:59 »
Probao tacno prema uputstvu, hvala mnogo.
I dalje nema "beep"-a.
Moracu da odem u servis.

Van mreže Bingodalton

« Odgovor #5 poslato: 08. Jul, 2021. 15:46 »
Stisnes Mem, pustis i odmah zatim stisnes i drzis broj na koji hoces da memorises.
E sad, ako hoces da promenis nesto na toj memoriji, recimo retrovizore, mislim da moras i sediste pomeriti, bar napred nazad da bi hteo da sacuva.
Tako da, ako si vec sacuvao sediste na nekoj memoriji, nece biti beep ako opet pokusas da sacuvas na isti broj.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

« Odgovor #6 poslato: 09. Jul, 2021. 04:49 »
Hvala na odgovoru, ovo ima smisla. Najverovatnije je prethodni vlasnik setovao memoriju i sada to ne moze da se "pregazi".

Da li postoji neki nacin da se resetuje memorija? Ja sam nasao na internetu one razne varijante sa pomeranjem sedista skroz napred, skroz nazad itd, ali nista od toga nije pomoglo.

Van mreže dixon

« Odgovor #7 poslato: 09. Jul, 2021. 10:34 »
Ма дај о чему причате, меморију можеш да прегазиш при сваком укључивању аута... Ја на свом сам све 3 меморије мењао 10 пута од кад сам узео ауто, никакав ресет нити ишта слично...

Van mreže vojkan85

« Odgovor #8 poslato: 09. Jul, 2021. 10:51 »
Mislim da su na III rešavali te probleme upisivanjem novog software-a ako neće ovo što je već predloženo.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

« Odgovor #9 poslato: 15. Jul, 2021. 06:36 »
Update:
Bio sam u servisu i rekli su mi da je crkla centralna jedinica sedista i da mora da se zameni. Deo kosta oko 24k RSD i treba da se ceka 10 dana da dodje iz Ceske.
Hvala svima na javljanju.

Van mreže dixon

« Odgovor #10 poslato: 15. Jul, 2021. 08:51 »
Зашто наручујеш нов? Има их већ по отпадима, окрени види шта и како... Вероватно си био у овлашћеном

Van mreže nidza

« Odgovor #11 poslato: 15. Jul, 2021. 10:35 »
Tako da, ako si vec sacuvao sediste na nekoj memoriji, nece biti beep ako opet pokusas da sacuvas na isti broj.

Samo da podvučem da ovo nije tačno, a nema ni smisla.

Može bezbroj puta da se memoriše na istu memoriju, tako što se pritisne SET pa broj, nakon čega se čuje signal.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Bingodalton

« Odgovor #12 poslato: 15. Jul, 2021. 21:50 »
Kod mene nece na S3.
Setovano na recimo 3, i onda SET i 3 opet i nista sene desava.
Ako se dobro secam cak nece ni samo retrovizore, nego moram sediste pomeriti napred nazad i onda prihvati.
Znam da ima nesto debilno i da sam citao na engleskom forumu.
Probacu bas opet i potvrdim.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže dixon

« Odgovor #13 poslato: 15. Jul, 2021. 22:19 »
Па могуће је да не можеш меморију прегазити идентичном позицијом која је већ меморисана у тој меморији...

« Odgovor #14 poslato: 03. Avg, 2021. 07:19 »
UPDATE:

Zamenjena centrala sedista (tako stoji u racunu :)) i sada sve radi kako treba.
Hvala svima na pomoci.

I kratako objasnjenje zasto ne proveravam delove na otpadima. Ovo je moje misljenje i iskustvo i zaista ne kazem da to ljudima ne uspeva i da nema smisla, samo kazem kako to izgleda u mom slucaju:

• Otpad je negde jako daleko od moje kuce, tako da moram da potrosim mnogo vremena da bih otisao tamo.
  • Otpad radi u isto vreme kada i ja, tako da moram da zongliram sa poslom.
  • Nemam nacina da dobijem info o dostupnosti dela koji mi treba pre nego sto odem tamo ili je info pogresan, tako da 100% moram da odem vise puta na otpad.
  • Osim ako nije potpuno isti auto (Godina, verzija oprema), nikada nisam 100% siguran da ce deo da mi odgovara. Najgori scenario je da mi covek na otpadu kaze: "Imas tamo, pa pogledaj i skini sta ti treba"  =)) =)) =)).
  • Ne mogu da odem sa tim delom u ovlasceni servis (Nisam bas 100% siguran da sam u pravu u vezi sa ovim), tako da moram da jurim majstora a nekako nikada nisam imao srece sa tim.

• Na kraju potrosim mnogo vremena, za rezultat koji je upitan.

Ponovicu jos jednom, ovo je moje iskustvo i moje misljenje, zaista mi je jasno da ljudi mozda imaju vise spretnosti i srece u vezi sa ovim.