Autor Tema: Ogledala spoljnih retrovizora ne greju  (Pročitano 8195 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

Ogledala spoljnih retrovizora ne greju
« poslato: 20. Dec, 2013. 21:34 »
Primetio sam skoro da se ogledalo retrovizora sporo suši, pa sam posumnjao i da se ne greje. Dodirom rukom (na oba) primetio sam da su hladna, a čini mi se da su trebaju da budu, čini mi se, jedva mlaka na dodir? Šta može biti uzrok, osigurač?
Imaju li ona neki tajmer ili stalno greju?

Prekidač stoji okrenut na sličicu retrovizora.
  • Vozi: Yeti

Van mreže dusko zemun

Odg: Ogledala spoljnih retrovizora ne greju
« Odgovor #1 poslato: 20. Dec, 2013. 22:21 »
prosle nedelje su kod mene bili neki mladji momci, koji su mi trazili racunar konfort sistema za fabiju... decko je inace elektronicar i poceo je neku pricu od koje sam ja bio veoma rezervisan...
na kraju je dosao ... sa seatom... koji je bio doduse rasturen ceo kokpit i stavili smo jedan od mojih mini racunara i on je odmah krenuo da kontrolise da li retrovizori greju...
kod njega na seatu, ta magistrala na koju su povezani retrovizori je izazvala... karambol...
da sad ne pricam sta i kako je bilo ... migavci, centralne brave i sve ostalo...je bilo u kvaru ili je radilo po nekoj svojoj logici...
eto ... mozda je neko video nesto slicno, ja sam ostao malo zbunjen...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže fobia24

« Odgovor #2 poslato: 20. Dec, 2013. 22:48 »
Kod mene su retrovizori topli. To sam primetio tako što sam jednom prilikom uključio odrmrzavanje i zaboravio da isključim, te tako vozio nekoliko dana i kada sam primetio, pipnem. Tu sam pomislio da je neinteligentno rešeno što nema timer za rasejane kao što sam ja. :) Mada, pitanje da li je isto rešenje i na oktaviji. Razlog što ti ne radi ne znam, ali ne verujem da je do retrovizora jer neće pregoreti istovremeno oba.

Van mreže bokilava

« Odgovor #3 poslato: 21. Dec, 2013. 01:58 »
Kod mene na oktaviji greju fino, sta ja znam subjektivni osecaj mozda, al mi se cini da su dosta topla ogledala kad se pipnu. Ne znam da li stalno greju, nisam ih bas toliko pipao, ali je dugme stalno ukljuceno. Ako me razumes... Hocu da kazem da se ne gasi prekidac, ali mozda ima neki sistem koji gasi grejace, mada iskreno sumnjam. Kao sto rece kolega iznad malo je to glupo, ja sam na proslim kolima imao relej, sam je gasio to nakon 10ak min.
MoZe da bude osigurac, da li si mozds primetio po zadnjem staklu, ne bi ni ono radilo?
Po ovoj semi sto ja imam to bi trebalo da je osigurac br 5:
seat heating, climatronic, circulting air flap, exterior mirror heater, cruise control system

Van mreže sumadinac1.4 16v

« Odgovor #4 poslato: 21. Dec, 2013. 19:17 »
kod mene vozacevo odmah odledi a suvozacevo nesto se necka nisam siguran da radi.Provericu kada zalede.Inace ostavio sam ukljuceno nenamerno par dana bas me zanima da li je pregoreo osigurac ili grejaci

Van mreže vlada320

« Odgovor #5 poslato: 21. Dec, 2013. 19:30 »
A zar se grejači retrovizora ne uključuju samo kada je uključen grejač zadnjeg stakla i dugme za retrovizore u položaju za grejanje? Ne znam da li sam u zabludi, ali mislim da nije bitno i ako uvek dugme za retrovizore stoji u položaju za grejanje, jer neće grejati dok se ne uključi i grejač zadnjeg stakla?
Inače, kod mene se grejač zadnjeg stakla automatski isključuje, mislim posle 20 minuta.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #6 poslato: 21. Dec, 2013. 19:38 »
Kod mene je nulti položaj štelovanja retrovizora upravo na grejanju istih.Mislim da interval grejanja retrovizora reguliše relej.

Na mreži bugarin

« Odgovor #7 poslato: 21. Dec, 2013. 21:49 »
Octy mk2, grejaci retrovizora rade bez aktiviranja bilo cega drugog. Pre pola sata testirano: desni expresno odledi-odmagli celom povrsinom, levi koji nije originalni za isto vreme odledi-odmagli pravougaonik koji zauzima povrsinu od recimo 60-70 posto ogledala. Verovatno nema grejace celom povrsinom, vec samo u tom delu koji sam opisao. Nakon toga sirenjem toplote odradi i ostatak ogledala za nekih 5 minuta.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #8 poslato: 21. Dec, 2013. 21:55 »
MoZe da bude osigurac, da li si mozds primetio po zadnjem staklu, ne bi ni ono radilo?
Po ovoj semi sto ja imam to bi trebalo da je osigurac br 5:
seat heating, climatronic, circulting air flap, exterior mirror heater, cruise control system

Zadnje staklo greje normalno.
Koja je to šema što je imaš, tj. odakle je, za tvoju OII ?

Van mreže bokilava

« Odgovor #9 poslato: 21. Dec, 2013. 22:25 »
Ne, izvini, O1 je u pitanju.

« Odgovor #10 poslato: 23. Dec, 2013. 21:02 »
Rešeno. Kupljena nova ogledala po ceni od 425 din/kom. u GBG Lucas...
http://forum.skodaforum.rs/dobra-losa-iskustva-kontakt-info/gbg-lucas-beograd/
Na izgled su ista (geomtrija, udaljenost objekta..) su kao i originali, od pozadi je grejač skromnije urađen ali  - radi.
Malo teže se čini mi se montiraju ali možda na +5C ni originali ne bi legli bolje...
Inače svratio sam i u ovlašteni po još neku sitnicu i usput pitao pošto je tamo ogledalo ~ 5400 din !

Van mreže musculus4

« Odgovor #11 poslato: 05. Sep, 2015. 00:54 »
Ljudi imam jedno pitanje, danas sam palio grejace retrovizora prvi put I upalio sam na brzini od oko 80-ak kmh I napolju je bilo oko 25C, I ne rade a bilo je I upaljeno odmagljivanje zadnjeg prozora, e sad, da li ima veze koliko je napolju stepeni i da li je auto u pokretu ili ne, I ja sam ih palio tako sto okrenem tockic na gore za oko 60-ak stepeni. Ali ipak nisu bili topli ni jednog momenta cak ni mlaki. Sta bi to moglo biti?
  • Vozi: skoda oktavia A5 2.0 tdi 2007

« Odgovor #12 poslato: 05. Sep, 2015. 10:43 »
Kod O2 ne greju kada je napolju ispod (čini mi se) 8 stepeni ili tu negde. Kod O3 taj limit je povećan na oko 20 stepeni. (ne mogu sad tačno da se setim koliko stepeni, ali tu negde :-)
Nema veze da li je auto u pokretu ili ne.