Autor Tema: Ulje oko zupčastog kaiša  (Pročitano 735 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Baki1975Započeo temu

Ulje oko zupčastog kaiša
« poslato: 11. Jul, 2021. 08:55 »
Drugari imao sam problem na škodi 2.0 tdi 110/150ks 2013g 115000km otišao dihtung glave, majstori odradili pa odma posle nema grejanje, to namestili nema klimu pa puklo neki crevo i u petak uzmem od majstora i namestim 90km u vožnji oko 140km kao da je zakocilo i ugasi se stanem sa strane probam upalit neće teško vergla otvorim haubu ulje oko zubvastog kaiša
  • Vozi: Skoda oktavia

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
Odg: Ulje oko zupčastog kaiša
« Odgovor #1 poslato: 11. Jul, 2021. 12:06 »

Ako ti je u voznji tako "zakocilo" i to ulje oko zupcastog kaisa...to znaci da ti je motor prezupcio i to zbog loseg semeringa na radilici ili bregastoj...Pre ce biti zbog semeringa la bregastoj, jer si vec menjao dihtung glave, pa sad..dal nije dobro namesten ili je vracen stari koji se deformisao usled skidanja..u svakom slucaju postoji otvorena sumlja da su te majstori debelo ostetili (zbog nemara uglavnom). Sad, moli boga da ti se nisu pokrivili ventili, ne znam da li se kod tog motora krive ventili, dal dolazi do sudaranja klipova i ventila, ali majstore menjaj u svakom slucaju....
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže Baki1975Započeo temu

Odg: Ulje oko zupčastog kaiša
« Odgovor #2 poslato: 11. Jul, 2021. 12:09 »
Druže u nemačkoj sam drug izbora nisam imao. Sad sta ce biti nzm
  • Vozi: Skoda oktavia