Autor Tema: Električna ručna ne prolazi tehnički  (Pročitano 2047 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže milanskiZapočeo temu

Električna ručna ne prolazi tehnički
« poslato: 15. Jul, 2021. 08:21 »
Juče sam kupio Škoda Superb 2017 karavan i pojavio se problem na tehničkom. Navodno električna ručna ne prolazi test na valjcima. Malo sam guglao i našao da je električna ručna dosta slabija od klasične ručne kočnice i kažu mi da to nije problem samo u mom slučaju već da se često javlja taj problem kod vozila sa električnom ručnom.

Da li je neko imao slično iskustvo tj. problem i šta može biti rešenje?
  • Vozi: Škoda Superb Combi 2017

Van mreže Zox024

Odg: Električna ručna ne prolazi tehnički
« Odgovor #1 poslato: 15. Jul, 2021. 08:34 »
Da li je to uopste rucna ili PARKIRNA kocnica? Rucnu kad povuces u voznji ona ostaje povucena i koci a parkirna odmah popusta, e sada treba videti prvo njenu namenu a onda testiranje na ovim nasim mogu slobodno reci idiotskim tehnickim pregledima

« Odgovor #2 poslato: 15. Jul, 2021. 08:36 »
Prvi put sam vlasnik Škode tako da se još nisam upoznao sa svim stvarima, ali rekao bih da se radi o parkirnoj. Dugme/ručica je široka i ima P. Klasičnu ručnu kočnicu nema, to je sigurno.

Van mreže Zox024

« Odgovor #3 poslato: 15. Jul, 2021. 08:41 »
Znam, zato i kazem, u vise navrata sam probao da povucem tu parkirnu u laganoj voznji da je testiram, konkretno na mercedesu i otpusti je odmah posle nekog luoanja, tako da nema evidentno funkciju rucne tj pomocne kocnice, samo sto kod nas idioti ne mogu da se edukuju i urade tehnicki za vozilo po njegovim karakteristikama i opremi koja ide vremenski napred (licno ne volim i nisam za tu elektro parkirnu). Proveri ti jednostavno telefonom sa nekim ovlascenim serviaom ili uvoznikom nacin funkcionisanja i uzmi papir ako je potrebno a onda ako je potrebno idi u drugi tehnicki jer nisi jedini koji ima elektro parkirnu a ljudi prolaze tehnicki bez problema

« Odgovor #4 poslato: 15. Jul, 2021. 08:47 »
Hvala na odgovoru. Znam da je klasična ručna maltene prevaziđena danas, ali eto prosto mi je fascinantno da tehnički pregled nije sposoban da jednostavno preskoči proveru nečega što ne postoji. Totalno nepotrebno nerviranje i biće sad lutrija naći sad neki tehnički koji mi neće reći da najranije za mesec dana mogu da dobijem termin...

Van mreže dixon

« Odgovor #5 poslato: 15. Jul, 2021. 08:49 »
Има и функцију ручне односно помоћне кочнице.. само мора дугме да се држи константно да би ушла у тај мод и да се не би сама деактивирала док се возило не заустави. Тзв. emergency brake, конкретно на шкоди, се дугме повуче и држи све док се возило не заустави. Е сад што се техничког тиче, зависи где си налетео... На одређеним аутима нпр touareg 4*4 електро ручна не може да се испита на ваљцима јер ауто крене да бежи, и онда гледају кроз прсте многи, ако си на неког баксуза налетео јбг...

« Odgovor #6 poslato: 15. Jul, 2021. 08:52 »
Sada će to gledanje kroz prste malo teže da ide jer je počelo snimanje tehničkog. Meni je stvarno fascinantno da se testira stavka koja ili ne postoji fabrički na autu ili nema istu funkciju kao na starijim vozilima.

Van mreže dixon

« Odgovor #7 poslato: 15. Jul, 2021. 08:59 »
Ти би требао отићи до сервиса да се ручна мало разради и да провере шта се дешава, можда и мало слабије ради неки цилиндар или слично..

Na mreži nidza

« Odgovor #8 poslato: 15. Jul, 2021. 10:32 »
Probaj drugi tehnički, možda oni imaju neki problem sa opremom za merenje ili nemaju dovoljno znanja. Kod mene je uvek zajebancija sa tom mašinom za kočnice, nit silu mogu da potrefe, nit mogu da se sastave sa LSD.

Ja ću verovatno sledeći tehnički da odem do Alprosa, da vidim kako se oni snalaze, s'obzirom da se vozilo održava tamo i u fabričkom je stanju. Ako neko zna da podesi mašine kako treba za svoja kola, valjda su to oni.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Na mreži observer

« Odgovor #9 poslato: 15. Jul, 2021. 12:55 »
Menjajte servis za tehnicki pregled. Ovi gde ja idem, sasvim normalno proveravaju i elektricnu rucnu, vec par godina unazad. Pa nije to nikakva nauka, kocnica "na dugme" postoji na trzistu najmanje vec 15 godina.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017