Autor Tema: Škoda Superb Combi 1.6 TDI DSG 2017 ne radi 12V utičnica u gepeku  (Pročitano 954 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže milanskiZapočeo temu

Pozdrav, imam problem sa utičnicom od 12V u gepeku koja ne radi, probao sam nekoliko stvari da uključim u nju i ne radi. S druge strane, utičnica kod menjača radi normalno. Pretpostavljam da na osnovu toga nije problem sa osiguračem, već nešto drugo?
  • Vozi: Škoda Superb Combi 2017

Van mreže nemilose

Možda je poseban osigurač za utičnicu u gepeku?
  • Vozi: Škoda Superb III FL Ambition+ 1.5 TSI MT6

Van mreže vojkan85

Odg: Škoda Superb Combi 1.6 TDI DSG 2017 ne radi 12V utičnica u gepeku
« Odgovor #2 poslato: 23. Jul, 2021. 06:27 »
Mislim da su oni odvojeni, da ne koriste isti osigurač, možda i grešim, ali svaki bi trebalo da ima svoj. Jedino da skineš 12V iz gepeka i ako imaš ispitivač napona da vidiš da li dolazi uopšte nešto do njega.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

« Odgovor #3 poslato: 23. Jul, 2021. 09:29 »
Iskopao sam negde da je za 12V u gepeku zadužen osigurač #30...a osigurača #30 sam našao ja mislim 6 ili 7. Neke u kutiji ispod haube, a neke u prostoru ispod volana. Sve sam ih povadio i izgledaju kao novi, nisam video naznake da su neispravni. Jedino kod električara nekog da odem da pogleda da nije pregorelo nešto u samoj utičnici.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #4 poslato: 23. Jul, 2021. 09:32 »
To ti je uvek opcija ako izvlačenje i vraćanje samih osigurača ne pomogne. Ili ako imaš VCDS, možda može nešto da isčita. Mada, odeš kod majstora i skratiš sebi muke oko pronalaženja problema :).
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

« Odgovor #5 poslato: 23. Jul, 2021. 09:51 »
To ti je uvek opcija ako izvlačenje i vraćanje samih osigurača ne pomogne. Ili ako imaš VCDS, možda može nešto da isčita. Mada, odeš kod majstora i skratiš sebi muke oko pronalaženja problema :).

Preostaje mi jedino majstor. Nadao sam se da je problem jednostavnije prirode. :D

P.S. Gde mogu da kupim rezervne osigurače za Škodu i od kog brenda?

Van mreže lonely_wolf

Raspored osigurača u instrumentnoj ploči (Superb)

Što se tiće kupovine osigurača gladaj samo da nisu neki aftermarket kinezi (i ako je sad sve Kina  :))), a osigurači nisu skupi pa i u ovlaštenom da ih kupiš.
« Poslednja izmena: 19. Okt, 2021. 09:33 Karlheinz »
  • Vozi: Superb_3 FL Style+ 1.5TSI MT6

Van mreže Super 20

« Odgovor #7 poslato: 23. Jul, 2021. 15:29 »
Ma i kineski aftermarket su ok, bitno je da su saodvetni i da zamenis tacno pokvareni osigurac :). Zamenio sam na opel merivi pre par god jos uvek rade bez problem.
  • Vozi: Superb