Autor Tema: Nemiran rad u leru, motor treska  (Pročitano 1206 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži soha93Započeo temu

Nemiran rad u leru, motor treska
« poslato: 30. Jul, 2021. 17:05 »
Pozdrav,
U pitanju je Škoda Superb 1.6, tdi, DSG, 2017
Primjetio sam da često, ne uvijek, motor u leru nepravilno radi, nekad se čak i kazaljka obrtaja pomalo pomjera, motor treska.
U servisu su odradili provjeru dizni, čišćenje DPF filtera, čišćenje EGR ventila, novi filter goriva, provjerili pumpu goriva...
I ništa od ovoga nije pomoglo niti otkrilo uzrok problema.
Da li je neko imao sličan problem i znate li šta bi moglo biti u pitanju?
Hvala!
  :-X :-X :-X
  • Vozi: Skoda Superb III 2.0 DSG 140/190 4x4

Van mreže sejn

Odg: Nemiran rad u leru, motor treska
« Odgovor #1 poslato: 06. Avg, 2021. 10:00 »
Isti taj problem 1,6tdi Octavia A7. Rešen zamenom dizni u ovlašćenom servisu posle više prigovora sa moje strane. Auto je imao 50000 km

Na mreži soha93Započeo temu

« Odgovor #2 poslato: 09. Avg, 2021. 14:47 »
Isti taj problem 1,6tdi Octavia A7. Rešen zamenom dizni u ovlašćenom servisu posle više prigovora sa moje strane. Auto je imao 50000 km

Bio i u ovlaštenom servisu, niko ne može utvrditi problem i tvrde da nisu dizne u pitanju.   wac1 wac1 wac1
  • Vozi: Skoda Superb III 2.0 DSG 140/190 4x4

Van mreže dixon

« Odgovor #3 poslato: 09. Avg, 2021. 15:28 »
Ажурирање софтвера моторног рачунара често даје осетно мирнији рад на леру

Na mreži observer

« Odgovor #4 poslato: 09. Avg, 2021. 16:49 »
Ne tvrdim da je isti slucaj ali ja sam dok sam imao Polo 1.6 TDI (a pre zamene EGR ventila kad je uginuo na samo 88k km) od prvog dana (dakle nov auto) imao ljuljuskanje na semaforu dok je motor hladan. Bukvalno mi se sediste ljuljalo gore dole. Ceo auto :)
Kad su zamenili EGR to je nestalo. Nisam nista prijavljivao u garanciji jer je ionako bio pun bagova (koja nisu uticala na vozna svojstva), pa bi me gledali kao Stevu Zigona, a kontam da je svakom industrijskom (polu)proizvodu bolje da ga se ne docepaju nasl ljudi, neka ga kakav je izasao iz fabrike, makar i skrnav.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017