Autor Tema: Crevo serva FABIA 1.2  (Pročitano 1039 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bgdvinkoZapočeo temu

Crevo serva FABIA 1.2
« poslato: 28. Avg, 2021. 21:58 »
Dal je na sredini ovog servo creva ovaj metalni deo samo obicna redukcija ili da nije neki konpenzator pritiska ili sl.
Naime, ranije mi je tu pocelo da malo curi ulje, nasao sam polovno drugo crevo, zamenio i bilo sve ok neko vreme. Posle mi se pojavilo manje curenje na letvi volana ispod leve manzetne. Da nebi bio uzrok zamene creva posto neznam sa kojeg je sistema ili koyo ili trw kao sto je kod mene. Naizgled je ist ovo sto sam zamenio sa mojim koje je curilo.
Sad povremeno dospem ulje u pumpu i to funkcionise ali stalno ulji ispod manzetne. Nameravam raditi letvu, nisam jos, pa da nebi sta ovo crevo brljalo...Slike  creva u prilogu.
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007...Seat Leon copa 1.4 tsi 2012

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Odg: Crevo serva FABIA 1.2
« Odgovor #1 poslato: 29. Avg, 2021. 15:40 »
Ne moze da stane jedno crevo na drugo tj trw na koyo i obrnuto tako da to sigurno nije uzrok kvara letve.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #2 poslato: 29. Avg, 2021. 18:12 »
Znaci nemoze crevo sa jednog sistema na drugi. Pa tu mi je bila malo sumnja oko toga posto sam montirao polovno a nisu mi znali reci sa kojeg je sistema, ali poredeci ih identicni su cak i po krivinama. Ma novo je bilo preterano skupo, preko 30K pa zato stavi ovo polovno. A ovo na letvi je sigurno onda semering ili neka od gumica. Moram to resavati.
Ali zasto bi tvornicki stavljali onu metalnu redukciju na sred creva, to me sad kopka. Neverujem da im to utice na cvrstinu ili sl. Pa gledao sam dosta tih creva za hidrauliku za mnoge namene i mnogo duzih pa nemaju nego samo holendere na krajevima.
To moje sto je curelo mi je mislim na vikendici i prve prilike cu ga raseci fleksom da vidim sta mu znaci ta redukcija, i onako nesluzi vise nicem.
Na ovom prilogu se jos bolje vidi.

Van mreže vladimir1975

« Odgovor #3 poslato: 31. Avg, 2021. 09:38 »
Ne mora znaciti da mu je to redukcija,mozda samo ojacanje  gumenog creva od naduvavanja kad je pod pritiskom servopumpe ako nije armirano iznutra.Videces kad ga preseces pa nas obavesti da se resi nedoumica.
  • Vozi: škoda fabia 1.2 htp 2007

« Odgovor #4 poslato: 31. Avg, 2021. 15:10 »
Napisacu i slikati dok ga presecem. To jos mozda moze da bude i kao neki odstojnik metalni da crevo nebi trljalo od metalne delove okolo, sad videcemo...

« Odgovor #5 poslato: 16. Okt, 2021. 18:45 »
Danas presekao crevo. Ovako izgleda, slike u prilogu. Ova redukcija je ustvari samo deo na kom je sa jedne strane izliveno savitljiva metalna cevcica koja ide unutar creva i tako ga ojacava. Inace je sve istog provrta i redukcija i metalno crevo tako da nije to neki konpenzator kako sam ja najpre zamisljao.
Slike u prilogu.