Autor Tema: EPC lampica povremeno se upali  (Pročitano 24616 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže hirurgZapočeo temu

EPC lampica povremeno se upali
« poslato: 23. Dec, 2013. 22:24 »
Pozdrav. Predjoh sve pa nisam vidio da ima tema. Imam problem unazad par dana. Upali mi se lampica epc i svjetli. Auto kao da promjwni zvuk i kao da koci blokira. Zaustavim ga ugasim upalim i sve super. Medjutim skontao sam kao da auto nema vuce kako treba. Nema one ostrine kad stisnem gas. Takodje da napomenem da mi svjetli i zuta lampica check engkme (ona kao helikopter :))
Citao sam po netu. Ljudi svasta lupaju od plocica za kocnice do prekidaca kocnica...preko pumpe u servo pumpi...e sad pitanje je sta bi mogla biti prava dijagnoza. I na sta bi trebao prvo da obratim paznju? Moze li biti da je neka katastrofa na pomolu mog ljubimca? Upitanju je motor 1.9 Tdi 74kW

Hvala na pomoci

Послато са GT-I9505 користећи Тапаток 2

Na mreži BALKANIJA

Odg: EPC lampica povremeno se upali
« Odgovor #1 poslato: 23. Dec, 2013. 22:49 »
Prelistaj forum pisalo se o toj lampici. To sto kayes automat stop svetla moze da prodje!

Van mreže Nešo

« Odgovor #2 poslato: 23. Dec, 2013. 23:07 »
Imao sam problem sa mojom Fabiom 1.4 MPI pre nekoliko godina . Sedam dana po kupovini polovne  upalio mi se EPC ali nisam osetio promene u ponašanju auta. Isto mi se gasio posle ponovnog paljenja a posle kraćeg vremena ponovo palio u vožnji. Šta čovek pomisli nego odmah na ono najgore ali mehaničar iz AČ koga sam pozvao odmah mi je rekao da je neki automat  kočnice jer po njegovom savetu da proverim da li kad stisnem kočnicu pali stop svetla nije davalo znake. Zamenili su mi taj deo koji je onda koštao oko 1000 dinara, izbrisali grešku i to je to. Sad ne znam da li je i kod tebe isti problem jer meni je samo palio EPC i ništa više ali proveri stop svetlo iako izgleda smešno ne košta ništa jer i ja ne bih verovao i pomislio bih isto da ljudi lupaju da nisam naišao na nekoliko problema sa ovom mojom na koje nisam mogao ni da poverujem tako da od sada verujem maltene u sve.
Pozdrav
  • Vozi: Fabia 1,4 MPI

Van mreže fabian

« Odgovor #3 poslato: 04. Mar, 2015. 10:18 »
I na mojoj fabiji se desio isti kvar, EPC se palio povremeno na instument tabli.Pri noćnoj vožnji sam primetio da mi ne rade štop svetla.Problem brzo rešen zamenom automata na pedali kočnice uz pomoć Duška Zemun i njegove profi ekipe.  bravo2
« Poslednja izmena: 04. Mar, 2015. 10:51 bugarin »
  • Vozi: oktavia,1.9tdi,2005,elegance.superb2.0tdi,2011.

Na mreži zare

« Odgovor #4 poslato: 22. Mar, 2015. 16:37 »
"Interesantan" nacin da nicim izazvani zavrsite na dijagnostici ni krivi ni duzni.

U petak otac odveze Fabiu da menja ulje kod majstora koji sem zamene ulja "malo" krene da cacka oko usisa i leptira gasa. Kaze da je necim (da li benzin ili razredjivac) cistio leptir gasa i deo oko leptira. Uglavnom posle toga se upali lampica za EPC i Check Engine a posle par minuta i ASR. Auto lose radi na leru, ne prima gas najbolje a onda i nece da primi gas ni malo. Nagazis pedalu do kraja a on i dalje radi na leru i to nemirno.

I pre nego sto je (drugi) majstor nakacio dijagnostiku kada je cuo da je leptir gasa pomeran znao je o cemu se radi. Neke 3 greske vezane za leptir su zabelezene. Ono sto je interesantno je da je (motor) dok jos nije popravljen drasticno menjao rad kada se odvije cep za dolivanje ulja  ???. Kombinacijom odvijanja i zavijanja cepa i otpusavanjem i zapusavanjem jos jednog creva za vazduh ispusten je (neki) vazduh iz (nekog) sistema i motor je proradio normalno. Bilo je tu i nekog sitnog cackanja po dijagnostici.

Sustina cele price je da nikako ne pomerate leptir gasa rukom. Ako to uradite prezupci i bez dijagnostike vise ne mozete da ga vratite u normalnu poziciju. Vrati se leptir fizicki u pocetnu poziciju, zatvorene je klapna potpuno normalno ali racunar ne vidi pravu poziciju i onda brljavi.