Autor Tema: Vrednost auta  (Pročitano 4952 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži milosn8Započeo temu

Vrednost auta
« poslato: 11. Sep, 2021. 14:30 »
Pozdrav kolege, imam dobru ponudu da kupim Superb 2016, 2.0TDI sa 150ks, DSG i style plus oprema preko burazera koji zivi u Nemackoj. Naime firma u kojoj radi prodaje dosta automobila, pretezno VW i Skode, a gore naveden automobil je on vozio kao sluzbeni. Na satu cca 78k km.
E sad moje pitanje je, ako dodje do svega toga, sta mislite koliko bih mogao dobiti za moju Oktaviju?

Vecina zna o kom automobilu se radi, a napisacu i ovde ukratko, u pitanju je 2.0tdi BKD motor, 2010 god sa pravih cca 77k km kupljena u Auto Cacku u aprilu 2019 godine sa nekih 34k km.

Koja bi po vama bila realna cena za ovaj automobil?

Na mreži AleksandarAca

Odg: Vrednost auta
« Odgovor #1 poslato: 11. Sep, 2021. 14:36 »
Pogledas prosecnu cenu za isto godiste i opremu, pa uvecas za jedno 1000 min zbog male km, pa uvecas jos min 500 zbog onih sto su im prva pitanja "zadnja cena, jel uradjen veliki servis, jel imas 2 seta guma i to po mogustvu da su P Zero i sve nove i da mi das jos jedno 300 evra da mi se nadje" da bi mogao da spustis tih 500 kad krene ciganisanje i to ti je neka okvirna cena za pocetak prodaje :)

« Odgovor #2 poslato: 11. Sep, 2021. 19:22 »
Sve je uradjeno, gume 2 seta na originalnim felnama… Ali retko ko to ceni

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #3 poslato: 11. Sep, 2021. 20:53 »
Vidiš, moja je slična, ali sa mnogo više km.
Isto možeš videti u mojoj garaži o kom autu se radi.
Ja bih za moju tražio 3.500 ali bih je dao za 3.000.
Sa dva seta guma.
Sa zamenjenim setom kvačila.
Sa urađenim velikim servisom.
.....
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

« Odgovor #4 poslato: 11. Sep, 2021. 21:12 »
A5 FL u zavisnosti od motora, godista, opreme i predjenih km krecu se od 5500 - 8000 na oglasima koliko vidim, e sad verovatno vecina se dugo prodaje

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #5 poslato: 11. Sep, 2021. 21:22 »
Znam koji je tvoj auto. Nisu ni isto godište nemaju iste km.
Napisao sam ono gore kao neki indikator i poređenje sa postojećim cenama za auto kao moj.
Tu cene idu od 2.500 do 4.500.
Sad, ispravno si proverio cene za tvoj slučaj.
Ono što bih ti ja predložio, u odnosu na te cene formiraju nešto čime bi bio zadovoljan, na to dodaj 500 (ili manje?)  evra što reče kolega gore i sa tom cenom izađi.
Dobro si i primetio da je prodaja slabija nego ranije. Delom zbog slabije ponude delom jbmliga zašto.

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #6 poslato: 11. Sep, 2021. 21:40 »
Moj iskren savet, ako drugi set guma koji nije na autu iole vredi necemu, ja ga ne bih davao uz auto sem ako uracunam cenu auta plus gume. Ili bih prodao odvojeno ili bi ih ostavio da stoje sto se kaze "hleba ne traze" - ne bi ih davao za dz.

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #7 poslato: 11. Sep, 2021. 21:44 »
I sa ovim se slažem.
Recimo na mojoj su nove Michelin Primacy, plaćene 30.000 u martu. Prešle nekoliko hiljada km.
Njih ne bih poklonio uz auto, sigurno.
Imam i nove zimske gume.
Ta dva seta se na oglasu mogu prodati za neke pare a kupac auta ih neće vrednovati.

Van mreže GarazaGpp

« Odgovor #8 poslato: 12. Sep, 2021. 15:52 »
Zainteresovan sam za kupovinu jos jedne octavie pa ako odlucis da prodas javi  :)
  • Vozi: Skoda Octavia A5 1.9

« Odgovor #9 poslato: 12. Sep, 2021. 18:58 »
Zainteresovan sam za kupovinu jos jedne octavie pa ako odlucis da prodas javi  :)
Dogovoreno

Van mreže Filip BG

« Odgovor #10 poslato: 21. Sep, 2021. 08:47 »
milosn8,

molim da i meni javite kada budete znali okviran datum prodaje i cenu. Drug mog druga planira kupovinu Oktavije A5, pa da vidimo da li mu se uklapa u budžet. Ja sam mu rekao da ova Vaša deluje korektno.

Što se tiče cene, nemojte se mnogo time opterećivati. Ako je prilika da kupite Superb 3 po korektnoj ceni, sa poznatom istorijom, nemojte je propustiti. Videćete da je Superb sa razlogom klasa iznad. U svemu.

A svoju Oktaviju ćete prodati po realnoj ceni, budite bez brige. Pa, po kakvoj biste je inače prodali? Tržište je slobodno, oglašavanje veoma dostupno i niste je, ne daj Bože, izgubili na kartama, pa da je morate prodati sutra do podne, inače kreće kamata.
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

« Odgovor #11 poslato: 21. Sep, 2021. 20:01 »
milosn8,

molim da i meni javite kada budete znali okviran datum prodaje i cenu. Drug mog druga planira kupovinu Oktavije A5, pa da vidimo da li mu se uklapa u budžet. Ja sam mu rekao da ova Vaša deluje korektno.

Što se tiče cene, nemojte se mnogo time opterećivati. Ako je prilika da kupite Superb 3 po korektnoj ceni, sa poznatom istorijom, nemojte je propustiti. Videćete da je Superb sa razlogom klasa iznad. U svemu.

A svoju Oktaviju ćete prodati po realnoj ceni, budite bez brige. Pa, po kakvoj biste je inače prodali? Tržište je slobodno, oglašavanje veoma dostupno i niste je, ne daj Bože, izgubili na kartama, pa da je morate prodati sutra do podne, inače kreće kamata.
Ipak nece biti trgovine za Superb, prvo smo dogovorili jednu cenu, nakon toga su oni povecali cenu pa sam odustao. U medjuvremenu mi se zena porodila, zato me nije bilo na forumu da odgovorim, dobio sam nekoliko ponuda i u inbox, pa evo ovom prilikom da se zahvalim svima na ponudama i izvinim sto nisam do sada odgovorio

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #12 poslato: 21. Sep, 2021. 20:30 »
Neka vam je srećno rođenje deteta. Neka je živo i zdravo. Biće vremena i za kupovinu i za prodaju....

« Odgovor #13 poslato: 21. Sep, 2021. 20:45 »
Neka vam je srećno rođenje deteta. Neka je živo i zdravo. Biće vremena i za kupovinu i za prodaju....
Hvala kolega puno

Van mreže Filip BG

« Odgovor #14 poslato: 22. Sep, 2021. 09:09 »
U medjuvremenu mi se zena porodila, zato me nije bilo na forumu da odgovorim, dobio sam nekoliko ponuda i u inbox, pa evo ovom prilikom da se zahvalim svima na ponudama i izvinim sto nisam do sada odgovorio

Čestitam! Ovo je najlepša vest. Sklopova metala i plastike, na kojima piše Octavia ili Superb će vazda biti.
Uživajte u roditeljstvu i sreći koja je došla u vaš dom.
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI