Autor Tema: Centralna brava desnih vrata  (Pročitano 1107 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MajloradZapočeo temu

Centralna brava desnih vrata
« poslato: 14. Sep, 2021. 11:21 »
Imam problem koji me izluđuje na mojoj Octaviji. Centralna brava desnih prednjih vrata, zaključava se, ali neće da se otključa. Bio sam kod nekoliko nazovi majstora koji nemaju pojma sa životom, a kamoli sa elektrikom. Da li možda treba da promenim motor desne brave? Čuje se kao da je zanemoćao. Hvala.
  • Vozi: Skoda Octavia Tour 2009 (1U2)

Van mreže bgdvinko

Odg: Centralna brava desnih vrata
« Odgovor #1 poslato: 14. Sep, 2021. 15:42 »
Ili zamena novom ili skidanje te i remont. Vidi najpre i kablove u stoku vrata, odnosno taj buzir sto izlazi iz stoka i prelazi u vrata. Moze i tu biti problem, to se stalno giba pa popuca izolacija na kablovima. U dosta slucajeva bude i do mikro prekidaca u bravi, on je kljucan jer daje informaciju da li su vrata zatvorena ili otvorena. Moze i do samih takozvanih hladnih lemova u samoj elektronici brave, ali tad se mora rastavljati i prelemiti izvode prema konektoru i na mikroprekidacima.
Imas i ovde u ovoj temi sam pisao kako sam ja resio moju na fabiji, ali to su skoro iste brave kao i ta tvoja, pa mozes pogledati temu.
Evo link:
https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=13184.0
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007...Seat Leon copa 1.4 tsi 2012

Van mreže MajloradZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 20. Sep, 2021. 09:27 »
Hvala na pomoći/odgovoru. Košto nemam uslova da to pogledam sam, a nemam ni vremena, da li znate nekog majstora koji bi to mogao da resi? Može i okolina BG-a...
Hvala.
  • Vozi: Skoda Octavia Tour 2009 (1U2)

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #3 poslato: 20. Sep, 2021. 10:43 »
Kolega Lipovac sa foruma. Evo njegov broj 0616364932  bravo2
  • Vozi: Octavia vRS mk1