Autor Tema: Disk pločice  (Pročitano 3629 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dragan tbZapočeo temu

Disk pločice
« poslato: 23. Sep, 2021. 15:34 »
Mijenjam disk pločice i diskove.Na autu su bile Bosch.Kupljenje u Francuskoj Nisu kod nas,da nebi bilo zabune jer navodno nama prodaju smeće Sa njima sam prešao 25 000.Gotovo su netaknute.Ali diskovi sastrugani.Ne mogu se tokariti.Dakle,novi idu.Ne znam koje pločice staviti.Ne govorim o brendu.Nego,na nekima ima na poleđini lim od tankog čelika koji upadne u cilindar i fixira pločicu a na nekima ne.Da li je toliko bitan.Da napomenem da mi je sa Bosch otpao.Tako je stajalo.Pločicu sam skinuo a on je ostao u klipu na obje strane.Smijem li uzeti bez toga lima.
  • Vozi: Škoda Fabia 1,9 tdi

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Odg: Disk pločice
« Odgovor #1 poslato: 24. Sep, 2021. 00:29 »
Predpostavljam da su celjusti FS III tako da treba sa limom. Sto se tice brenda licno samo ate ili zimmermann.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži Mareska

« Odgovor #2 poslato: 24. Sep, 2021. 05:48 »
Sto se tice pločica u poslednje vreme koristim hella pagid oduševljen sam kvalitetom i trajanjem.. Svakako bolje od kineskih ate i trw..
  • Vozi: Superb

« Odgovor #3 poslato: 24. Sep, 2021. 13:14 »
Ma naravno ate je sranje  ;)

Van mreže SuperB

« Odgovor #4 poslato: 24. Sep, 2021. 13:23 »
Ate se koristi za "prvu ugradnju" u Škodi, na prethodnom Superbu sam ih imao i nakon ugradnje i pređeno preko 70.000 km nisu se ni cule niti mnogo istrosile, verovatno i dalje dobro služe novom vlasniku, a i na ovom Superbu ih imam i nema problema. Inace i disk i plocice su Ate menjao sam ih zajedno.

Na mreži Mareska

« Odgovor #5 poslato: 24. Sep, 2021. 14:16 »
Ma naravno ate je sranje  ;)
Nije sranje ako kupiš u nemačkoj ili ovlašćenom, ali ako kupiš u Srbiji za 4,5.000din  to je treća klasa kvaliteta i isto kao drugi nizi brendovi pravljeni u kini..

Van mreže dragan tbZapočeo temu

« Odgovor #6 poslato: 24. Sep, 2021. 15:59 »
55 eura su i ovde.Al eto,kako rekoh imao sam pločice kupljene u Francuskoj a se nisu proslavile.Ugl.odrađeno.Pa šta Bog da.Ispratiću.Diskovi su novi.Pločice nove.Pozdrav i hvala svima.
  • Vozi: Škoda Fabia 1,9 tdi

Van mreže dixon

« Odgovor #7 poslato: 25. Sep, 2021. 08:36 »
Nije sranje ako kupiš u nemačkoj ili ovlašćenom, ali ako kupiš u Srbiji za 4,5.000din  to je treća klasa kvaliteta i isto kao drugi nizi brendovi pravljeni u kini..
Е о овоме ја причам људима и нико не верује. Ставиш оригинал дискове и оригинал плочице (VW AG), кочи забада, неће зашкрипати никад, исто их АТЕ прави. Ставиш АТЕ дискове и АТЕ плочице, можеш да их купиш где хоћеш, wint, kit commerce, euro07, sanel... шркипаће толико да ће те бити срамота да возиш... Врхунска комбинација су FTE или Zimmerman дискови и оригинал плочице.

Van mreže SuperB

« Odgovor #8 poslato: 25. Sep, 2021. 09:19 »
Da napomenem da sam ATE uvek kupovao i menjao u ovlascenom.
Evo ti link Auto Hermesa ( ovlascenog) koji ima opciju prodaje delova sa popustima
https://webshop.autohermes.rs/ko%C4%8Dnice/1k0698151f-plocice-prednje-145x55x20/

Popust ti se obracunava kada dodas proizvod u korpu. Nadam se da nisam prekrsio neko pravilo postavljanjem linka... ( nemam nikakvu zaradu od toga)

« Odgovor #9 poslato: 25. Sep, 2021. 14:18 »
Е о овоме ја причам људима и нико не верује. Ставиш оригинал дискове и оригинал плочице (VW AG), кочи забада, неће зашкрипати никад, исто их АТЕ прави. Ставиш АТЕ дискове и АТЕ плочице, можеш да их купиш где хоћеш, wint, kit commerce, euro07, sanel... шркипаће толико да ће те бити срамота да возиш... Врхунска комбинација су FTE или Zimmerman дискови и оригинал плочице.

Original VW AG na fabiji rs spaljene na navaku posle par krugova. Zavisi sta se podrazumeva za oem na odredjenom modelu. Tako da je po meni no no

Zimmer ili ate od proverenih ljudi ili preko, setup po zelji i cao.

I bre ne znam sta je sa nasim ljudima i jedinim pitanjem "jel skripe", katastrofa. Ozbiljne trkacke kocnice skripe, moraju ali zato i koce. Evo bremsi djubre ne skripi znaci odlicne su kocnice ?

Na mreži Mareska

« Odgovor #10 poslato: 25. Sep, 2021. 15:55 »
Gde ima da se uzme ate original od proverenih ljudi?

Van mreže dixon

« Odgovor #11 poslato: 25. Sep, 2021. 16:28 »
@Mareska imam ja Zimmerman i FTE od preko i VW original pločice ako ti treba, a i VW diskove original takođe mada bih pre glasao za Zimmerman disk uz orig pločice

Van mreže dixon

« Odgovor #12 poslato: 25. Sep, 2021. 16:30 »
Buco, ja prvi ne bih podneo da mi škripe pločice na autu koji vozim svaki dan, ako je trkacki auto, ne vozi se po ulici i onda ti je škripa pločica najmanja buka koju čuješ pored motora, škripe guma itd..

Na mreži Mareska

« Odgovor #13 poslato: 25. Sep, 2021. 16:37 »
@Mareska imam ja Zimmerman i FTE od preko i VW original pločice ako ti treba, a i VW diskove original takođe mada bih pre glasao za Zimmerman disk uz orig pločice
Hvala već duže vreme sam zadovoljan hella pagid pločicama stvarno su predobro. Kad dodje vreme za diskove mislim da nece biti dileme Galfer ponovo kao na predhodnom autu.

Van mreže dixon

« Odgovor #14 poslato: 25. Sep, 2021. 16:53 »
Kažem samo da može da se nabavi i kod nas . A ima tih brendova sa slabijim imenom koji imaju kvalitet u rangu, a neki i iznad ovih najpopularnijih a po nižim cenama. Govorim za sve redom, od plastika i ulja do semeringa