Autor Tema: Felne 20 Superb  (Pročitano 1195 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže EstetaZapočeo temu

Felne 20 Superb
« poslato: 27. Sep, 2021. 23:24 »
Dobro veče! Novi sam na forumu a vozim Škode, pored ostalih automobila, već nekoliko godina. Trenutno Superb SPORTLINE 4x4 2019. Uradio sam par stvari na styling-u i tuningu, ali imam dilemu.
Interesuje me vaše misljenje za felne 20" za Superb 3!!!
Planiram 19 ili 20.
U opisu stoji da vozim drugu Škodu,  asad racunam....to je ustvari cetvrta.
Bilo Audija, BMW-a,, Fiata, Pežoa,,Fordova...
Mnoooogo godina imam. :)
  • Vozi: Škoda Superb mk 3 '19, 2.0tdi 4x4 L&K

Van mreže dixon

Odg: Felne 20 Superb
« Odgovor #1 poslato: 28. Sep, 2021. 09:36 »
Слободно 20", ако иоле опрезно знаш да возиш никакав проблем што се трапа тиче, а лећи ће му као будали шамар

Van mreže Filip BG

« Odgovor #2 poslato: 28. Sep, 2021. 11:17 »
Dobro došli na forum. Imate privilegiju da vozite jedan od najboljih Škodinih modela.
Pošto je vaš Superb 2019., ne znam da li je pre facelift ili facelift. Pre facelift nije fabrički imao felne od 20“. Ovo kažem jer bi bilo dobro da pitate, tamo gde radite tehnički, da li će Vam praviti problem zbog toga.
Ne znam da li će za facelift model uskoro biti fabrički dostupne felne od 20“. Onda nećete imati problem nigde jer je to jedna od dimenzija koju je fabrika odobrila. Trend sve većih točkova je prisutan godinama unazad.
Ne znam u kom gradu živite. U Beogradu, prilikom prelaska preko tramvajskih šina i oštrih zaseka asfalta (koje prave naši putari), bilo je oštećenja čak i 18“ guma, Vašeg profila.
Tako da moj glas ide za maximalno 19“.
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #3 poslato: 28. Sep, 2021. 20:38 »
Ja imam S3 sa DCC i rekao bih 19" limit za nase puteve. Bg mozda i 18.
Mucno, sve osetis. Prijatnije mi u Sport rezimu da vozim, jer u Normal samo odskace tocak po rupama.
Generalno vece nije uvek bolje, bar po pitanju felni. Po izgledu da.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže Maksimus

« Odgovor #4 poslato: 28. Sep, 2021. 21:15 »
+1
Superb sa sport vesanjem je prilicno tvrd preko poprecnih neravnina,ne bih isao na profil nizi od 235/40.
Generalno auto ima kratak hod vesanja(relativno lako dodje do potpune kompresije amortizera) tako da ipak mu treba ostaviti nesto mesa na tocku.

« Odgovor #5 poslato: 30. Sep, 2021. 14:50 »
Hvala Vam na odgovorima, mišljenjima i izdvojenom vremenu.
18" i 19" sam vozio.
A i A6 sa 20".
Bio sam zadovoljan. Malo tvrdji- da, ali upravljivost kao na kartingu.
Mislio sam da je neko od vas probao Superb sa 20".
 Računam da ne bi bilo neke bitne razlike u odnosu na A6, s obzirom na slicne dimenzije.

« Odgovor #6 poslato: 30. Sep, 2021. 14:54 »
A sto se tiče tehničkog pregleda, velicina felne i točka je nebitna. Sa.o ne sme da izlazi iz gabarita vozila. Ni milimetar. Znači, ne sme da bude sira ni felna ni guma od ruba vozila.
Odgovor je iz prve ruke. Tako je bar zakonski predvidjeno i regulisano.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #7 poslato: 30. Sep, 2021. 17:33 »
Verovatno bi bilo razlike u odnosu na A6 jer on ima mnogo ozbiljniji trap od Superba. Rekao bih čak da nisu za poređenje. Pritom je i guma na A6 prilično viša u istoj dimenziji felni.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #8 poslato: 30. Sep, 2021. 17:39 »
Znaci do ruba i sa distancerima ce proci tehnicki? Skoda ima jako male ET-ove.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #9 poslato: 30. Sep, 2021. 18:58 »
Valjda. Sve je to rekla kazala, ne znam da pise negde.
A istina 20 na A6 i 20 na Superbu nisu za porediti nikako.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže Maksimus

« Odgovor #10 poslato: 01. Okt, 2021. 14:10 »
Verovatno bi bilo razlike u odnosu na A6 jer on ima mnogo ozbiljniji trap od Superba. Rekao bih čak da nisu za poređenje. Pritom je i guma na A6 prilično viša u istoj dimenziji felni.
Upravo tako,a6 ima double wishbone napred sto je dosta sofisticiranije resenje koje nudi bolju udobnost.
Plus a6 ima vecu gumu od superba,tako da sam profil dodje iste visine na a6 sa 20 i superbu sa 19.

Van mreže dixon

« Odgovor #11 poslato: 01. Okt, 2021. 14:22 »
Ај сад шалу на страну, ја са 18" и спуштеним аутом имам компромисе удобности и куда како возим по БГ, на фабрици 19" је пуна капа искрено. Пре неку недељу сам возао по БГ А6 C8 2019 на 20" и ауто плива а још нема ни ваздушно вешање, већ класично.. тако да а6 и суперб имају тотално другачије вешање и не може да се пореди . Ја додуше возим мк2 суперб који је још и удобнији од мк3, мк3 сам пробао на 19" и могу вам рећи искрено да је то сасвим довољно за наше услове

Van mreže Super 20

« Odgovor #12 poslato: 06. Okt, 2021. 12:18 »
Mozda ima a6 bolje vesanje sto je i normalno jer je najmanje skuplji od Superba  x2 ili vise.
  • Vozi: Superb