Autor Tema: 2004 classic: instalacija i zvučnici pozadi?  (Pročitano 5493 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži hakkler

Odg: 2004 classic: instalacija i zvučnici pozadi?
« Odgovor #15 poslato: 17. Okt, 2013. 00:01 »
pa ako ide 13x17..onda ide i obična trinajstica..veči je izbor  ;)

Van mreže bugarin

« Odgovor #16 poslato: 17. Okt, 2013. 00:18 »
moze obicna 13ica da stane, ali kako da je fixira? jedino da mu vire srafovi ili matice ili zegeri sa gornje strane :(
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže sale89

« Odgovor #17 poslato: 17. Okt, 2013. 00:34 »
Ja sam stavio pozadi u karavan na mesto elipsa 10-ke okrugle i taman su legle (na dva šrafa),a za 13 nesam siguran da moze :)

Na mreži hakkler

« Odgovor #18 poslato: 17. Okt, 2013. 01:34 »
moze obicna 13ica da stane, ali kako da je fixira? jedino da mu vire srafovi ili matice ili zegeri sa gornje strane :(
pa pofarba se u crno..to ili što ili ako viri :)

Van mreže hirurgZapočeo temu

« Odgovor #19 poslato: 17. Okt, 2013. 22:02 »
Ma nikakva krpacina...potrazicu orginale ako nema stavicu okrugle I rjesiti...nego imam opet jedan problem...euro dzekovi su orginalni I nije niko nista barkao oko kablova medjutim kad izvadim kljuc iz brave radio se ugasi I on takodje izgubi sve memorisane postavke. Zasto se to desava...I da li svi imaju taj problem...tinjalicom sam provjerio euro dzek I nisam nijedan ziv kabal nasao unutra nakon vadjenja kljuca. Sta mi je raditi? Da li da povucem direktno sa osiguraca batery napon ili ima neka caka tu da se ovo sredi. Bezveze mi je svaki put kad sjednem u auto sve nanovo podesavati.

Послато са GT-N7100

Van mreže bugarin

« Odgovor #20 poslato: 17. Okt, 2013. 22:10 »
Koji audio uredjaj je u pitanju?

Na mreži hakkler

« Odgovor #21 poslato: 17. Okt, 2013. 22:27 »
radio je pioneer 4x50W.

može biti da je do radia ili eurokonektora...tj. memorijska žica ili ti stalno napajanje.

« Odgovor #22 poslato: 17. Okt, 2013. 22:51 »
Ne jednostavno kad skinem radio na konektoru od auta znaci euro konektor nema zivi kabal. Tj kabal pod naponom. Kad dam kontakt jedan kabal ima napon...

Послато са GT-N7100

Van mreže bugarin

« Odgovor #23 poslato: 17. Okt, 2013. 23:17 »
Napajanje ide preko crvene i narandzaste zice. Ako jedna od te dve nema napon, onda si u problemu. I jedna i druga imaju osigurace izmedju euro dzeka i samog uredjaja. Probaj na tom mestu da zamenis mesta crvenoj i narandzastoj zici.
Ako ni to ne pomogne, javi da ti slikam koju zicu da umrtvis. Imao sam isti problem kad sam izvadio fabricku muziku i stavljao aftermarket.

« Odgovor #24 poslato: 18. Okt, 2013. 06:45 »
Probao sam...slikaj....da to rjesim dok nisam poludio...

Послато са GT-N7100

Van mreže bugarin

« Odgovor #25 poslato: 18. Okt, 2013. 15:46 »
evo vako, kao sto se vidi na ovoj slici zamenio sam crvenu i narandzastu na ovim buxnama, jer je to bio jedini nacin da mi HU ne gubi memoriju (stanice, podesavanje zvuka itd).
paznja: ovo raditi bez povezanog HU, kako iz HU ne bi izasao beli dim :)
napomena: pri datom kontaktu OBE zice moraju da daju struju. ukoliko jedna od njih ne daje struju, potraziti uzrok (osigurac, prelomljen-precvikan kabl itd)

na sledecoj slici vidi se koji sam kabl umrtvio jer je zbunjivao aftermarket HU. naime, na afrermarket HU ova zica sluzi da da struju anteni.

do ovog zakljucka sam dosao slucajno, jer sam pri ugradnji ALPINE HU pazljivo iscitao na samom HU i u uputstvu sta koja zica predstavlja. kako znam da na fabiji nemam antenu sa pojacivacem, proverio sam sta se desava sa tom zicom na euro dzeku i ustanovio da zica daje struju (zaboravio sam da li pri paljenju svetala, ili odmah pri kontaktu). elem, struja s jedne strane, struja s druge strane i to nece da valja. umrtvio je i sve radi kako treba.

ps: pretresi pazljivo sve osigurace, jer na dzeku moraju da budu dve zice pod naponom kad je dat kontakt. proveri osigurace u kabini, ali i one pod haubom.

« Odgovor #26 poslato: 20. Okt, 2013. 21:30 »
Nista opet nisam napravio...isjekao sam zice kako si objasnio medjutim nemam napon...na jednoj koju sam odstranio dolazi napon od cca 5V...ali I dalje nemam drugu zicu sa 12V koja bi uvjek bila pod naponom...jedna znaci ima I cim izvadim kljuc I ona ostane bez struje. Osigurace ove u kabini sam pretresao...da budem iskren nisam nasao gdje se nalaze oni pod haubom gdje su I releji..mada mislim da radio nema veze sa tim tamo...odakle bi mi bilo najpametnije povuci zicu a da ne raskopavam puno po autu?

Послато са GT-N7100

Van mreže bugarin

« Odgovor #27 poslato: 20. Okt, 2013. 22:30 »
glavna kutija sa osiguracima se nalazi na kucistu akumulatora.

da budem iskren, ja bi radije pretresao ozicenje i potrazio gde je problem u postojecoj instalaciji, jer je evidentno da postoji problem. ako izvuces novi kabl resio si problem, ali nisi otklonio uzrok :(
da se razumemo, razvlacio sam  i ja dodatne zice po kolima, ali nikad ako postoji mogucnost da detektujem kvar.
mozda bih kod sebe i resio tako problem, ali nikada ni tebi ni bilo kome drugom necu savetovati da tako uradis.

razumem tvoju nervozu i nestrpljenje uzrokovane ovim problemom, ali ako imas volje i zelje, bolje da se isprati postojeca kablaza i nadje prekid. ne mislim bukvalno da rasturas celu tablu, vec da po bojama zica detektujemo moguci kvar.

ako se slazes, za pocetak daj informaciju koje je boje zica na kojoj dobija struju kad das kontakt. provericu da li je kod mene ista boja zice, proveriti koja je druga koja treba da daje napon i bez kontakta, pa cemo kopati gde ona ide dalje :)

« Odgovor #28 poslato: 20. Okt, 2013. 23:05 »
Koliko skontah zica je smedja sa crvenom prugom preko sebe...a masa je smedja...problem je sto sam ja auto kupio sa vec postojecim problemom I taj neko u njemackoj je vec barkao po zicama...ide mi jedna zuta sa c4venom strafnom od strane gdje je volan...I ona je na dzek dovedena....nema seme da je ispratim jer je prosla duboko tamo...uglavnom svi kablovi od radija umotani idu od strane kasete...iz euro dzeka su izvadjenr dve zice satirana plava ako se ne varam I satirana siva...kod mene nema osiguraca na poklopcu akumulatora...mada noc je sutra detaljno provjerim

Послато са GT-N7100

Van mreže bugarin

« Odgovor #29 poslato: 20. Okt, 2013. 23:54 »
jbg, da si u beogradu, pa da to resimo na sledecem skupu za 10 minuta.

ovako cemo malo da kuckamo :)

ako je vec budzeno, ne zamaraj se trazeci osigurace pod haubom. resicemo i bez toga.
zuta zica sa crvenom straftom je zica koja daje signal sa kontakt brave. znaci to je ona koja kod tebe jedina i ima struju.
na slici koju sam postavio ona je u gornjem redu prva zdesna (tj prvo zdesna je prazno mesto, pa ta zica)
i na njoj se vidi izolir traka, jer sam ja odatle izvlacio struju za osvetljenje naknadno ugradjenog upaljaca :), no to je neka druga prica :)))))

u istom redu sa njom, debela zuta zica skroz u levom kraju je masa.
a zica koja je na slici odmah ispod nje ( a pored ove isecene) crno-plava je konstatno napajanje strujom.
u ovaj raspored sam ubedjen 99 posto, ali nemoj nista da cackas dok ne proverim.

i proveri jos jednom osigurace broj 10 i broj 45 (bez uvrede, ja sam jednom proverio osigurace, raskupusao pola table, i na kraju skontao da nisam lepo video i da je jedan osigurac zviznuo :( )