Autor Tema: 2004 classic: instalacija i zvučnici pozadi?  (Pročitano 5481 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže hirurgZapočeo temu

Odg: 2004 classic: instalacija i zvučnici pozadi?
« Odgovor #30 poslato: 21. Okt, 2013. 09:16 »
Ta zuta sto ide iz pravca brave je bez napona....kao sto rekoh jedna smedja sa crvenom strafnom je sa naponom a ispod nje je smedja koja je masa...osihurace sam prepipao uredjajem I svi ispravni...zujalica je to dokazala...a ona zuji na kratak spoj zar ne. Mislio sam povuci sa tastera za 4 zmigavca ali gore nazalost dolazi isto tako napon od 5.7V tako da nema druge ni trece da se to sredi. Pomoc

Послато са GT-N7100

« Odgovor #31 poslato: 21. Okt, 2013. 21:54 »
Napokon sam uspio. Ne znam zasto odmah nisam provjerio tj izvrsio zamjenu. Zezao me je osigurac 45. Ispravan je ali kao da nije bas imao najbolji kontakt. Zamjenio sam ga sa drugim iste amperaze  I radi...smjesno ali istinito. Da podijelim to iskustvo ovde sa svima vama, ne mora da znaci da ako je osigurac ispravan da je njegova provodnost dobra I da sve radi. Da kolega Bugarin nije rekao provjeri jos jednom I ja se posvetim da to sredim. Ja bi raskopao auto da vidim gdje koci. Hvala na pomoci. Idemo dalje.

Послато са GT-N7100

Van mreže bugarin

« Odgovor #32 poslato: 21. Okt, 2013. 22:45 »
odlicno, idemo dalje :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže djordje48

« Odgovor #33 poslato: 21. Okt, 2013. 23:42 »
jbg, da si u beogradu, pa da to resimo na sledecem skupu za 10 minuta.

ovako cemo malo da kuckamo :)

ako je vec budzeno, ne zamaraj se trazeci osigurace pod haubom. resicemo i bez toga.
zuta zica sa crvenom straftom je zica koja daje signal sa kontakt brave. znaci to je ona koja kod tebe jedina i ima struju.
na slici koju sam postavio ona je u gornjem redu prva zdesna (tj prvo zdesna je prazno mesto, pa ta zica)
i na njoj se vidi izolir traka, jer sam ja odatle izvlacio struju za osvetljenje naknadno ugradjenog upaljaca :), no to je neka druga prica :)))))

u istom redu sa njom, debela zuta zica skroz u levom kraju je masa.
a zica koja je na slici odmah ispod nje ( a pored ove isecene) crno-plava je konstatno napajanje strujom.
u ovaj raspored sam ubedjen 99 posto, ali nemoj nista da cackas dok ne proverim.

i proveri jos jednom osigurace broj 10 i broj 45 (bez uvrede, ja sam jednom proverio osigurace, raskupusao pola table, i na kraju skontao da nisam lepo video i da je jedan osigurac zviznuo :( )

bravo za ovu sliku iz uputstva.  jedna stvar me izludjuje: posedujem uputststvo za fabiju mk2 pre-fl i posle fl. u uputstvu pre fl je isto ovako dat spisak svih osiguraca (cak i onih na akku) i lepo je stavljena ampereza svakog. u uputstvu posle fl nema amperaze, a nema niti bilo kakvih detalja vezano za sijalice (u starom lepo pise koja ide gde i njena oznaka?  pa zar uvek treba da idem u ovlasceni servis da mi promene ubodni osigurac od 5A ili W5W sijalicu?  nepismeni ce zavladati svetom...

« Odgovor #34 poslato: 29. Okt, 2013. 10:49 »
prvo da razjasnimo dal hoces da stavljas zvucnike na mesto gde je fabricki predvidjeno, ili hoces da seces zadnju tablu i da ih ubacujes u tablu.

ako ubacujes na fabricki predvidjeno mesto, za sedanku ide okrugli od 10cm, a za karavana elipsoidni 17x13.

ako kasapis tablu, obavezno je ojacaj nekom osb ili sper plocom, jer ce vrlo brzo tabla puci od tezine zvucnika.
Druga4 ovde promasio mjere za karavanku...dugo sam trazio I nisam nasao tu dimenziju I onda sam skinuo plastiku I krenuo po prodavnicama. I nasso 13x9

Послато са GT-N7100