Autor Tema: 2.0tdi octavia 2013 zvekece kucka drobi  (Pročitano 290 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pribojnalimuZapočeo temu

2.0tdi octavia 2013 zvekece kucka drobi
« poslato: 10. Jul, 2021. 20:56 »
Zamolio bi Vojkana i ostale koji znaju. Skoda octavia 2013. 2.0 tdi kupljena nova trenutno 97000km. Pri prvom paljenju pritiskom kvacila pored rada motora cuje se bu bu bu bu kad se pusti kvacilo to prestaje i nakon 15ak minuta voznje vise se ne cuje... Sumnjam na druk lezaj al opet.... Nista ne zvekece kucka drobi...

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Odg: 2.0tdi octavia 2013 zvekece kucka drobi
« Odgovor #1 poslato: 10. Jul, 2021. 22:27 »
Moze da bude upravo to sto kazes, prvi simptom druk lezaja.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #2 poslato: 11. Jul, 2021. 22:42 »
Moze da bude upravo to sto kazes, prvi simptom druk lezaja.
Ima li informacija, koliko ovako moze da gura... Ovo sam sasvim slucajno primetio jer zaista lratko traje i nista se drugo ne desava... Mada cudno mi na 96000km. Onda sam gledao po nemackim forumima desavalo se i na manjoj kilometrazi gde bi servis nekad sve menjao u garanciji a nekad rekli "to je tako"

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #3 poslato: 12. Jul, 2021. 00:08 »
Slobodno vozi. Drugar je tako vozio 3 god i tako prodao. Ja sam na tour jednoj ranije secam se cuo se druk vozio dobrih 20ak kkm dok se nisam smilovao da zamenim set kvacila.

Samo nemoj da odmaras nogu na papucici nikako.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #4 poslato: 12. Jul, 2021. 07:57 »
Slobodno vozi. Drugar je tako vozio 3 god i tako prodao. Ja sam na tour jednoj ranije secam se cuo se druk vozio dobrih 20ak kkm dok se nisam smilovao da zamenim set kvacila.

Samo nemoj da odmaras nogu na papucici nikako.
Poslusaj, pokusao sam snimito. Auto se palo sa pritisnutim kvacilom
Poslisaj, pokusao sam snimiti promenu zvuka. Auto se pali sa pritisnutim kvacilom.
https://voca.ro/1nXo9kOvXeFH

Van mreže vojkan85

« Odgovor #5 poslato: 12. Jul, 2021. 08:39 »
Jel ti lepo vraća kada stisneš kvačilo? Ne lepi za patos? Meni se isto čuje druk ležaj, a stavio sam Sasch set kvačila.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

« Odgovor #6 poslato: 12. Jul, 2021. 09:42 »
Jel ti lepo vraća kada stisneš kvačilo? Ne lepi za patos? Meni se isto čuje druk ležaj, a stavio sam Sasch set kvačila.
Drug nista osim ovog zvuka... Kazem ti da nisam se igrao i osluskivao Boga pitaj kad bi ovo skontao, jer cuje se prvih par stotina metara i to je to... Auto bukvalno moze kreniti bez trunke dodavanja gasa bez ds se ikalve vibracije ili bilo sta oseti.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #7 poslato: 12. Jul, 2021. 09:45 »
Stani na nekoj nizbrdici i probaj da krenes u rikverc, vidi da li tu imas ikakvih lupanja, trzanja itd. Tada je menjac pod velikim opterecenjem.

« Odgovor #8 poslato: 12. Jul, 2021. 10:34 »
Stani na nekoj nizbrdici i probaj da krenes u rikverc, vidi da li tu imas ikakvih lupanja, trzanja itd. Tada je menjac pod velikim opterecenjem.
Jbg na uzbrdici pa jos pod klimom nema ga koji ce krenuti bez gasa... Tu malo dodam gas i lagano osim rada motora nista se ne primeti neobicno

Van mreže vojkan85

« Odgovor #9 poslato: 12. Jul, 2021. 10:57 »
Znaci nisu nosaci i zamajac, idemo dalje. Druga kada krenes jel trese?

« Odgovor #10 poslato: 12. Jul, 2021. 11:28 »
Znaci nisu nosaci i zamajac, idemo dalje. Druga kada krenes jel trese?
Da polazim drugom iz mesta nisam probao al kad saltam standardno iz prve u drugu i svaku dalju brzinu nikakvih kickanja sumova trzanja niti bilo cega. Osim eto sto pod klimom na nagibu moram dodati malo vise gasa dok bez klime na ravnom mogu krenuti potpuno bez gasa bez da se ista oseti.
Auto ide kao metak, odziv na gas, ubrzanje sve ok, jedino, kazem ovaj zvuk sa linka, pri prvom paljenju nekin 10ak minuta i to je to. I ne cuje se dok auto ne prenoci.