0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Zdravo svima... U subotu stavljen novi Luk set kvacila i sada nakon zamjene mi vibrira papucica kvacila na mjestu gdje se spaja zamajac i lamela i blago se mijenja sami zvuk tj cuje se kao blago tupo lupkanje da ga tako nazovem... I u voznji se osjecaju vibracije takodje prilikom promjene brzine... Interesuje me da li je to normalno i da li ce to vremenom proci?
Jucer sam vozio skodu druga mi koja je isto kao moja 1,9 tdi 2006 god 77kw izuzev sto je pogon na sva 4 tocka tj 4x4... E sad i kod njega se osjecaju te "blage" vibracije na kvacilu do duse puno manje nego kod mn... Kvacilo spaja na sredini, auto mu ne trese pri kretanju isl. Bukvalno skoro pa isto kao mn... Tako da ocigledno te vibracije moraju biti prisutne s'tim sto je mn nov set kvacila isl pa zato blago pojacane valjda... Iskren da vam budem covjek ne moze biti pametan vise jer sada kada pustim kvacilo na leru a auto stoji kod lijevog tocka cuje se neki zvuk slican "zvizdanju" ali onom blagom zvizdanju 🤣 i sad mn kao "laika" za te stvari asocira da je lezaj na menjacu gotov... Od sada samo tjeram i kada stane tek tada vodim kod majstora jer ocigledno je da je auto sa danasnjim djelovima i "majstorima" nemoguce dovesti do tip top stanja kakvo bi vecina nas zeljela da bude...