Autor Tema: Audi Felne na Octaviju A7FL  (Pročitano 905 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milanhhZapočeo temu

Audi Felne na Octaviju A7FL
« poslato: 23. Okt, 2021. 20:51 »
Pozdrav drugari,

nudi mi drugar Audijeve felne 7.5Jx17 H2 ET56 sa odlicnim zimskim gumama 225/45/17, zna li neko mozda da li bi mogle da se montiraju na Octaviju III A7 FL?
Naravno, najbolje je fizicki probati ali pre toga da pitam mozda se neko razume pa da me posavetuje. :-)

Koliko sam citao na forumu, na A7 FL senzor pritiska u gumama ide preko ABS-a a ne preko pojedinacnih TPMS senzora na felnama?!

Znaci, prvo da li fizicki odgovaraju a drugo da li ce senzor pritiska u gumama da radi kako treba.

Zahvalan sam svima na jasnim odgovorima :-)

« Poslednja izmena: 23. Okt, 2021. 20:56 milanhh »

Van mreže Zox024

• RallyeSport
  • L&K ugled: 3
Odg: Audi Felne na Octaviju A7FL
« Odgovor #1 poslato: 23. Okt, 2021. 22:10 »
Mozes a probaj jednu fizicki da stavis pa da vidis sto se ukusa samog tice kako ti se dopada. Ja sam stavio na zimske audijeve felne sa A4 (isto poklon), u pitanju je ET35, malo su sire ali taman do rubova otpr dodju tako da cuce lepo, plus imam i napred zavesice za blatobrane tako da je taman. Senzori ti nece praviti problem, na ABS su.

« Odgovor #2 poslato: 23. Okt, 2021. 23:02 »
Hvala Zox na brzom odgovoru. Meni je samo bitno da ne kace nigde jer ako sam dobro video fabricki idu 7j×17 et49 na 225/45/17 a ove su 7,5jx17 et56

Van mreže Zox024

• RallyeSport
  • L&K ugled: 3
« Odgovor #3 poslato: 23. Okt, 2021. 23:20 »
To je minimalna razlika, ne bi amelo, kod mene je veca ali zato ti kazem, montiraj na prednje tockove tj na jedan tocak i videces kad smotas, ja sam tako isprobavao ove, nije fabrika ali za zimski set rade vrhunski posao, bolje svakako nego 18-ke koje su fabricke...

Na mreži lonely_wolf

« Odgovor #4 poslato: 23. Okt, 2021. 23:44 »
Kao što @Zox reće probaj montirati jednu prednju, jer ta Audijeva ide ka unutra 7mm ET49/56 mada 18" za O3FL je ET51 i 7,5J pa ne bi trebalo biti problema. Što se tiće kontrole pritiska u gumama ako u autu nemaš na infotejmetu podatak o pritisku u svakoj gumi posebno onda nemaš TPMS senzore i neće biti problema kod očitanja pritiska jer onda se isti mjeri preko ABS-a.
  • Vozi: Superb_3 FL Style+ 1.5TSI MT6

« Odgovor #5 poslato: 24. Okt, 2021. 07:36 »
Hocu, probacu svakako, hvala vam obojici na odgovorima!
Na displeju je nacrtan auto i sva četiri točka. Ukoliko pritisak u nekoj od guma opadne javi se signal i na displeju zasvetli navedeni točak ali ne prikazuje tačne vrednost pritiska u gumama.

Na mreži dixon

« Odgovor #6 poslato: 24. Okt, 2021. 11:29 »
Onda imaš indirektni TPMS 99%, tj. neće biti problema koje god točkove da staviš, samo potvrdiš da su sve naduvane

Van mreže Galaxy

« Odgovor #7 poslato: 11. Dec, 2021. 11:57 »
Offset sa felni sa prvog posta je lrevelik na tu sirinu felne. Kacice sigurno, ako vec nisi probao ili kupio. Offset treba biti manji od 48 u biko kom slucaju. Sve jedno jesu li 6,5" ili 7" siroke felne.

Ja sam mojoj kupio sa audija, 16" 7j ET42, upasovalo fabricki...

Imam kuci na 7J 17" ET 37, i 7,5 ET 35. dva para... Hteo sam jedan za zimski jedan zaetnji, pa sam smanjio velicinu....

Evo linka o svim vozilima i svim dimenzijama

https://www.wheel-size.com/size/skoda/octavia/2017/
  • Vozi: Octavia 3, 1.6 TDI, 81kw