Autor Tema: 1.6 tdi sa 77kw slabiji od 1.6 tdi sa 66kw ???  (Pročitano 3655 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže KronovisionZapočeo temu

1.6 tdi sa 77kw slabiji od 1.6 tdi sa 66kw ???
« poslato: 27. Okt, 2021. 23:40 »
Pozdrav, od skorije sam vlasnik oktavije 2014 god. style, motor 1.6 tdi sa 77kw tj. 105ks, sa svega 110k km na satu, kupljena od prvog vlasnika, u besprekornom salonskom stanju maksimalno ocuvana.

Medjutim primetio sam da je nekako dosta troma u odnosu na oktaviju isto godiste i sa tim istim 1.6 tdi motorom samo od 66kw tj. 90ks, koju sluzbeno vozim u firmi u kojoj radim poslednjih 7 godina. Sa njom sam presao do sada skoro 300k km i dalje ima nenormalan odziv na gasu i leti kao metak.

Mislio sam da tripujem obzirom da su ga odmah nakon kupovine precesljali u ovlascenom servisu i utvrdili da je sa autom sve top, medjutim nekolicina poznanika koji takodje voze oktavije sa ovim motorom od 77kw su mi potvrdili da je poprilicno ugusena da ne kazem "uštrojena" u odnosu na ovu od 66kw, cak je i jedan od njih iz tog razloga odradio cipovanje u Bobo SD kako bi mogao da koliko toliko uziva u voznji.

Da li je neko od vas primetio ovo i da li postoji neki razlog i objasnjenje zasto je i kako je moguce da je ovaj slabiji motor od 66kw toliko agilniji i startniji od ovog od 77kw obzirom da su maltene identicni, makar na papiru...???
  • Vozi: Škoda Octavia A7 1.6 TDI 77kw

Na mreži dixon

Odg: 1.6 tdi sa 77kw slabiji od 1.6 tdi sa 66kw ???
« Odgovor #1 poslato: 28. Okt, 2021. 01:13 »
Biće da je tvoj auto ukilavljen što bi se reklo :) probao sam masu 1.6 105 ks i 1.6 90ks i osetno lepše ide 105ks sem ako ga ne vozi baš neki kilavac pa da ga umrtvi... Inače Voja vozi 1.6 77kw, pa nek kaže svoja iskustva iz prve ruke pre i posle remapa :) @vojkan85 ali to da se generalizuje da 105 ide lošije od 90ks nema šanse

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #2 poslato: 28. Okt, 2021. 03:01 »
Ima mnogo stvari koje preba prekontrolisati ako auto ne vuce kako treba.

U ovom slucaju za tdi:
Protokomer, pritisak turba (sva creva usisa gumice na istim, creva vakuma, plasticne delove intercoolera, kolicinu goriva stanje pumpe i dizni, stanje dpf a, katalizatora, da li u usisu i izduvu ima zapusenja. Nakon svega toga, kada je sve to provereno i ok treba odraditi "italian tune" na otvorenom putu ako je auto predhodno vozen u gradu i na malom gasu. Eventualno neki cistac motora u rezervoar.

Dosta na sve to utice samo odrzavanje i sam nacin voznje, ali oba auta sa istim uslovima 77kw je naravno jaci i brzi od 66kw.

Pozdrav.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #3 poslato: 28. Okt, 2021. 06:23 »
Ma sve su lepo procesljali ovi u Tomiću u Kragujevcu i rekli da je auto u top stanju i da lepo ide, poznajem ih licno jer radim sa njima vec desetak godina, nema tu greske sigurno.

Isti slucaj je nasa sluzbena oktavija sa istim motorom 77kw koja je 2017. tek isterana iz salona nova, vozi je vec godinama i do sada vec ubio preko 200k km nas komercijalista, kuka i zali se od pocetka da je trom u odnosu na ove od 66kw, u preticanju na auto putu je nocna mora, ista prica, a opet nov auto u pitanju...

Da ih nisu mozda fabricki softverski "uštrojili" nakon one VW afere? Jedan tjuner mi kaze da to mozda i zavisi i od toga u koju seriju su koje dizne ugradjivane, da li je u pitanju Siemens ili Bosch, pa je iz tog razloga takva situacija. Znaci niko nije imao ovakav utisak...

Na mreži Mareska

« Odgovor #4 poslato: 28. Okt, 2021. 11:50 »
Definitivno nešto ima ja nisam verovao kolika je razlika izmedju 1.6 od 105 i 120 ks doduse ima 15 više, ali to je bukvalno kao nekada 1.9 105 i stari 2.0 sa 140ks.
  • Vozi: Superb

« Odgovor #5 poslato: 28. Okt, 2021. 12:04 »
Da se razumemo, ide i ovaj od 77kw skroz normalno, razvija on fino i linearno brzine nema da stuca ili zanosi nesto, nego je neverovatno koliko bolje idu ovi od 66w koje ja vozim ovde u firmi, kao da ih je neko terao kod Saleta u revochip i napucao im jos nekih 30-40ks preko, odziv na gasu im je bolesno dobar, pa mi je zato neverovatna tolika razlika...

Ali dobro obzirom da sam vozio poslednje dve godine, a do pre nedelju dana remapiranu Hondu Accord 2.0 benz sa 160 ks sve sto sad probam mi nije dovoljno dobro

« Odgovor #6 poslato: 28. Okt, 2021. 12:18 »
Ma sve su lepo procesljali ovi u Tomiću u Kragujevcu i rekli da je auto u top stanju i da lepo ide, poznajem ih licno jer radim sa njima vec desetak godina, nema tu greske sigurno.

Radili test voznje sa dijagnostikom i prekontrolisali sve parametre ? Na oko moze sve da izgleda dobro, vrednosti na dijagnostici u voznji pokazu pravo stanje.

« Odgovor #7 poslato: 28. Okt, 2021. 12:25 »
Nisu ga vozili sa prikacenom dijagnostikom, vidis to bi mogao da ih iscimam da naprave jer jedino tako mogu u pravom vremenu da vide sta se desava u voznji, sve parametre da prekontrolisu kako treba tim putem.

« Odgovor #8 poslato: 28. Okt, 2021. 12:51 »
Upravo to. Tako sam resio 10ak auta sto sebi sto drugarima gde je ispod haube sve bilo ok na prvi pogled.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #9 poslato: 28. Okt, 2021. 12:58 »
A na kraju uvek mozes razresiti dilemu na dyno testu i mislim da merenje nije skupo. Ako izmeri deklarisanu snagu sa malim odstupanjem, to je to.

« Odgovor #10 poslato: 28. Okt, 2021. 13:13 »
Ma iscimacu ja njih da ga nakace i provozaju svakako, dyno merenje nazalost nemamo u KG-u, a svakako sam planirao revochip BG za nekih desetak dana pa ce tamo svakako full da ga prevrnu pre mapiranja.