Autor Tema: Nosač motora zeznuli na tehničkom...  (Pročitano 2323 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže KronovisionZapočeo temu

Nosač motora zeznuli na tehničkom...
« poslato: 27. Nov, 2021. 18:11 »
Sam naslov naslućuje o čemu se radi... Toliko sam odlepio da moram da podelim sa vama jedno negativno iskustvo koje sam doživeo danas na jednom redovnom klasičnom tehničkom pregledu u Kragujevcu za potrebe registracije (Atrium cars - iza pošte na aerodromu)...

Dovezem ja auto i predam uredno ključeve "majstorima" koji rade tehnički pregled i sednem u jednu ustakljenu prostoju pored gde se sve vidi šta se dešava, ujedno imate i televizor na kome su dve kamere koje snimaju ceo proces koji traje 40ak minuta po zakonu i pravilima... U jednom momentu prilikom podizanja prednjeg dela auta hidrauličnom dizalicom iz kanala začuje se neki jak udarac... Ja iskuliram jer kontam da ljudi znaju šta rade i pričekam da se završi tehnički računajući da je sve u najboljem redu jer jelte oni su ipak ti koji određuju sudbinu tvog automobila da li će biti i dalje u saobraćaju ili ne... Isteruju momci auto i predaju ključeve kao da se ništa nije desilo sasvim normalno, ja palim auto i u istom momentu kreće cela kabina da trese i podrhtava zajedno sa volanom, da svaki i najmanji plastični detalj zveči, kako na leru tako i u vožnji jer mi je dotični rekao da ne zna o čemu se radi, da su oni sve radili prema pravilima i da obrnem "jedan krug"... Kažem ja njemu lepo druze zajebali ste mi auto, nisam vam ovako predao on se pravi mutav i u fazonu je kao meni sve deluje ok ispravan je... Rekoh druze ovo je daleko od ispravnog, vratite ga na kanal i vidite sta ste zajebali... Odrade oni to i kao moguce da je nesto zeznut nosac motora, kao u fazonu vidi koliko ce da kosta platicemo sta je to par hiljada, ja rekoh pobratime ne vozim ja auto od 2000 evra i 20 godina star, ovo u ovlascenom ce biti jedno 200-300e zamena sigurno... Izgubim zivce da se raspravljam, oteram auto u Tomić (ovlašćeni u Kragujevcu) gde mi potvrde da su na tehničkom zajebali najverovatnije taj neki centralni nosac motora i da ce u ponedeljak ujutru da ga bace na dizalicu i da mi kazu sto posto sta je u pitanju i koliko ce da kosta sto je najbitnije, jer auto ovako da se vozi nema kako...

Sta reći... Da čovek ne sme da poveri auto lešinarima koje plaća 50 evra da odrade nešto osnovno što može bilo koja budala i da ti još pritom naprave štetu koja te košta koliko cela registracija i što je najgore od svega da ne priznaju grešku i da se prave ludi...
  • Vozi: Škoda Octavia A7 1.6 TDI 77kw

Na mreži AleksandarAca

Odg: Nosač motora zeznuli na tehničkom...
« Odgovor #1 poslato: 27. Nov, 2021. 18:25 »
Po tim tehnickim pregledima rade takvi dundjeri da je to strasno, nekima ne bi dao ni motokultivator da pregledaju, a ne auto bilo kakav.
Slicnu pricu sam imao skoro prilikom procedure za dobijanje atesta za tamna stakla.
Inace auto je registrovan 22.10. - pre manje od mesec dana je uradjen tehnicki za registraciju. Na tehnickom dva lika, veoma upitne higijene, kaslju, brisu noseve rukom itd. Kazu mora komplet tehnicki kao da nije radjen pre manje od 30 dana. Nisam ni ocekivao drugacije, ali ono je strasno sta rade autu koji je star 4 godine sa 80k km (Passat B8). Posle otvaranja svega i svacega, cackanja svakog dugmeta, lik je drzao auto u leru na skoro punom gasu sigurno vise od 5 minuta. Kad mi je puko film prilazim i pitam sta to rade. Kaze lik za merenje izduvnih gasova temperatura mora biti minimum 80C, a da njihov neki aparat pokazuje 64 i da zato moraju da zagreju auto Dizali su auto odozdo nekom dizalicom iz kanala, koliko sam uspeo da skapiram, u zadnjem momentu je jedan lik ispravio drugog da skloni dizalicu sa rezervoara pre dizanja pa je pocelo maltretiranje kocnica sa sve nekim klocnama, gde sam samo cekao da mi klocna probusi sajtnu. Pa vadjenje kuke za slepanje, jedva sam sprecio lika da ne otvara one poklopce da ne proba kuku. Pa aparat za svetla gde lik 5 minuta gleda i ne moze da skapira kako radi Led far. Pa natezanje gepeka trazeci dugme za otvaranje, toliko da je auto poceo da se pomera, a otvara se tako sto se pritisne znak. Ma vise i ne mogu da se setim sta sve nisam video za tih 40 ninuta. I naravno, morao sam da radim komplet dezinfekciju svega u kabini, smrdelo je posle ove dvojice kao daske od solje
Verujem da ni na drugim tehnickim pregledima nije mnogo bolje.
Suma sumarum, potroseno brdo zivaca, 6k din + otvorena dva nova cikica mirisa, posto smard od ova dva balvana nije mogao da se izvetri normalnim putem.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #2 poslato: 27. Nov, 2021. 19:18 »
Pa jos si cuo da je puklo. I njima kao sve u redu. A da si dovezao takav auto vratili bi te sa zadovoljstvom. Ovako kad oni uniste onda je sve ok i moze da prodje.

« Odgovor #3 poslato: 27. Nov, 2021. 19:24 »
Upravo tako, da sam im dovezao auto 2014 godiste na 110k km koji treba da bude nov nov nov, a pritom zvuci kao motokultivator, samo bi me vratili i rekli decko sredi auto pa dodji... Znaci samo cekam da im ovi iz ovlascenog u ponedeljak ujutru posalju slike, izvestaj inpredracun na email onako zvanicno pa kada ih klepe po dzepu razmislice sledeci put sta i kako...

Na mreži Mareska

« Odgovor #4 poslato: 27. Nov, 2021. 19:39 »
Po tim tehnickim pregledima rade takvi dundjeri da je to strasno, nekima ne bi dao ni motokultivator da pregledaju, a ne auto bilo kakav.
Slicnu pricu sam imao skoro prilikom procedure za dobijanje atesta za tamna stakla.
Inace auto je registrovan 22.10. - pre manje od mesec dana je uradjen tehnicki za registraciju. Na tehnickom dva lika, veoma upitne higijene, kaslju, brisu noseve rukom itd. Kazu mora komplet tehnicki kao da nije radjen pre manje od 30 dana. Nisam ni ocekivao drugacije, ali ono je strasno sta rade autu koji je star 4 godine sa 80k km (Passat B8). Posle otvaranja svega i svacega, cackanja svakog dugmeta, lik je drzao auto u leru na skoro punom gasu sigurno vise od 5 minuta. Kad mi je puko film prilazim i pitam sta to rade. Kaze lik za merenje izduvnih gasova temperatura mora biti minimum 80C, a da njihov neki aparat pokazuje 64 i da zato moraju da zagreju auto Dizali su auto odozdo nekom dizalicom iz kanala, koliko sam uspeo da skapiram, u zadnjem momentu je jedan lik ispravio drugog da skloni dizalicu sa rezervoara pre dizanja pa je pocelo maltretiranje kocnica sa sve nekim klocnama, gde sam samo cekao da mi klocna probusi sajtnu. Pa vadjenje kuke za slepanje, jedva sam sprecio lika da ne otvara one poklopce da ne proba kuku. Pa aparat za svetla gde lik 5 minuta gleda i ne moze da skapira kako radi Led far. Pa natezanje gepeka trazeci dugme za otvaranje, toliko da je auto poceo da se pomera, a otvara se tako sto se pritisne znak. Ma vise i ne mogu da se setim sta sve nisam video za tih 40 ninuta. I naravno, morao sam da radim komplet dezinfekciju svega u kabini, smrdelo je posle ove dvojice kao daske od solje
Verujem da ni na drugim tehnickim pregledima nije mnogo bolje.
Suma sumarum, potroseno brdo zivaca, 6k din + otvorena dva nova cikica mirisa, posto smard od ova dva balvana nije mogao da se izvetri normalnim putem.
Moze da daje pun gas koliko hoće kad blokada na 2500 obrtaja ne znam zašto si se uzrujao?
  • Vozi: Superb

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #5 poslato: 27. Nov, 2021. 19:43 »
Mislis da je ok prica da ti neki prdonja sedi u autu i drzi gas i na 2000 obrtaja u mestu radi satro nekog merenja gasova?

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #6 poslato: 27. Nov, 2021. 21:29 »
Tehnički pregled sam obavio nedavno i rekli su mi da je auto K`o iz radnje.  =)) Nisamo primetio da je neko ležao na gasu ali su dosta vremena proveli ispod vozila. Verovatno je bilo neispravnosti, ali pošto su znali za moju kriminalnu prošlost, pustili su me bez problema.  bravo2

Da li Korona može da opiše kako je izgledala dizalica na tehničkom pregledu. Da li je ona kao žaba što diže vozilo a točkovi ostaju slobodni u vazduhu ili nešto drugo, da li su podmentnuli drvene grede ili još neki detalj. Čini se kao da je vozilo skliznulo sa dizalice i zveknulo tamo gde ne treba. Mislim, sama procedura pregleda nije takva da oni bilo šta čačkaju dole do mere da poremete nosač motora ili nešto drugo.
  • Vozi: Dacia Logan

« Odgovor #7 poslato: 27. Nov, 2021. 21:36 »
Onda je vrlo moguce da je auto "skliznuo" sa dizalice prilikom "pregleda" i da je vrh dizalice udario u nosač koji je možda već bio načet ili slično... Znaću sve u ponedeljak ali svakako im neću dozvoliti da izvuku dupe obzirom da su hteli da me naprave budalom da je sve kako treba i da oni ne primećuju da na autu nešto fali...

Na mreži Mareska

« Odgovor #8 poslato: 27. Nov, 2021. 22:04 »
Mislis da je ok prica da ti neki prdonja sedi u autu i drzi gas i na 2000 obrtaja u mestu radi satro nekog merenja gasova?
Meni je čak bilo simpatično isti auto pre 3god to mučenje oko izduvnih gasova pošto im nisam dao da preko dijagnostike izmere. Mada još uvek pamtim 2009 kada sam dovezao b6 sa električnom ručnom i tu nauku i čuđenje na valjcima..
  • Vozi: Superb

« Odgovor #9 poslato: 28. Nov, 2021. 17:08 »
Poenta price, na tehnickim pregledima ne bi smeli da rade nekvalifikovani buzdovani koji gram znanja oko mehanike nemaju, vec striktno majstori sa iskustvom ili makar nekim osnovnim poznavanjem nekih bitnih stvari sto se ovi ni toliko nisu potrudili da slontaju...

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #10 poslato: 28. Nov, 2021. 19:29 »
Dodao bih jos i neophodnu promenu debilnih procedura za tehnicki, ne znam uopste cemu dizanje auta starog 3-4 god i jos pregrst gluposti. Jbt otvarali i zatvarali su panoramu i onu zavesu od panorame.
Slazem se za primenu razumnih propisa uz obucene i kvalifikovane radnike koji vode racuna o higijeni. Ali i pored svega ovoga mi nije jasno kako i dalje tehnicki prolaze automobili sa pijaca xenonima i karabajle koje iza sebe ostavljaju oblak dima, a novije automobile drndaju kao da su traktori.

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #11 poslato: 28. Nov, 2021. 21:22 »
Meni recimo smetaju vozila sa onim kineskim led sijalicama što tuku kao da su duga svetla uključena. Takođe i obične H4 sa fabričkom greškom (ne retko) koje tuku uvis i ukrivo a viđao sam to i na policijskim vozilima. To ne bi trebalo da prođe tehnički pregled jer ugrožava bezbednost a prolaze opušteno. Nije jasno ni šta biva kada se upale neke lampice na bordu i da li ih treba gasiti/popravljati. Čuo sam za ljude koji su se provlačili i za one koji su morali to da poprave (senzori za pojas i sl.)
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže srdjan25

« Odgovor #12 poslato: 25. Jul, 2022. 22:18 »
Poenta price, na tehnickim pregledima ne bi smeli da rade nekvalifikovani buzdovani koji gram znanja oko mehanike nemaju, vec striktno majstori sa iskustvom ili makar nekim osnovnim poznavanjem nekih bitnih stvari sto se ovi ni toliko nisu potrudili da slontaju...

Pozdrav, kakva su iskustva do sada sa mapiranom škodom jesi zadovoljam, nekih problema jesi imao?
  • Vozi: Škoda Octavia 3 FL 1.6tdi 85kw 2017