Autor Tema: Pranje sedišta i tapacira  (Pročitano 6488 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži mihajloalaspZapočeo temu

Pranje sedišta i tapacira
« poslato: 28. Dec, 2013. 22:40 »
Trebalo bi da sedišta i tapacire koje sam kupio, pre montiranja u auto očistim. Imate li neku preporuku čime je najbolje oprati sedišta i tapacire (a da nije dubinsko pranje), poželjno je i da ne košta puno :) Imao sam u garaži pola boce nekog Sonax sredstva namenjenog za to, odlično čisti ali je mnogo skupo i brzo se potroši...
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže Nesas

Odg: Pranje sedišta i tapacira
« Odgovor #1 poslato: 28. Dec, 2013. 22:59 »
Probaj sa nekim kvalitetnim sredstvom za suvo pran je tepiha i stofa. Ja sam prao mer ovim al nisam bio zadovoljan.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #2 poslato: 29. Dec, 2013. 00:01 »
Prao u kadi sa cetkicom i obicnim samponom. Djavoli ispadali, za sedista preporucujem dubinsko

Van mreže ljusasd

« Odgovor #3 poslato: 29. Dec, 2013. 00:45 »
I ja sam kod mene na Škodilaku samo dubinskim pranjem rešavao sedišta. Onda preko njih presvlake da ih zaštitiš i teraj.
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Van mreže Vlada Gusar

« Odgovor #4 poslato: 30. Dec, 2013. 20:18 »
kad si vec sve povadio iz auta, poslusaj Dula ubaci u kadu ili gde ti je vec lakse i dubinsko operi, pa dok sve ostalo sredis i vratis sedista suva.
P.S. pregledaj na sedistima ako negde imas korozije na klizacima (metalnim delovima) pa hi ocisti i prefarbaj.

« Odgovor #5 poslato: 31. Dec, 2013. 00:20 »
Hvala na odgovorima. Poslušao sam duletov savet i jedan tapacir sam oprao toplom vodom i šamponom za kosu, odlično je ispao a i lepo miriše :)) Otpakovao sam sedišta koja sam kupio od duška, nema fleka nigde, ali na par mesta kao da je ispipano rukama prljavim od ulja. Mislim da im ne treba dubinsko pranje, ali me zanima čime je najlakše skinuti te fleke...

Van mreže dulefontana

« Odgovor #6 poslato: 31. Dec, 2013. 02:34 »
Samo ih montiraj i koristi. Vremenom ce ti fleke nestati, a mozes i da probas da rastvoris isto tako neki sampon u vodi, uzmes cetku i zahvatis samo sapunicu i utrljavas.

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #7 poslato: 31. Dec, 2013. 06:32 »
@mihailo
ako se secas kad sam ti donosio sedista rekao sam ti koja je procedura najbolja i jedina prava za pranje TEPIHA I TAPACIRA koje planiras ugraditi u auto.
dovoljna je iskljucivo voda pod pritiskom nekog manjeg i slabijeg kersera...
tepih ili tapacir treba postaviti kako god i voziti po njemu mlaz vode sve dok penusa ...
potom isti taj tepih ili tapacir okrenuti za 90stepenii ponoviti postupak ...

garantujem, da ce posle navedene procedure da sve izgleda kao iz fabrike.
za plastike i ostale delove ne znam neku pouzdanu tehniku pranja sa ovako dobrim rezultatima
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #8 poslato: 03. Jan, 2014. 16:53 »
dobra i kvalitetna hemija resava problem.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže Vlada Gusar

« Odgovor #9 poslato: 08. Jan, 2014. 20:29 »
Druze kako si prosao sa pranjem ?  I kakav je rezultat ?

« Odgovor #10 poslato: 08. Jan, 2014. 21:09 »
Oprao sam jedan tapacir šamponom i toplom vodom, ispao je odlično, ali sam ga ribao sigurno pola sata. Sutra ću da operem ostale. Te male fleke sa sedišta sam isto tako prao, samo sa mnogo više šampona. Ubaciću slike ovih dana od pre/posle :)