Autor Tema: Zamajac zamenski set  (Pročitano 6227 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže neshicaZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 0
Zamajac zamenski set
« poslato: 16. Dec, 2021. 13:41 »
Vlasnik sam oktavije 1.9 tdi 2007.godiste.Skoro sam menjao plivajuci zamajac i na preporuku majstora stavio blue print zamenski set.Uz to promenio i dva drzaca motora.Auto ide ok,ali prilikom polazenja se cuje tup zvuk,a isti se cuje i kad naglo pustim gas.I sam majstor je rekao da to ne treba tako ali da ne zna sta je.Auto mi menja rad i prilikom pritiska kvacila.Ima li neko neki savet.Unapred hvala
  • Vozi: Škoda oktavija

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
Odg: Zamajac zamenski set
« Odgovor #1 poslato: 16. Dec, 2021. 14:28 »
Jel taj blue print plivajuci ili ne ?
  • Vozi: Octavia vRS mk1

• Ambition
« Odgovor #2 poslato: 16. Dec, 2021. 14:40 »
Ne,to je set koji je napravljen da zameni plivajuci zamajac.Ima ojacanu lamelu sa oprugama.Majstor kaze da nije imao problema.Navodi da je moguce,na osnovu stanja skinutog plivajuceg zamajca koji je bio u katastrofalnom stanju,da je ostetio neki lager,ili zupcanik u menjacu,ili sta vec.Kaze da je pregledao sve drzace i da je vozim malo,pa da vidimo.

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 16. Dec, 2021. 16:35 »
Znaci fiksni. Verovatno zato i lupa. U oba slicajeva plivajuci ili fiksni set uzima se ozbiljna firma tj Luk ili Sacsh. U prevodu nisam cuo da ni jedan ozbiljan mehanicar preporucuje nesto sem ova 2. Pozdrav

• Ambition
« Odgovor #4 poslato: 16. Dec, 2021. 16:55 »
Znam da ga i Mirko Rasic preporucuje.Mozda treba da malo nalegne,kako kazu majstori.Videcu za neki dan,ali sam majstor kaze de nije nesto kako treba.Dva puta je skidao menjac.Ovaj blue print je skuplji od lukovog,za saxov ne znam.

• Laurin&Klement
« Odgovor #5 poslato: 16. Dec, 2021. 17:07 »
Bas cu Mirka da pitam sta misli. Pazi u startu da znas da ces sa fiksnim setom da imas one male trzaje na pustanju gasa, sto je i normalno. Ali ne sme da lupa.
Nadam se da je majstor centrirao lamelu i namontirao kako treba, nekih 300 do 500km ne treba forsirati previse pa vidi posle sta se desava.
Da je plivajuci zeznuo menjac sam vidjao samo u slucajevima kada se pokidao na 2 dela tako da ne verujem da je menjac stradao.
I jos jedna stvar, uvek moze da bude neki deo u problemu, prijatelj je na vrs namontirao sachs set kvacila platio 600e i odmah je pocelo da lupa, kad su skinuli videli su da je zamajac los iako nije presao 200 300km. Reklamirali i zamenili naravno

• Ambition
« Odgovor #6 poslato: 16. Dec, 2021. 17:14 »
Hvala puno na izdvojenom vremenu i na savetima.Pa kod mene nije lupanje,mozda sam lose opisao,cuje se jedan tup zvuk kao kad je neka gumica na balansstangli,znaci nije nekog jakog inteziteta i moguce je da je to to sto kazete i da je normalno.

• Laurin&Klement
« Odgovor #7 poslato: 16. Dec, 2021. 18:04 »
Verovatno je to na sta mislim, to je normalno a vremenom ce se malo smanjiti. Donji nosac motora je promenjen ?

• Ambition
« Odgovor #8 poslato: 16. Dec, 2021. 18:25 »
Jesete i jos jedan neki,ne znam koji

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 16. Dec, 2021. 20:28 »
Odlicno, da otklonis odmah sumnju na to. Vozi neko vreme pa javi sta se desava.

• Ambition
« Odgovor #10 poslato: 16. Dec, 2021. 20:31 »
Hocu,hvala i pozzz.

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
  • Ugled: 25
« Odgovor #11 poslato: 16. Dec, 2021. 22:47 »
Buco, Blue Print je firma u vlasnistvu Bilstein grupe. Ko je vozio Japance, zna da su najcesci zamenski delovi upravo blue print jer se mogu naci po pristupacnoj ceni sa ok kvalitetom. Konkretno na poslednjem subaru koji sam imao stavljen je fiksni set Blue Print. Kvacilo radi i danas odlicno, nije preterano meko a ni tvrdo, odvaja odlicno, brzo, nije mlitavo. Jedno od boljih kvacila koje sam stavio na bilo koje vozilo. Takodje sam na Japance stavljao plocice, opruge, filtere od tog proizvodjaca i od mene samo preporuke, nema nista bolje za tu cenu.

• Ambition
« Odgovor #12 poslato: 16. Dec, 2021. 22:54 »
Znaci ipak se radi o kvalitetnom zamenskom delu.Vozicu neko vreme i javicu moje utiske,vrlo verovatno da je Buca upravu i da je to normalno.Godinama sam vozio benzinca,pa treba malo i navikavanja.

• Laurin&Klement
« Odgovor #13 poslato: 17. Dec, 2021. 01:54 »
Tacno se vidi ja Japanac u mojoj kuci nikad nije bio  =))

• Laurin&Klement
« Odgovor #14 poslato: 17. Dec, 2021. 02:03 »
Znaci ipak se radi o kvalitetnom zamenskom delu.Vozicu neko vreme i javicu moje utiske,vrlo verovatno da je Buca upravu i da je to normalno.Godinama sam vozio benzinca,pa treba malo i navikavanja.

Mozda ti je cudno malo zbog njutna u tdi motorima. Ajde probaj ovako, kada popustas gas bez da menjas stepen prenosa popustaj bas polako, a kada hoces da promenis brzinu popusti gas tek u trenutku stiskanja kvacila ne pre toga kao mnogi sto rade. Verujem da tada lupkanje nece ni biti.

Pri kretanju, ojacana lamela i korpa su dosta tvrdje, napetije nego fabricki, pogotovo jos i fiksni, ko se ne snalazi ume lepo da trza tj lupka pri kretanju. Kod ojacanih setova treba malo brze otpustati papucicu kvacila, igraj se malo dok ne ukapiras sta autu lezi.

Ubedjen sam da je samo u tome problem