Autor Tema: Zamajac zamenski set  (Pročitano 6253 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže neshicaZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 0
Odg: Zamajac zamenski set
« Odgovor #15 poslato: 18. Dec, 2021. 15:46 »
Buco vozio sam juce nekih 100km i evo sta sam primetio.Kada predjem nekih 1700-1800 obrtaja osecam vibraciju u volanu,kad idem u rikverc ako ga zadrzim malo na kvacilu zatrese nekako cudno.Evo jutros na leru vibracija u volanu.Sto se tice tvog predloga oko naglog pustanja gasa u pravu si.Naime,kada lagano pustim nema trzaja i lupkanja,isto i pri polasku,ali bas moram da pazim.Brine me iva vibracija,imam osecaj utrnulosti u rukama.Za nedelju dana vozim kod majstora,skida menjac.Ne iskljucuje da nije nesto do stavljenih delova,sumnja na korpu.Covek nije prevarant i pre nego da preuzmem auto reko je da se cudno ponasa,ali je meni auto trebao pa sam ga zato uzo.Videcemo kad ga opet bude rastutio i javicu.Bas ludim zbog ovoga.Cudni kvarovi su najgori.
  • Vozi: Škoda oktavija

Van mreže Galaxy

• RallyeSport
  • Ugled: 5
« Odgovor #16 poslato: 18. Dec, 2021. 16:07 »
Kolika je usteda u novcu sa fiksnim u odnosu na plivajuci?

Vrv si se raspitivao kad si kupovao-menjao. Bas me intersuje cena  i jednog i drugog. Ja sam, recimo, za scenic 2 ph2, sa 110kw pre mesec dana platio 630€ set i to sa nekim "popustom"
  • Vozi: Octavia 3, 1.6 TDI, 81kw

• Ambition
« Odgovor #17 poslato: 18. Dec, 2021. 16:23 »
Ako je pitanje za mene,evo ovako.Zamenski set sam stavio iz razloga pouzdanosti ne zbog razlike u ceni,koja je mala.Rekli su mi u servisu da su imali problema sa plivajucim,pogotovu luk zamajcima,a sa zamenskim fiksnim nisu imali nikakvih problema.Eto meni se zalomilo da budem prvi.

Van mreže Galaxy

• RallyeSport
« Odgovor #18 poslato: 18. Dec, 2021. 16:43 »
Jeste, pitanje je za tebe. Koliko kosta koji?

Bolji od plivajuceg nije. Nije ni trajniji. Iz vise razloga. Zamenom za fiskni razumem samo preprodavce koji bi sto jeftinije da prodju.

Plivajuci ne prenosi te vibracije (upravo), dugotrajan je (radni vek je od 200-500k km), i sto je najbitnije, projektovan je za ta vozila. Neki inzenjer tamo, je zavrsio silne skole i silno novca zaradio kako bi osmislio bolji prenos obrtnog momenta... A onda se nadje neko i kaze "ma turi fiksni".
Nema veze sa tobom, ne kontriram, vec menjamo misljenje. Koliko je razlika u novcu?

To sto na nasim vozilima pise cirka 200k km i stradao plivajuci... veruj, ima bar dva puta toliko.

• Ambition
« Odgovor #19 poslato: 18. Dec, 2021. 17:08 »
Nije ovo obican fiksni vec set koji je napravljen da zameni plivajucu zamajac.Ranije su stavljali obicne pa su ostecivali radilice i ko zna sta vec,a sa ovim zamenskim kazu da nema problema.Ja sam muzicar i pricam sta su meni rekli ljudi koji se time bave.E sad,ima dobrih i losih muzicara kao i majstora.

Van mreže Galaxy

• RallyeSport
« Odgovor #20 poslato: 18. Dec, 2021. 17:14 »
Apsolutno te razumem, ne pretendujem nista. Ako su te savetovali, lose te savetovali.Nista drugo.
Naravno da nije klasican fiksni...

Znam par slucajeva gde su morali da vrate plivajuci, nov ili polovan ispravan, ili gde su prodali vozila ubrzo nakon zamene. Upravo zbog neuobicajenih ponasanja tokom voznje. Jednostavno nije "normalan" osecaj, kao sto smo navikli kad je sve kako treba.

• Ambition
« Odgovor #21 poslato: 18. Dec, 2021. 17:31 »
Nisam pametam,majstor obecava da ce resiti.Ja pristajem da,ako je moguce,reklamiraju ovaj set,a da doplatim za plivajuci,mada on kaze da je ovo dobro rešenje i da nije imao problema pa zato ga preporucuje.Ne znam,javicu se sta sam uradio,cisto da posluzi moje iskustvo nekom drugom.

Van mreže Galaxy

• RallyeSport
« Odgovor #22 poslato: 18. Dec, 2021. 20:48 »
Upravo. Forumi i sluze za razmenu informacija, a ne za rasprave i nadmudrivanja.  bravo2

Zato sam i pitao koliko kosta set zameskog fiksnog, a koliko plivajuceg. Pored skode imam i pasta b6, i bas me interesuje cena za ne daj boze... 

Za scenic koji vozi otac, sam pre mesec dana dao 630e za set i 70e za zamenu

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
« Odgovor #23 poslato: 18. Dec, 2021. 21:40 »
Ima pravilo za setove kvacila. Plivajuci na sva standardna vozila kako je fabrika i propisala, kako kolega i kaze vidjao sam i sa po 400k da su prva ugradnja. Fiksni umesto plivajuceg samo za jace tunirane automobile.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže nidza

• Laurin&Klement
  • Ugled: 31
« Odgovor #24 poslato: 20. Dec, 2021. 13:58 »
Postoje zamenski fiksni setovi koje su potpisale ozbiljne fabrike, tipa Sachs, Luk, itd, i to prosto mora da radi kako treba.

A to što trese na leru ne može biti do fiksnog zamajca, nema tad šta da trese kad vrti sve u mestu, nešto sa konkretnim setom je u problemu ili sa montažom. Majstor koji je to tako ostavio i predao ti auto sa informacijom da tu nešto nije u redu, ne bih da komentarišem. Može da bude i nešto treće, recimo nosač motora iznad menjača ili gde se sve već nalaze ako je bio opterećen prilikom zamene seta kvačila - i to ne što je majstor nešto zgrešio, već što je prosto bio već pred kraj života.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Galaxy

• RallyeSport
« Odgovor #25 poslato: 20. Dec, 2021. 16:35 »

A to što trese na leru ne može biti do fiksnog zamajca, nema tad šta da trese kad vrti sve u

Nisam dobro razumeo ovo? Kazes da nema sta da pravi vibraciju ili?

I ako radi u mestu (na leru), a pusteno kvacilo, zamajac se opet okrece. I ako je u disbalansu, pravice vibracije. Ako su opruge slabe ili nekvalitetne, pravice vibracije...

https://youtu.be/devo3kdSPQY

Te "ozbiljne" fabrike su to krenule da rade jer je plivajici skup. I na zapadu imas preprodavaca koji bi sto jefitinje da prodju, a i imajos siromasnih trzista poput naseg, koji hoce jeftinije da prodju. Tako da... vracam se na pricu o inzenjerima...

Van mreže nidza

• Laurin&Klement
  • Ugled: 31
« Odgovor #26 poslato: 20. Dec, 2021. 18:46 »
Nismo se razumeli: ne može da trese zbog konverzije adekvatnim delom, već zbog neispravnosti ili loše instalacije (ako je moguća).
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

• Ambition
« Odgovor #27 poslato: 21. Dec, 2021. 13:22 »
Da objasnim malo bolje.Auto se ne trese,vec se javljaju vibracije kao da drzite neku zujalicu u ruci.Javljaju se na leru i kada predjem nekih 1700-1800 obrtaja.Cini mi se da je i auto bucniji kad dodam malo vise gasa.Moguce je da jos nesto primetim,ali to moze da bude neki lazni osecaj iz razloga razovarenja.Kupio sam auto pre mesec dana i stvarno je bas ocuvan i proveren.Prodavac me odveo kod svog majstora,mada sam se dobro raspitao i stvarno su ljudi ok.Ne beze od toga da rese problem.Ja sam otvorio temu da potrazim pomoc jos iskusnih ljudi,kao i da podelim svoje iskustvo.Toliko sam razocaran da planiram prodaju,iako je extra ocuvan auto.Mislim da mi i trosi puno,mada to pridajem termostatu,jer tesko dostize radnu temperaturu,po gradu skoro nikad.

Van mreže Galaxy

• RallyeSport
« Odgovor #28 poslato: 21. Dec, 2021. 19:38 »
O tim vibracijama i pisemo. Lepo sam napisao. Utisak u voznji nije kao ranije.
Da ti ipak to reklamiras i da ubacis plivajuci. Jos jednom pitam  koja je cena fiksnog i plivajuceg?

Sto se temperature tice, dizel inace slabije postize radnu tempetraturu. Ne znaci da je pokvaren termostat (osim ako nisi utvrdio 100%)

Potrosnja je vrlo rativna stvar. U LE, kratke relacije, sa mnogo kreni stani, i prosecnom brzinom od cirka 17-20kmh, zimi mora da ide oko 9/100. Toliko meni trosi passat b6 karavan sa 140hp. Leti smanji za 1-2 litra. Uvek lunim rezervoar i znam tacno koliko mi trosi. Niš je u pitanju. Kratke voznje ubijaju motor i potrosnju. Ova skoda 1.6 tdi, presao sam cirka 300km po gradu, u istim uslovima, oko 7-7,5/100. Pa ti uporedi

• Ambition
« Odgovor #29 poslato: 21. Dec, 2021. 19:50 »
Provericu sutra cenu plivajuceg,ali mislim da je razlika manja od 100e.Temperatura ne mrdne po pola sata,a kada zagreje ne prelazi 70 stepeni.Trosi kao tenk,grad 12-14 po bordu kratke relacije,hladan motor,magistrala ispod 6.Pasat mi je trosio pri brzini do 100kmh ispod 5.Time cu se posebno pozabaviti,da rešim zamajac u ponedeljak,tada cu i termostat pa cu javiti.Javljam cenu plivajuceg sutra.