Autor Tema: Fabia mk2 gasi se pri promeni brzine dok je hladan motor  (Pročitano 473 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže musculus4Započeo temu

Fabia mk2 gasi se pri promeni brzine dok je hladan motor
« poslato: 21. Dec, 2021. 00:15 »
kao sto se iz naslova moze videti, javio se jedan cudan problem. Dok je hladna kada se ubrza npr. u drugoj brzini do 2500 obrtaja i nakon ubrzanja ubaci se u ler i pusti da obrtaji padnu skroz, auto se svaki put izgasi.  samo upali lampicu akumulatora i izgasi se motor i to je to. Nikako ne mozemo da izvalimo sta je, ni ja ni majistor. Posle kada se zagreje nema taj problem.

redovno servisirana, uradjen i mali i veliki servis, radi regeneraciju dpf-a normalno bez problema, u pitanju je motor 1,6 tdi 2010 godiste 200.000km kupljen ovde, nema drugih problema...

Sta bi moglo biti?
  • Vozi: skoda oktavia A5 2.0 tdi 2007

Van mreže lipovaccc

Odg: Fabia mk2 gasi se pri promeni brzine dok je hladan motor
« Odgovor #1 poslato: 21. Dec, 2021. 05:45 »
Imao sam auto sa tim problemom. I resio sam ga ciscenjem egr ventila. Proveri u kakvom stanju ti je egr ventil i proveri klapnu
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

« Odgovor #2 poslato: 21. Dec, 2021. 19:55 »
Hvala na odgovoru pre svega.

Klapnu gasa smo ocistili u servisu ali nije bila nesto prljava,
Egr bi mi valjda pokazao na instrument tabli oznaku za grejac tako je bar bilo na passatu, jer kada udje u racunar ne prijavljuje gresku ni klapne i egr.

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #3 poslato: 21. Dec, 2021. 21:56 »
Egr hoće da glavi dok je hladan tj pravi razne probleme.
Je l ste proverili kakvo je stanje sa dovodom goriva dok je gladan tj dizne tj da l ste ispratili parametre dok je hladan.
Proverite, sve vakume i creva
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

« Odgovor #4 poslato: 26. Dec, 2021. 00:10 »
Dizne imaju blage toleranicje ne nista posebno. Creva sto ja vidim nisu losa, ostaje majstor da prover sredinom januara.

Pretraga foruma [Google]