Autor Tema: Fabia 1.2 tdi 55kw ne prima gas, trokira, sivi dim  (Pročitano 1061 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ŠumiZapočeo temu

Fabia 1.2 tdi 55kw ne prima gas, trokira, sivi dim
« poslato: 10. Jan, 2022. 17:44 »
Pozdrav, imam Škodu Fabia 1.2 tdi 55kw prešla oko 150k  problem je upali neće da primi gas sivi dim izlazi trokira i nakon toga se ugasi , ne sveti ništa na tabli što ne bi trebalo i dijagnostika ništa ne prikazuje. U vožnji je samo izgubio snagu počela je lampica za grejače da blinka koja se brzo ugasila i to je to. Ima li neko ideju ša može da bude. Hvala
  • Vozi: Fabia 1.2.tdi 2010

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Odg: Fabia 1.2 tdi 55kw ne prima gas, trokira, sivi dim
« Odgovor #1 poslato: 10. Jan, 2022. 18:01 »
Mozda dijagnostika ne pokazuje greske, ali trebaju da se ocitaju parametri i pokazace sta je.
Najverovatnije nema goriva zato se gasi.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže bgdvinko

« Odgovor #2 poslato: 10. Jan, 2022. 18:28 »
Najverovatnije da ti je katalizator zapusio se ili se sasuo. Kod mene bili takvi simptomi, cak nije hteo vise ni da upali samo kad verglas koluta beo dim. Kad sam skinuo katalizator sav se bio sasuo, zvecalo u njemu kao da si ubacio kamenje. Zamenio drugi, i sve ok evo i do danasnjeg dana.
Mozda najpre da pokusas izvrnuti prvu lambda sondu, to nije problem pristupacna je pa zaviriti kakvo stanje.
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007...Seat Leon copa 1.4 tsi 2012

Na mreži Mareska

« Odgovor #3 poslato: 10. Jan, 2022. 23:54 »
Nisam znao da neki dizeli imaju katalizator bio sam ubeđen da je dpf.
  • Vozi: Superb

Van mreže bgdvinko

« Odgovor #4 poslato: 11. Jan, 2022. 11:01 »
Sad shvati da je ovo fabia sa dizel motorom. Nisam obracao paznju na oznaku tdi, pa sam mislio da je benzinac kao kod mene, pa sam zato i upucivao da proveri stanje katalizatora jer sam kod sebe imao skoro identican problem, samo sto je kod mene prijavljivao gresku za prvu lambda sondu. I bio katalizator u autu, bas, bas.
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007...Seat Leon copa 1.4 tsi 2012

Van mreže ŠumiZapočeo temu

« Odgovor #5 poslato: 12. Jan, 2022. 11:50 »
Da li imate preporuku za neki servis
  • Vozi: Fabia 1.2.tdi 2010