Autor Tema: Zamena dvokrakog volana  (Pročitano 1417 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže tociZapočeo temu

Zamena dvokrakog volana
« poslato: 03. Mar, 2022. 00:18 »
Interesuje me da li se moze zameniti novi dvokraki sa novim trokrakim volanom?

Tipa, imam dvokraki sa multifunkcijskim tasterima, a zeleo bih trokraki sa grejacem, multi. tasteri i da ima rucice za menjanje brzina pozadi  :)

Da li je ovo izvodljivo, naravno preko ovlascenog servisa.
  • Vozi: Skoda Karoq 2.0 TDI 4x4

Van mreže SDSAutomotive

Odg: Zamena dvokrakog volana
« Odgovor #1 poslato: 04. Mar, 2022. 13:15 »
Preko ovlascenog nije izvodljivo. :)

« Odgovor #2 poslato: 04. Mar, 2022. 23:15 »
Jeste izvodljivo i moguce je ali je previse skupoooo. Tipa za ovaj trokraki bi kostalo oko 700-800e. Raspitao sam se u ovlascenom danas.

Van mreže SDSAutomotive

« Odgovor #3 poslato: 05. Mar, 2022. 01:08 »
Mozda u bg i zele da se upustaju u tako nesto  u ns znam da ovlasceni ne zeli da rade ni to (provereno) ni bilo koji drugi vid retrofit ugradnji.. :(

« Odgovor #4 poslato: 06. Mar, 2022. 01:14 »
Izbegavaju to da rade jer i nije bas tako jednostavno ali kada imas vezu hoce da se pomuce :)

Mislim, odustao sam od promene jer sam mislio da ce to izaci, kao tipa, kada menjas prilikom konfigurisanja vozila cena oko 250-300e, ali 800e je previse :-D

Van mreže SDSAutomotive

« Odgovor #5 poslato: 06. Mar, 2022. 07:57 »
Nije teska ugradnja.. menja se volan i instalacija , odradi se dijagnostikom kodiranje i to je to ali da delovi su svakako preskupi..
Ja sam gledao za rapida 2017, covek je zeleo multifunc volan i tempomat uz to je trebao i gateway, u ovlascenom nije moguce bilo poruciti delove uopste a i da je moglo cena bi bila preko 90000 din...   :-X

Van mreže Maksimus

« Odgovor #6 poslato: 06. Mar, 2022. 16:43 »
Zar u ovom slucaju ne bi trebalo da bude relativno jednostavno,buduci da vec imas multifunkcionalni volan?
Druga je prica kada hoces naknadno da ugradis multifunkcionalni volan,ali ako vec imas dugmice i spulnu koja je za njih potrebna,imas i airbag koji odgovara zar nije potreban samo trokraki "obruc" da se tako izrazim?
Ovako nesto:
https://www.ebay.de/itm/203759863344?hash=item2f7108c630:g:1TMAAOSwU3lhwNKh

Van mreže SDSAutomotive

« Odgovor #7 poslato: 06. Mar, 2022. 18:02 »
Tako nekako da, s tim da ima dodatno saltalice i grejac volana pa je potrebna ili izmena instalacije ili promena instalacije odgovarajuce i kodiranje..
Mogu proveriti u elsi tacno za instalaciju i raspored pinova u konektorima pa mozda i postoji jeftinije resenje..   ;)