Autor Tema: Naprsla šoferka  (Pročitano 3904 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sasacalkoZapočeo temu

Naprsla šoferka
« poslato: 02. Jan, 2014. 13:35 »
Posle udarca kamenčića u šoferku, pojavila se linija dužine 2 do 3 cm. Išao sam u glas servis i to su mi sanirali za 20€. Posle dvadesetak dana se opet pojavila linija.  >:(
Da li da to reklamiram, da probaju ponovo ili da vozim, pa da se nadam da neće da se proširi? Inače prilikom intervencije, ako se desi da pukne šoferka, posledice snosim ja,a ne glas servis. Da li je neko imao slično iskustvo?

Van mreže fobia24

Odg: Naprsla šoferka
« Odgovor #1 poslato: 02. Jan, 2014. 13:52 »
Probaj da reklamiraš jer nije prošlo ni par dana. Mada, nekorektno je što su uopšte uzimali da to rade jer koliko znam saniraju se samo oštećenja u vidu tački, dok pukotine u vidu linije ne. Zato me ne čudi to što se ponovo pojavilo, ali trebalo je da naglase to.

Van mreže Neba

« Odgovor #2 poslato: 02. Jan, 2014. 14:47 »
Ja sam imao slicnu stvar prosle godine, kamencic na autoputu. Bila je rupa oko 1cm u precniku i oko 2 mm udubljenje. Bio sam u beoglass servisu gde su nesto kao cistili i nalepili neke folijice par slojeva koje su se susile i popunjavale rupu, nakon toga su nekim ziletom poravnjali da nema ispupcenja. To punjneje mi je otpalo, ja sam reklamirao ponovo su punili i tako tri puta... Sada mi je opet prazna rupa i tako vozim. Stakla su mi inace osigurana kod Dunav osiguranja i oni su to platili mislim 2000. Mene je smaralo da se vise cimam oko toga, svakako je osigurana pa me ne plasi ni da se rascveta...

Elem odoh u neku drugu stranu, u servisu su rekli da je bitno da se nije pojavila zvezda, odnosno pukotine koje izlaze iz te rupe, postojala je jedna od 4-5mm koja je tako ostala i dan danas, nije se vise sirila... Niko nista nije bio spomenuo da moze da dodje do pucanja soferke prilikom intervencije...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #3 poslato: 02. Jan, 2014. 15:46 »
prica o krpljenju soferki se uglavnom svodi na pricu drzi vodu dok majstori odu... ili odlaganje onoga sto je neminovno...
u svakom slucaju, cene od 20i vise 3 za reparaciju su skoro trecina vrednosti novog stakla, tako da sam najvise pobornik teorije... nisam dovoljno bogat da bi se zadovoljavao jeftinim resenjima...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže ljusasd

« Odgovor #4 poslato: 02. Jan, 2014. 21:04 »
prica o krpljenju soferki se uglavnom svodi na pricu drzi vodu dok majstori odu... ili odlaganje onoga sto je neminovno...
u svakom slucaju, cene od 20i vise 3 za reparaciju su skoro trecina vrednosti novog stakla, tako da sam najvise pobornik teorije... nisam dovoljno bogat da bi se zadovoljavao jeftinim resenjima...

I ja se slažem sa tim naročito kada Vam je šoferka tj. stakla na vozilu osigurana. Zašto krpiti osiguranu šoferku kada možeš da je lepo zameniš. Po meni svako treba osigurati stakla jer je to kod nas najčešći deo koji se menja.
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Van mreže Neba

« Odgovor #5 poslato: 03. Jan, 2014. 00:54 »
Zašto krpiti osiguranu šoferku kada možeš da je lepo zameniš.
Zato sto osiguravajuce drustvo ne zeli da ti je zameni novom ukoliko ostecenje od kamencica nije vece od 2cm u precniku i moze se reparirati, ukoliko ostecenjenje nije u centru vidnog polja (naravno oni placaju reparaciju).

Znam lika koji imao slicno ostecenje kao ja i kome nisu hteli da zamene soferku a on je nakon dva meseca sam cuknuo cekicem po soferci i napravio vece ostecenje koje su mu uvazili za zamenu...

P.S. Koliko kosta soferka za Fabiju mk1 ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #6 poslato: 03. Jan, 2014. 16:39 »
To za odgovornost vlasnika sam cuo ali samo kod nekih dundjera jer verovatno nisu sigurni u to da li ce lepo skinuti ili zalepiti soferku,ali to za popravku je cista glupos.Kakve veze ima vlasnik sa time sto oni buse i pune rupe.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god