Autor Tema: Procurila tečnost kod prednjeg desnog točka  (Pročitano 1403 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ElvoElvoZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • L&K ugled: 1
Procurila tečnost kod prednjeg desnog točka
« poslato: 02. Maj, 2022. 18:14 »
Otkako sam kupio Skodu Octaviu 2014 1.6tdi 105ks muku mučim sa rashladnom tečnosti, svako 400-500km moram dosipati pali se lampica. Promjenio vodenu pumpu, veliki servis urađen, mali servis prije 1000km i opet sam 2 puta morao dosipati.

U voznji pođe voda da zubori, kao da ima vazdruha i sisiti i kad ugasim auto upalim tad se upali lampica i tecnost bude na minimumu.

Danas kad sam parkirao vidim cijeli desni prednji tocak masan, unutrasnji blatobran takodjer, i kod desne maglenke malo iste tecnost ima na braniku masna tecnost i ima jak neugodan miris.

Da li je iko imao slicnu situaciju, i sta može biti, da li je to dvoje povezano.

Palio sam auto, gledao gdje curi nista se ne vidi.

I da li je normalno da auto bukvalno za 3min dostigne 90°C a bio hladan, bilo to zima ili ljeto?
  • Vozi: Skoda Octavia 2014 4x4 1.6TDI

Van mreže fabijanovic

Odg: Procurila tečnost kod prednjeg desnog točka
« Odgovor #1 poslato: 02. Maj, 2022. 21:39 »
Meni kod prednjeg desnog tocka stoji Webasto ako to nesto znaci.A sto se tice gubljenja vode treba nabiti pritisak u motor odgovarajucim alatom i vizuelno pregledati svako crevo(ume rahladna tecnost da isparava brzo na vrelom motoru i da ne ostavlja nikakav trag).Ako nema curenja nigde nikakvog,treba proveriti prisustvo CO2 gasova u boci za rashladnu tecnost.
  • Vozi: Fabia 6y 1.2 htp ambition 2007 i Superb 2.0tdi 2021

Na mreži atomislav

Odg: Procurila tečnost kod prednjeg desnog točka
« Odgovor #2 poslato: 04. Maj, 2022. 09:47 »
Za pocetak pozajmi od nekoga cep za ekspanzionu posudu, pa promeni. Provozaj i vidi da li se isto desava. Kod mene je znao da izbaci po malo tecnosti na cep, ali tek kad zavrsim voznju i stanem. Zamenom cepa resen je problem.