Autor Tema: Reset elektricne klapne gasa  (Pročitano 6957 puta)

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže savamanZapočeo temu

Reset elektricne klapne gasa
« poslato: 15. Jul, 2022. 00:49 »
Moj sin me nagovori da ocistimo klapnu gasa. Skinuli smo je i posle vracanja nazad vise ne prima gas. Radi nestabilno desetak sekunde i posle ispravi ler gas ali nemoze da se doda gas. E sad vidim ima neke fore da se to resetuje bez dijagnostike ali meni nista ne uspeva. Jel zna neko jel moze bez dijagnostike i majstora da se to sredi.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4i comfort 16V 55kw

Van mreže Ljuba

Odg: Reset elektricne klapne gasa
« Odgovor #1 poslato: 16. Jul, 2022. 14:57 »
Nadam se da ste pre ciscenja klapne malo informisali kako se to radi, na yt ima pregrst dobrih tutorijala. Nije neka nauka ali treba pripaziti na par detalja.
Sto se tice ponovne kalibracije mislim da je najbolje da to uradite preko dijagnostike. Ima dosta kojekakvih metoda ali koliko sam shvatio ni jedna nije 100% dokazana, a sto se tice dijagnostike nije obavezna originalna vag diag, moze da se uradi i pomocu iole pristojne dijagnostike poput delphi i sl. hocu reci da vam to moze zavrsiti skoro svaki mehanicar.
Skoro sam cistio klapnu na mom autu i posle sklapanja nisam imao nikakvih problema. Da li ste sigurni da ste sve vratili na svoje mesto?  Da se nije pomerila gumica ispod klapne pa mozda vuce fals vazduh.. 🤔
  • Vozi: Fabia 2

Van mreže savamanZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 17. Jul, 2022. 15:26 »
Mislio sam da ima neka kombinacija ukljuci iskljuci pritisni pedalu izbaci kontakt i slicno. Na kraju sam otiso kod majstora i jos nisam stigao kuci vec me zvao da dodjem po auto. Izgleda da za ovaj model skode nema drugi nacin nego preko dijagnostike.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4i comfort 16V 55kw

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #3 poslato: 18. Jul, 2022. 18:26 »
Evo snimak kako se radi, imaju 3 varijante u zavisnosti od kontrolera...

https://www.youtube.com/watch?v=2zrmhDw_v7Y

Lično imam na kompu piratsku VCDS dijagnostiku sa kineskim adapterom, meni sam odradio par sitnica ali ne smem da ti garantujem da bi to bilo kako treba, iliti, RADIŠ NA SOPSTVENU ODGOVORNOST.

Nađi nekoga ko ima VCDS pa probajte, verujem da to može da bude OK...

Pozdrav, Aca
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket