0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Ako se to stuckanje pojavljivalo i pre kalibracije klapne, a i sad ponovo se javlja onda to kao mogucnost problema od klapne eliminisemo.Vidi, po meni tu moze biti svasta problem.Ja bi naprimer najpre obratio paznju na benzinsku pumpu i njen filter koja je smestena u rezervaru, to sve verovatno nije cistio taj filter nikad, a zna biti i kao mulja nekog i to podosta, jedino ako je menjata benzinska pa se onda i on zameni. Onda bi najpre zamenio filter goriva, tu je kod zadnjeg tocka. I on se retko menja, cisto se zaboravi na njega.Zamenio bi i svecice, ko zna kad su menjane i one. Mozda izvrnuti i senzor i videti u kom je stanju, jeli zaprljan ili sl. a pristupacan je i tu je do bobina odmah.Da je neki problem sa nekom od bonbina bile bi prijavite na dijagnostici kao greska. Isto i da je neka od brizgaljki, pa prijavilo bi je pod gresku isto.Videti malo i konektore na tim senzorima.Neznam sta jos dodati a da bi se bar idejno moglo pomoci.
Ako se to stuckanje pojavljivalo i pre kalibracije klapne, a i sad ponovo se javlja onda to kao mogucnost problema od klapne eliminisemo.Vidi, po meni tu moze biti svasta problem.Ja bi naprimer najpre obratio paznju na benzinsku pumpu i njen filter koja je smestena u rezervaru, to sve verovatno nije cistio taj filter nikad, a zna biti i kao mulja nekog i to podosta, jedino ako je menjata benzinska pa se onda i on zameni. Onda bi najpre zamenio filter goriva, tu je kod zadnjeg tocka. I on se retko menja, cisto se zaboravi na njega.Zamenio bi i svecice, ko zna kad su menjane i one. Mozda videti i zameniti i vazdusni flter na motoru, iako se on i menja na svaku zamenu ulja. Mozda izvrnuti i senzor i videti u kom je stanju, jeli zaprljan ili sl. a pristupacan je i tu je do bobina odmah.Sad ovo bi bila kao neka povoljnija varijanta i manja investicija, pa nebi li sa ovim uspeo resiti problem.Da je neki problem sa nekom od bonbina bile bi prijavite na dijagnostici kao greska. Isto i da je neka od brizgaljki, pa prijavilo bi je pod gresku isto.Videti malo i konektore na tim senzorima.Neznam sta jos dodati a da bi se bar idejno moglo pomoci.
Moguce da bi i prekidac mozda pravio problem. Ali njega bi diag registrovao kao gresku iako se nepali cek engin na inst. tabli. Treba ipak zakaciti na dijagnostiku pa videti ima li sta prijavito. Bude prijavljenih gresaka a cek engin lampica se i nepali.Evo dole u prilogu taj prekidac i greske sto prijavljuje kad pravi problem.