Autor Tema: Skidanje fara - Octavia A7  (Pročitano 1465 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže grafigoZapočeo temu

Skidanje fara - Octavia A7
« poslato: 26. Jul, 2022. 21:52 »
Pozdrav ,

prestao je da mi radi levi far, xenon AFL. Probao sam sa drugom sijalicom, probao je i nesto sitno elektricar i njegova sumnja je na balastu. Da bi mu prisao i video oznake, a kasnije i zamenio (ako je do balasta) on je voljan da skine branik kako bi izvadio far.

Obzirom da je procedura skinuti ceo branik, a na sve to imam i prskalice za farove, ja i nisam nesto voljan da se to radi.

Pitanje je ima li drugog nacina da se izvadi levi far ili je skidanje branika jedina opcija?
  • Vozi: Octavia 1.6Tdi Greenline 2014

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: -7
Odg: Skidanje fara - Octavia A7
« Odgovor #1 poslato: 27. Jul, 2022. 05:12 »
Zar nije sve gore na faru od elektronike? Trebalo bi da kada skine samo far na torex-e dodje i do balasta.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže grafigoZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 27. Jul, 2022. 13:31 »
Na faru ne vidim ništa od elektronike, a izmedju njega i čepa od tečnosti za šoferku je balast. Baš teško za prići.

Na drugoj slici su jedina 2 srafa koja sam video, a verujem da ih ima više koji drže far. Možda i neka žabica koja se drži za branik?

Niko nije skidao far sa O3?
  • Vozi: Octavia 1.6Tdi Greenline 2014

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: -7
« Odgovor #3 poslato: 27. Jul, 2022. 13:43 »
Moja greška, ispod fara je balast na A7. Ja nemam xenon-e, ali vidim sada po netu da je ispod:

https://www.youtube.com/watch?v=BJRrHmYQS_U

Možda je lakša opcija da se skine tičak i tako dođe ispod, mada će možda morati da se skida i podkrilo.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4