Autor Tema: Kočnice cvile u vožnj  (Pročitano 677 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dosra20Započeo temu

Kočnice cvile u vožnj
« poslato: 15. Avg, 2022. 09:10 »
Pozdrav svima. Jučer prilikom vraćanja sa godišnjeg primjetio sam da mi kočnice cvile u vožnji, ne toliko na ravnom koliko kad skrecem ljevo ili desno. Zadnji diskovi i pločice su promjenjeni prije 5 tisuca km i stavljeni su ferodo kompleti. Auto ima 97 tisuca i u pitanju je superb mk3 1.6 tdi. Ovako na oko čini mi se da su prednje pločice ok i diskovi al nemogu znat dok ne skinem. Zanima me vaše mišljenje što bi to moglo biti?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9SDI 2006

Na mreži observer

Odg: Kočnice cvile u vožnj
« Odgovor #1 poslato: 15. Avg, 2022. 10:49 »
ista stvar i na potpuno novom autu, Golf (od kad je bio nov, a danas isto tako) - cvili kada skrećem, ali samo pri izuzetno malim brzinama, na parkingu (mada možda i pri velikim ali tada se ne čuje od ostalih šumova :D ).
Koči normalno, tehnički prolazi, prešao već 50k km. Ne čačkam ništa da ne bude gore.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže dosra20Započeo temu

« Odgovor #2 poslato: 15. Avg, 2022. 10:59 »
Evo danas se ništa ne čuje vjerovatno krenu cvilit kad se ugriju
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9SDI 2006

Van mreže Filip1986

« Odgovor #3 poslato: 15. Avg, 2022. 12:45 »
Isti slucaj se i meni desio prilikom vracanja sa odmora iz CG prosle godine, negde oko Zlatibora se culo blago cviljenje iz zadnjih kocnica, ali sutradan kad su se kocnice ohladile sve je bilo normalno. Tako da sam to povezao sa blagim grejanjem diskova.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI Ambition DSG

Na mreži observer

« Odgovor #4 poslato: 15. Avg, 2022. 13:09 »
Da, u pravu ste, sad kad vratim film - nisam nikad čuo "na hladno". Što još više ide u prilog mojoj teoriji da tu ništa ne treba dirati.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017