Autor Tema: Fabia 1.9 tdi pomoc  (Pročitano 1502 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mar_cogZapočeo temu

Fabia 1.9 tdi pomoc
« poslato: 27. Avg, 2022. 07:39 »
Pozdrav ekipa. Evo me posle duzeg vremena.. naime, planiram kupovinu fabie mk1, 1.9 tdi 74kw... zanimaju me vasa iskustva sa tim autom, na sta obratiti paznju prilikom kupovine kao i to koje kvarove bih mogao da ocekujem i koliko je skupa (komplikovana) za odrzavanje?
Auto na satu ima 280000, koliko je tacno ne znam, iskreno ni ne ocekujem tacnost, svestan sam da je auto star 20 godina pa ne ocekujem da sve bude u fullu, al cisto ne bih ni da se ugrobarim odma pa da mi presedne i bacim i ovo malo novaca sto imam..
Da napomenem.. buzet mi je vec prenapregnut, a do sad sam imao samo feliciju benzinjaru, pa mi stoga fabia dizel potpuno nepoznata..
Da li ona ima dpf, egr i te skracenice??Koliko sam procitao ide bez plivajuceg?
Koji su cesti kvarovi, sitnice koje nerviraju i slicno? Svaki savet je dobro dosao. Hvala unapred.
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI

Van mreže dosra20

Odg: Fabia 1.9 tdi pomoc
« Odgovor #1 poslato: 27. Avg, 2022. 09:41 »
Pozdrav. Evo ja sam vozio fabiju 1.9 sdi sad ju vozi žena. Na satu ima 390 tisuca i jos uvijek vozi bez ikakvih problema. Najčešći dio koji mjenjam je balans štangica ili spona i seleni to im odlazi od naših cesta. Skoro da svaki drugi servis bude promjena jedne ili obje. Pogledaj si sve podizače stakala oni vole zajebavat i centralno zakljucavanje dal sva vrata zaključava. Znale su imat problem da ulazi voda na zadnja vrata al to se jednostavno riješi tako da se skine obloga i navuče silikon. Što se tiče kvačila ja ga promjenio prvi put na 350 tisuca tako da nemogu se žalit. Nemogu reći ništa o turbini jer je nema. Pregledaj od ispod pragove da nema truleži to im zna bit problem. Ali što se tiče samog auta ja sam prezadovoljan. Nadam se da sam ti barem malo pomogao.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9SDI 2006

« Odgovor #2 poslato: 27. Avg, 2022. 10:35 »
I sdi mi je opcija isto, ali su misljenja jako podeljena o njoj. Meni performanse nisu u prvom planu, mnogo mi je bitnije da je jeftino odrzavanje i da sto manje trosi naravno..E sad neko kaze da je kvarljiva, a ako ce da visi non stop kod majstora onda mi i ne radi posao

Van mreže dosra20

« Odgovor #3 poslato: 27. Avg, 2022. 10:40 »
Ja nikakvih kvarova nisam imao nikad me nije na cesti ostavila motor je jako izdržljiv i štedljiv i pouzdan ali i trom.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9SDI 2006

Na mreži sheytan

« Odgovor #4 poslato: 27. Avg, 2022. 11:57 »
SDI je savrshen izbor za polovan auto(pouzdan do bola), i sasvim to lepo ide, ko netje na trke  bravo2
  • Vozi: Forester 2.0 2008., Tucson 1.6T 2023.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #5 poslato: 27. Avg, 2022. 12:39 »
Nema dpf nema nista, egr meganicki em jeftin em moze da se ukloni. Generalno nema nekih kvarova, motor kao motor ne crkava nikad, sve ostalo je jeftino i ima i na trafici  :)) . Nema plivajuci dobro si procitao. Oznaka motora ATD uzmi i ne brini, sta god treba zovi cene mehanike su ko na feliciji. Sdi je mrtav bas, to nikako, mlad si jos za sdi  ;). Prijatelj iz Nisa serviser, uzeo tdi fabiju sa 200, poslednji put kad sam je video je imala 860.000 na satu. Glava i bragasta na 600k ostalo nije pipao.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #6 poslato: 29. Avg, 2022. 09:17 »
Ako si u mogućnosti, pre kupovine, pročitaj sa originalne VAG dijagnostike pravu kilometražu sa ECU, a može i sa ABS, ako ga ima. Tako sam i ja saznao da moja (1.9 TDI 74KW /ATD) ima 375000, a na cajgeru pisalo 175000 km.
Inače ako je blizu 400000,sem ako već nije promenjeno, odlazi kvačilo, dizne, anlaser, alternator, uglavnom je to sve predviđeno da se menja oko te cifre na kilometar satu.
Pogađaš, mene je to i zakačilo. Pogledaj patos, sajtne, krila i pokrila da li su puna blata na delu između prednjeg točka i prednjih vrata. Fabije su sklone rađanju i jako imaju slab lim,sem ako nisu zaštićene ili vožene negde u nekoj mediteranskoj državi bez snega.
Motor, kao motor je odličan, samo CASTROL ulje redovno i to je to. Menjač takođe proveriti da li prima sve brzine "tečno", mada kompletan menjač u Šapcu je 300 €sa ugradnjom.
Ili možeš pogledati moju temu.

« Odgovor #7 poslato: 29. Avg, 2022. 17:42 »
Odustao sam od tog auta jer je uzivo grob. Lupana, trula i skrnava. Prodavac je naravno bio "posten" pa je rekao da ima povrsinskih ostecenja od parkiranja.. strasno. Ne znam samo sta je mislio, kad je to rekao.. kao da necu doci da je vidim uzivo..

« Odgovor #8 poslato: 29. Avg, 2022. 20:19 »
Bolje skupi jos malo para i uzmi vrs, mala im je razlika u ceni. A takvi modeli su uglavnom ocuvaniji nego obicni.

2 busy da me ne shvatis pogresno 300e u Sapcu nije malo za menjac, 100e je polovan 50e je ugradnja.

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #9 poslato: 30. Avg, 2022. 07:49 »
Buco, ja računao po starim cenama iz 2015.

« Odgovor #10 poslato: 30. Avg, 2022. 09:45 »
I bre to bilo nekad  :))