Autor Tema: Karburator problem  (Pročitano 1834 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Korita11Započeo temu

• Registrovan
  • L&K ugled: 0
Karburator problem
« poslato: 14. Okt, 2022. 20:19 »
Lp,u pitanju je skoda felicia 1.3 sa karburatorom,imam problem mjemjao sam membranu ekonomajzera jer mi je proljevala gorivo i kapilo je na auspuh, i otkad sam to promijenio auto vise ne radi kako treba kad je hladna gasi se, i ne moze radit, a kad se zagrije radi ali ne kako treba kao da sama sebi daje gas.
Mene zanima jesam li ja nesto pogrijesio u montazi membrane, i postoji li sansa da se namjesti ler gas tj da se auto ne gasi kad je hladan
  • Vozi: Skoda felicia 1.3 lx 1995

Van mreže Dobrivoje

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 30
Odg: Karburator problem
« Odgovor #1 poslato: 15. Okt, 2022. 11:43 »
Naravno da postoji ali ima procedura kako se pravilno stavlja pomenuta membrana, trebalo bi pogledati ispravnost celog karburatora i posle toga pravilno podesiti sagorevanje gorivne smese sa analizatorom izduvnih gasova. Treblalo bi provriti i doterati ler i ugao predpaljenja.
Kad sve pomenuto uradi strucno lice auto mora da radi pravilno na leru i sa lakocom da prima turazu pod uslovom da sistem prinudnog obogacenja gorivne smese odradjuje kako treba. Dok je motor vruc i dok radi moze se prekontrolisati vakumski deo sauha a, termicki deo se kontrolise kad se motor u potpunosti ohladi.

Sledece pisanje nastavi u delu: " ŠKODA Opšte i Razne Teme »Servisiranje & Kvarovi & Popravka »Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje) ".
  • Vozi: skoda 1000 MB