Pretraga [Google]

Autor Tema: Zaglavljena vrata?  (Pročitano 194 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mare034Započeo temu

Zaglavljena vrata?
« poslato: Oktobar 30, 2022, 11:15:11 pre podne »
Pozdrav ljudi, od pre par dana mi se pojavio problem koji izludjuje i mene i druge, u pitanju je Skoda Fabia 2000god.
Problem je u tome sto kada zakljucam i nakon toga otkljucam auto nekada nece da se otvore suvozaceva vrata, nekada hoce nekada nece, i kada nece posle par minuta ili posle sat vremena otvore se kao da se nista nije desilo, u pocetku se desavalo jednom u nikada, ali od skorije skoro svaki dan, sta bi moglo da bude?
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 16v

Van mreže bgdvinko

Odg: Zaglavljena vrata?
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 30, 2022, 13:36:50 posle podne »
Moze da bude mikroprekidac u bravi na vratima, a dobro bi bilo pogledati i ozicenje, taj snop kablova sto iz stoka idu u vrata i u toj su rebrastoj zastitnoj gumi. To stalno se giba pa moze da popuca buzir oko zica pa prespaja.
Ja sam isti problem resio zamenom sa novom bravom, mada sam pre toga i cistio mikroprekidac i prelemljavao hladne lemove na elektronskoj plocici u bravi i to sve funkcionise neko vreme i opet se pojavi problem. Nekad ih otkljuca a najvise ostanu zakljucana i nedaju se otvoriti.
Najzad kupio novu bravu bila oko 4000 din. I resio problem. To sam isto kasnije uradio i sa vozacevim vratima i ona bila pocela ponekad da se neda zakljucati ali tu je islo kljucem kad omane. Ipak kupio i ovu novu i resio probleme.
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007

Van mreže mare034Započeo temu

« Odgovor #2 poslato: Oktobar 30, 2022, 22:48:14 posle podne »
Hvala provericu to ako nista nova brava 😒
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 16v

Na mreži Ljuba

« Odgovor #3 poslato: Novembar 06, 2022, 18:49:02 posle podne »
Ako se cuje i vidi da brava zakljucava i otkljucava onda bi trebao biti mehanicki deo brave. Kad otkljucas auto a vrata nece da se otvore, probaj nekoliko puta da lupis dlanom po vratima u predelu ipod kvake, zvuci blesavo ali tako se poluga koja glavi vrati u pocetni polozaj i brava ponovo radi. Ako je tako mozes probati da podmazujes sprejom ako to ne upali barem ces znati sta treba da menjas.
  • Vozi: Fabia 2