Pozdrav svima.
Nakon 7 godina vožnje Octavie III 1.2 TSI, a usled svih problema proizvodnje, rokova i cena novih Škoda, rešio sam da pogledam malo i druge brendove.
Gledao sam neke Passate sa 2.0 TDI motorima i to kod renomiranih auto placeva, dosta jake cene, dosta sumnjiv kvalitet... jedva malo mlađi od moje Octavie koja je bila septembar 2015.i prešla nekih 128.000km do prodaje...
Od drugara sam čuo za Autoland (ćerka firma AK Kompresora) i otišao tamo da razgledam...
Neka prva želja je bio Renault Megane IV generacije, gledao sam da bude dizel i bar 2018. godište sa što manje kilometara ali takva 3-4 su mi prošla a da ih nisam uspeo odvojiti...
Obzirom da sam išao par puta na plac na svaka 2-3 dana, zadnjeg dana mi je zapa Renault Kadjar za oko, tek stigao, ljubav na prvi pogled...
Žena odobrila

I tako dođosmo do kupovine.
Autoland je procenio našu Škodu bolje nego Autočačak i Toyota (gledali smo i Corolle limuzine ali su dosta male iznutra), dali su nam pristojnu cenu za Kadjara i odradili smo zamenu automobila naravno uz potrebnu doplatu...
U ceni kod Autolanda dobija se 3 redovna mala servisa gratis, garancija je godinu dana ili 10.000km na unutrašnji sklop motora... Po meni sasvim solidna ponuda...
Cene su u normalnom rangu/proseku, nisu najjeftiniji ali nisu ni najskuplji...
Sva vozila proverena, ili su iz Srbije kupljena kao nova i održavana kod njih, ili su iz Francuske od njihovih servisnih partnera sa čistom istorijom održavanja.
Mene je zapao facelift primerak iz novembra 2019. sa nepunih 103.000km, motor je 1,5 DCI sa 260Nm i 115 HP.
Oprema je Business Edition, to je neki srednji paket opreme sa 17" felnama, prednjim i zadnjim parking senzorima, paljenjem bez ključa, ima Lane Assist, limiter brzine i običan tempomat.
Multimedija je sa navigacijom, telefoniranjem, ima Android Auto i Apple Car mogućnosti povezivanja, dvozonsku klimu, električnu parkirnu kočnicu, senzore pritiska u gumama...
Sve u svemu, jedan lep primerak sa solidnom opremom.
Gepek je ipak manji od Octavie (niko ne može sa Škodom da se meri)...
Limarija je savršena, ima jednu jedinu tačkicu na haubi, perfektan...
Auto je došao sa letnjim gumama Michelin Primacy 215/60 R17, vožene samo ovoga leta, DOT je ovogodišnji...
Naravno, na auto sam stavio odmah zimske gume Tigar Winter 215/60 R17...
Auto se dosta lepo vozi, volan deluje dosta lagan, mali je potrošač, sasvim lepo prima gas obzirom da je SUV i obzirom na njegovu težinu, baš sam zadovoljan.