Autor Tema: Pokazivač goriva  (Pročitano 516 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dragan tbZapočeo temu

Pokazivač goriva
« poslato: 22. Nov, 2022. 17:32 »
Možda je i pisano na ovu temu,ali....Problem u Fabiji 1.9 77 kw (2010 g),pokazivač nivoa goriva. Kada je puna i do pola sve ok.Onda odjednom padne na nulu.U autu bar 20 L a indikator pokazuje da nema kapi. Dosipao sam. Bude normalno čim naspem. Zategne do kraja kazaljka. Neko sam ko nikada ne vozi na rezervi čak ni ispod pola.Ali ovo prosto nervira.Juče auto putu NS-ČA,bez problema.Crvena gori li gori. Pokazuje potpuno prazan rezerv.Cijelo vrijeme. Sipao sam u Čačku. Stalo 25 l.Znači da je u autu bilo bar 20.Vrijedi li vaditi pumpu i čistiti.Jer problem se vremenom pojačava. Podize ljestvicu. Prvo je pokazivao da je prazan kada dođe na 1/3.Sada na 1/2. Plašim se da će vremenom pokazivati nulu i kada bude pun.
  • Vozi: Škoda Fabia 1,9 tdi

Van mreže bgdvinko

Odg: Pokazivač goriva
« Odgovor #1 poslato: 22. Nov, 2022. 18:24 »
Pa moraces vaditi pumpu. Taj plovak za nivo goriva je na njoj. Pogledaj najpre kablove sto se stekaju u pumpu, malo ih najpre posprejaj nekim kontakt sprejem pa ako ne pomogne mora pumpa napolje pa pokusati sa ciscenjem a mozda se bude morala i menjati taj deo gde je taj reostat plovka.
Imas i sliku u prilogu
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007

Van mreže dragan tbZapočeo temu

Odg: Pokazivač goriva
« Odgovor #2 poslato: 22. Nov, 2022. 21:39 »
Ovako,prvo hvala na trudu i iscrpnoj informaciji. Uvijek ovde naiđem na razumijevanje forumaša.Odradio sam a evo i šta,nekome može koristiti,pošto se puno ljudi žali na slične stvari. Pumpa je skinuta.Očistio masan sloj ispod iglice koja klizi po aj da kažem pločici. Probao dok je bila vani.Radi. vratio,radi.Natankao pun,sve ok.Pratio sam kazaljku dok je sipao.Sve ok.Hvala jos jednom. E da,prešla je 1100 kilometara juče,potrošnja 4,6.Ima i auto puta trećina.Pozdrav
  • Vozi: Škoda Fabia 1,9 tdi
Pretraga foruma [Google]