Autor Tema: Zamijenjen set kvacila  (Pročitano 1266 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže YugoSkodaZapočeo temu

Zamijenjen set kvacila
« poslato: 10. Dec, 2022. 22:53 »
Pozdrav,

cijenio bih vaše mišljenje prije nego nazovem majstora pod sumnjom da nešto nije uredu.

Ljetos (August) zamijenio sam set kvacila (skinut je fabrički LUK) na 205k kilometara i ugrađen je zamjenski nov LUK set (korpa, lamela, druk), ili, bar se nadam da jeste.

Nakon preuzimanja auta nisam mogao da vjerujem koja je razlika, papučica propada samo sto je dirnem, lamela hvata cim se cim se otpusta kvacilo itd, uglavnom sve pozitivno.
Međutim nakon hajmo reći mjesec, dva, tri, nisam siguran, nadošlo mi je da se kvacilo ne ponasa vise tako. Papucica opet ide malo teže, ne hvata bas odmah cim se pocne pustati paoucica itd. Sve radi, nije nista strasno, ali nemam vise osjecaj da je novo kvacilo.

Ima li neko iskustva? Da li ima veze sa cilindrom kvacila ili nesto slicno, ili da ipak zovem majstora, garancija je 1 god.
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI 2001

Na mreži Ljuba

Odg: Zamijenjen set kvacila
« Odgovor #1 poslato: 11. Dec, 2022. 09:07 »
Mislim da to tako treba, kratko traje taj osecaj na pedali kvacila da ide "kao vreo nož kroz puter"  :)
A sto se tice visine gde otpusta i to deluje dobro, ne valja da "hvata" ni previse nisko ni previse visoko, tu negde oko sredine je normala..
  • Vozi: Fabia 2

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #2 poslato: 11. Dec, 2022. 18:05 »
Meni je jedan majstor objasnio neke stvari kada sam zamenio kvačilo. Kako se lamela troši tako se papučica malo podiže, pa i samo "hvatanje" lamele nije isto (nije na istoj visini papučice). To je normalno. Na redovnom servisu majstor može da pregleda i po potrebi došteluje kvačilo (odziv papučice). Mislim da je to jednostavna operacija i to bi trebao biti deo redovnog servisa (ako se majstor seti). Njima je simptom obično previsoka papučica kvačila. Ako sve radi, ja lično ne bih ništa dirao do redovnog servisa gde će majstor proceniti da li treba doštelovati ili ne. Pre toga bih se obratio majstoru samo ako bih osetio neobične vibracije, proklizavanja, miris paljevine iz motora i/ili u kabini i slično.
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže YugoSkodaZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: 12. Dec, 2022. 19:25 »
Hvala, neću onda ništa dirati. Mučilo me to vec par dana, narocito sto sam uzeo najskuplji set za ovo svoje auto, pa da nakon 3 mjeseca bude zezancije oko reklamacije i ubijeđivanja da ne radi kako bi trebalo.
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI 2001

Van mreže smilic

« Odgovor #4 poslato: 13. Dec, 2022. 09:44 »

Ja sam proletos menjao set kvačila, stavljen je SACHS. Oktavija A5 1.8T, 155 hiljada.

Pre zamene sam osetio proklizavanje pri jačem gasu i zato sam menjao, ali visina i tvrdoća papučica pre zamene i posle zamene su bile potpuno normalne, iste, nikakvu promenu nisam primetio (osim, naravno, što više nije proklizavao kad zalepim gas za pod).
  • Vozi: Oktavia A5 1.8 TSI