Autor Tema: Gubi gas  (Pročitano 764 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Djole11Započeo temu

Gubi gas
« poslato: 25. Dec, 2022. 17:33 »
Dešava mi se nešto čudno sa autom. Nekih 7-8 puta mi se desilo da npr. u toku preticanja, izbaci u istoj sekundi greške EPC i proklizavanje na bordu i u tom momentu izgubi gas i ostane da radi samo na leru. Nikako nece da primi gas niti isključi greške dok se auto ne ugasi,izvadi ključ na 5 min minimum,pa onda upali.Onda posle radi normalno i nema grešaka na bordu.Ako ne izvadim ključ,nego samo ugasim i upalim,nista se ne dešava,nego radi samo na leru i neće da primi gas.Dakle,ključ mora biti izvađen min 5 minuta.E sad ovo je nezgodno,jer mi se dešava uglavnom tokom preticanja i par puta je bilo baš gusto,tako da sad više ne pretičem nikoga nego 20 na sat,20 na sat i onda se ne dešava.  Išao sam i kod elekričara i kod mehaničara,čak su me poslali i trap da proverim,niko ništa od nepravilnosti nije našao,ne znam više šta da pogledam.Samo jedan mehaničar je predložio možda klapnu gasa da promenim na osnovu nekog njegovog iskustva,ali ni on nije siguran možda 50% da je to dijagnostika ne vidi ništa kao grešku,a nova košta skoro 200 evra i čeka se 10ak dana da prema saobraćajnoj stigne. Imate li vi možda predlog šta bi možda moglo da bude? 200 evra je mnogo za možda da probamo da nije to. .. Kažu da dok se ne pojave greške,dijagnostika ih ne vidi,a fora je što ja dok su tu greške ne mogu da dođem do njih,a da bi došao moram da ugasim i upalim kad se greške izgube,a one se tako nasumično javljaju da nema pravila. Pomagajte škodaši,gde da idem da mi to neko pogleda.U pitanju je Raška, i Škoda Fabia,2006 1.4 16v benzinac.
  • Vozi: Škoda Fabia

Van mreže ivanovitzz

Odg: Gubi gas
« Odgovor #1 poslato: 25. Dec, 2022. 20:31 »
Skoro sam imao nešto slično sa EPC...U pitanju je bio senzor bregaste. Može da bude i klapna gasa.
  • Vozi: 1.8T 4x4

Na mreži Ljuba

« Odgovor #2 poslato: 26. Dec, 2022. 12:07 »
Sednes majstora sa sve laptopom u auto i negde na pravac stisni gas, posto kazes da se desava uglavnom u preticanju, kad izbaci gresku odmah je procitate i tako ces suziti krug mogucih kvarova..
Cisto sumnjam da ima veze sa tvojim slucajem, ali da navedem da se meni EPC upalio kad su mi bile lose svecice, posle zamene vise ni jednom..
  • Vozi: Fabia 2

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #3 poslato: 27. Dec, 2022. 18:00 »
Posalji koji je kod greske ?
  • Vozi: Octavia vRS mk1